Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü

Adıyaman'da jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları, güvenlik korucuları ve ailelerine iftar programı düzenlendi.

15.06.2017 00:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları, güvenlik korucuları ve ailelerine iftar programı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığının tanıtım filmi gösterildi.

Programda konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, jandarma teşkilatının Cumhuriyet tarihi boyunca gösterdiği fedakarlığı ve yaptığı hizmetleri saymakla bitiremediklerini söyledi.

Son 30-35 yılda özellikle terörle mücadelede, emniyet teşkilatı ve silahlı kuvvetlerin birlikte icra ettikleri takdire şayan kahramanlık hikayeleri ve fedakarlık hikayelerini hep birlikte dinlediklerini ifade eden Erin, şöyle konuştu:

"Bu mücadelede hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize, vatan yolunda, birlik beraberlik yolunda, hürriyet yolunda ve temel değerlerimiz yolunda canını feda eden bütün jandarma teşkilatı personelimize Allah'tan rahmet diliyor, geriye kalanlarına sabır diliyorum. Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy da başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının bugüne kadar yüce milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Erin, Albay Atasoy ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu tarafından ödül verildi.

Programda Adıyaman Üniversitesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Esre Şeker, askerlere hitaben "Rabbim, size her daim güç ve kuvvet versin. Her zaman sizin yanınızdayız. Dualarımızdasınız." yazdığı mektubunu Vali Erin'e verdi.

Etkinliğe, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Yener ile Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak da katıldı.

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement