Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü

JAKEM Komutanlığındaki programda, eğitimli at ve köpeklerle yapılan gösteriler beğeni topladı.

14.06.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de, Jandarma Teşkilatının 175. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, eğitimli at ve köpeklerle çeşitli gösteriler yapıldı.

Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nde (JAKEM) Manej alanında tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma teşkilatının devletin önemli bir gücünü oluşturduğunu ve Türk milletinin güvenini kazandığını vurguladı.

Ertuğrul, "Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana her alanda gece gündüz, sıcak-soğuk demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonrada olmaya devam edecektir" dedi.

Törende, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra JAKEM bünyesindeki at ve köpeklerin gösterisi izlendi. Arama ve kurtarma, koruma ve narkotik köpeklerinin gösterisi ve atların engelli atlama gösterisi ilgi çekti.

Gösterilerde Öksüz isimli at, kağıtlı engeli yırtarak geçti. Bir başka gösteride ise Hayret adlı labrador cinsi köpeğin bulduğu şüpheli paket bomba uzmanı ekiplerinin çalışması sonucu fünye ile patlatıldı.

Programa, Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ile Ahmet Erdal Feralan, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Belediye Başkanı Hasan Ünver, jandarma personeli, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement