Jandarma'dan Vatandaşlara 'Yaylalarda Yaşam Malzemesi Bırakmayın' Bilgilendirmesi - Son Dakika
Güncel

Jandarma'dan Vatandaşlara 'Yaylalarda Yaşam Malzemesi Bırakmayın' Bilgilendirmesi

Jandarma\'dan Vatandaşlara \'Yaylalarda Yaşam Malzemesi Bırakmayın\' Bilgilendirmesi

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı, tüm ilçelerde İçişleri Bakanlığı’nın yaylalarda yaşam malzemesi bırakılmaması konulu genelgesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

01.10.2018 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı, tüm ilçelerde İçişleri Bakanlığı'nın yaylalarda yaşam malzemesi bırakılmaması konulu genelgesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yaylalarda yaşayan vatandaşlara yönelik 17 Eylül-25 Eylül tarihleri arasında bölücü terör örgütü mensuplarının özellikle temel gıda malzemesi ve yaşam malzemesi teminini engellemek maksadıyla vatandaşların yayladan dönüşlerinde artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca çalınabileceği düşünülerek yaylada bırakılmaması, sorumluluk sahasında bulunan bakkal, market gibi iş yerlerinden dikkat çekici miktarda malzemenin satışlarının Jandarma 156 ihbar hattına bildirilmesi konusunda bilgilendirme faaliyeti icra edildi.

Torul ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulunda Cumhuriyet Savcısı Töhve Selcan İnanç, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ile köy muhtarları ve gönüllü güvenlik korucuları ve vatandaşların katılımı ile Merkez ilçede Atatürk Kültür Merkezinde köy mahalle muhtarları, gönüllü güvenlik korucuları, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları, orman işletme müdürlüğü çalışanları ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile Kürtün ilçesinde belediye toplantı salonunda köy muhtarları, gönüllü güvenlik korucular ve vatandaşların katılımı ile, Köse İlçesinde Altmışıncı Yıl İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda köy muhtarları ve gönüllü güvenlik korucular ve vatandaşların katılımı ile, Şiran İlçesinde belediye toplantı salonunda köy muhtarları ve gönüllü güvenlik korucular ve vatandaşların katılımı ile Kelkit ilçesinde Abdulhamithan Lisesi konferans salonunda Kelkit Kaymakam Vekili Ali Arıkan, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile köy muhtarları ve gönüllü güvenlik korucuları ve vatandaşların katılımı ile huzur ve güvenlik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Seminerlerde Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında yürütülen başarılı operasyonlar sonucunda elde edilen neticeler, PKK/KCK terör örgütünün Karadeniz kırsalında uyguladığı taktik ve teknikler, vatandaşlara yaklaşma şekilleri, alınan güvenlik tedbirleri, vatandaşlar tarafından görülen şüpheli durumların analizi ve verilecek ihbarların içeriği, bölücü terör örgütü mensuplarının özellikle temel gıda malzemesi ve yaşam malzemesi teminini engellemek maksadıyla vatandaşların yayladan dönüşlerinde artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca çalınabileceği düşünülerek yaylada bırakılmaması, sorumluluk sahasında bulunan bakkal, market gibi işyerlerinden dikkat çekici miktarda malzemenin satışların Jandarma'ya bildirilmesi hususları ayrıntılı bir şekilde anlatılarak terör ve teröristle mücadele konusunda bilgilendirildikten sonra vatandaşların bu konulardaki düşünceleri alındı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jandarma'dan Vatandaşlara 'Yaylalarda Yaşam Malzemesi Bırakmayın' Bilgilendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi
    12:40 Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi

    Türkiye'nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007'den bu yana 25 milyonuncu konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. MIP, konteyner hacmini her yıl yüzde 14,4 büyüterek 2023 yılında 2 milyon TEU konteyner ve 8 milyon ton konvansiyonel yük elleçlemeyi hedefliyor. Ayrıca, MIP'in kapasite artırımı projesi olan EMH2'nin inşaatına başlandı ve bu proje 500 kişiye doğrudan, 5.000 kişiye dolaylı istihdam sağlayacak.

  • AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı
    12:40 AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı

    AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Söğütlü ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Erdoğan, Cumhur İttifakı dışında seçilip geri dönme planı yapanlara kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyesi adayları ve mahalle sakinleri de katıldı.

  • Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi
    12:38 Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi

    Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, kentte düzenlenen bir programda AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi. Savran, hizmet ve eser siyasetiyle Nevşehir'e sahip çıktıklarını belirterek, yeni dönemde de projeler üreteceklerini ve şehri daha da güzelleştirmek için çalışacaklarını ifade etti. Savran, sandık görevlilerinin önemli bir görevi yerine getireceğini vurgulayarak, seçimlerin sahada kazanıldığını söyledi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı
    12:35 Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, üreticilere teslim edilmek üzere 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi verildi. Fide dağıtım törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir ve muhtarlar katıldı. Ünal, köylerde ekilmedik alan kalmasın, köyler böğürtlenle renklensin diye bir proje başlattıklarını söyledi. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla Kaymakamlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince deneme amaçlı olarak 27 köyde her haneye ikişer adet fide verileceğini belirtti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:35 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ETSO'nun Şubat Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu onaylandı. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, ETSO'nun sosyal sorumluluk anlayışıyla ramazan yardımlarını ve diğer faaliyetleri anlattı. Toplantı, Meclis üyelerinin dilek ve temenniler kısmıyla sona erdi.


Advertisement