Jandarma'nın 173. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma'nın 173. Kuruluş Yıldönümü

Jandarma\'nın 173. Kuruluş Yıldönümü

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yıldönümü Denizli'de de düzenlenen törenle kutlandı.

14.06.2012 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 173'üncü yıldönümü Denizli'de de düzenlenen törenle kutlandı. Törende, askerler arası atış ve spor müsabakalarında dereceye girenlere plaket verildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fuat Güney, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, daire müdürleri, sivil toplum örgüttemsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı. Vali Vekili Abdullah Acar'ın tören mangasını selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Vali Vekili Abdullah Acar, Jandarma Teşkilatı'nın 173 yıllık deneyimi, eğitilmiş insan gücü ve modern donanımı ile ülkemizin en köklü kurumlarından birisi olduğunu söyleyerek, "Güvenlik, insanların ve toplumların en önemli ihtiyacı, aynı zamanda devletin en önemli görevleri arasındadır. Denizli'de polis ve jandarma ekiplerimiz, yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için gece ve gündüz durmaksızın çalışıyorlar" dedi.

Jandarma teşkilatına Denizli halkının desteğinin azımsanmayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Acar, "Devlet ile vatandaş arasındaki diyalogun en önemli basamaklarından birini oluşturduklarının bilinciyle ve vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışıyla çalışan jandarma teşkilatının başarısında elbette Denizli halkının desteği azımsanamayacak kadar çoktur. Bu nedenle Denizli İl Jandarma Komutanlığımız Denizli halkının verdiği bu destekten aldığı kuvvetle suç ve suçlularla mücadele kapsamında her gün projeler üretiyor ve Denizli'nin daha huzurlu bir kent olması için çalışıyor" diye konuştu.

Kutlamalar çerçevesinde bomba imha uzmanı Ahir isimli köpek, sivil bir araca yerleştirilen patlayıcı maddeyi, daha sonra da 4 çantadan bir tanesine gizlenmiş olan tabancayı kısa süre içinde bulmayı başardı. Daha sonra narkotik köpeği 'Has' yine sivil bir araca yerleştirilen uyuşturucu maddeyi buldu. Has ve Ahir, son olarak engel parkurlarını tek tek aşarak başarılarını izleyicilere gösterdiler. Töende ayrıca, askerler arası yapılan spor müsabakalarında ve atışlarda dereceye giren personele Vali Vekili Abdullah Acar ve diğer protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Törenin son bölümünde ise jandarma ekiplerinin kullandıkları materyallerin sergilendiği stantlar davetliler tarafından gezildi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma'nın 173. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement