Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü

Elazığ'da Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

14.06.2019 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

8. Kolordu Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Elazığ Belediyesi mehteran takımı konser verdi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı bomba arama ekipleri ile komando birliklerinin gösterisiyle devam eden etkinlikte, jandarmanın kullandığı araç ve malzemelerin bulunduğu stant gezildi.

Törende konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, tarihi şan ve şerefle dolu, milletin göz bebeği olan jandarma teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümünü gururla ve onurla kutladıklarını belirtti.

Jandarma teşkilatının güçlü gelenekleri ve tarihi bakiyesi ile millete şan ve şerefle hizmet ettiğini ifade eden Kaldırım, "Jandarma teşkilatımız aynı zamanda dünyaya çok iyi entegre olan, teknolojiyi ve bilişim sistemlerini çok iyi kullanan, donanımlı ve insan kalitesini en üst düzeye çıkarmış, dünyada gururla yad edeceğimiz bir teşkilat haline gelmiştir. Özellikle son dönemde gerek terörle, gerekse suç ve suçlularla mücadelede ortaya koymuş olduğu performans ve başarı bunun en büyük göstergesidir." diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu ise mensubu olduğu Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 180. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Geçmişi başarılarla dolu Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşundan bugüne kadar ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle milletin her zaman takdirini ve sevgisini kazandığını vurgulayan Çarıkcıoğlu, şunları kaydetti:

"Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir."

Törene, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, kurum ve kuruluş yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement