Jandarma, Fetih Müzesi'nde - Son Dakika
Güncel

Jandarma, Fetih Müzesi'nde

Jandarma, Fetih Müzesi\'nde

Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ve beraberindeki askeri personel, Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya kazandırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret etti.

06.11.2018 13:37  Güncelleme: 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın fethini 3 boyutlu anlatan Fetih Müzesi'nde bir süre önce Bursa İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Hakan Saraç ile Yargıtay Üyesi Sinan Sezer'i ağırladı. Başkan Dündar, misafirlerine dünyanın tam panoramik en büyük müzesi hakkında bilgiler verdi. İlk olarak müzenin giriş katındaki Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği tabloları inceleyen Tuğgeneral Saraç ve beraberindekiler, daha sonra kütüphane, amfi sahne, sinema salonu ve idari bölümleri gezdi. İl Jandarma Komutanlığı heyeti, 42 metre açıklığındaki küreye çıktıklarında ise 3 boyutlu panoramik resmi büyük bir beğeniyle inceledi. Resmin tüm detaylarını hayranlıkla inceleyen askerler, büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirtti.

Osmanlı tarihini farklı bir şekilde anlatan bu eserin çok etkileyici olduğunu ifade eden Tuğgeneral Hakan Saraç, "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni gezerek, tarihi bir yolculuğa çıktık. Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan Bursa'ya yakışan bir eser olmuş. Gerek mimarisi gerekse sahip olduğu teknik ve sanatsal özellikleri yönünden oldukça değerli olan bu müzenin Bursa turizmini hareketlendireceğini de düşünüyorum. Bu güzide eseri kazandırdığı için Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Jandarma, Fetih Müzesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement