Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Ekipleri Operasyon Düzenlemişti. - Son Dakika
3. Sayfa

Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Ekipleri Operasyon Düzenlemişti.

Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik ekipleri operasyon düzenlemişti.

15.04.2019 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik ekipleri operasyon düzenlemişti... Dev uyuşturucu operasyonu şüphelileri İzmir'e getirildi

Aralarında örgüt lideri de var

İZMİR - Akdeniz'in uluslararası sularında Türk emniyeti, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin bir gemiye düzenlediği operasyonda ele geçirilen 5 tonluk esrar maddesi ile irtibatlı, aralarında örgüt lideri İ. Y. olmak üzere İstanbul'da 4, Tekirdağ'da 1 toplamda 5 şüpheli uçakla İzmir' e getirildi.

İzmir Emniyet Müdürülüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay önce uluslarararası deniz yolu ile yüklü miktarda uyuşturucu maddenin Türkiye'ye getirileceği bilgisi edinilmesi üzerine teknik takip ve fiziki takip çalışmaları başlattı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince, 5 Şubat günü, Türk Bayraklı Pervin Oğulları isimli tekne ile uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen örgüt mensuplarının İzmir'den hareketle uluslararası denize açıldıkları belirlendi. Şüphelilerin Moritanya, Fas ve Cezayir ülkelerinin kıyılarına gittikleri, yurt dışında kurdukları irtibatlar neticesinde yüklü miktarda uyuşturucu maddesi temin ederek, ülkemiz istikametinde seyir halinde oldukları, suç organizasyonunun deşifre edilmemesi için ülkemiz karasularına gelmeden uluslararası sularda uyuşturucu maddenin balıkçı veya özel teknelere aktarılarak ülkemize getirileceği yönünde istihbarı bilgiler elde edildi.

İstihbarı bilgiler üzerine, bugün sabah saatlerinde, Akdeniz'in uluslararası sularında narkotik madde kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen Türkiye Cumhuriyeti bayraklı ve içerisinde 1'i kadın olmak üzere 6 şüpheli şahsın bulunduğu 'Pervin Oğulları' isimli balıkçı gemisine yönelik, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerince "Birlik Operasyonu" isimli ortak operasyon düzenlendi. Libya'ya 78 deniz mili, Tunus'a 150 deniz mili ve Türkiye'ye yaklaşık 750 deniz mili mesafede uluslararası sularda yapılan operasyonda; Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik ekipleri, balıkçı gemisine çıkış yaparak gemide bulunan şüpheli şahısları gözaltına aldı. Gemide yapılan aramalarda yaklaşık 5 ton toz esrar ele geçirildi.

İstanbul ve Tekirdağ'da yakalanan şüpheliler İzmir' e getirildi

Ayrıca İstanbul, İzmir ve Tekirdağ illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda İstanbul'da 3, İzmir'de 3, Tekirdağ 1 ve Pervin Oğulları gemisindeki 6 mürettebatla birlikte toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı'na ait özel uçakla İstanbul ve Tekirdağ'da yakalanan 4 şüpheli, İstanbul'da İzmir'e havayolu ile getirildi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirilen aralarında örgüt lideri İ.Y.'nin de bulunduğu 5 şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri altında aprona yanaşan emniyet araçlarına bindirildi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Narkotik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Ekipleri Operasyon Düzenlemişti.
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik Ekipleri Operasyon Düzenlemişti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ammar: baron lar sizi vay allah bonzaicileri alıyo yanına kotooooo 0 0 Yanıtla
  • ammar: seyfo kaç mersine 0 0 Yanıtla
  • ammar: kontetik geberdi 0 0 Yanıtla

Advertisement