Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı

Mersin'deki şehitlikte, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı.

14.06.2017 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'deki şehitlikte, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı.

İl Jandarma Komutanlığınca merkez Toroslar ilçesindeki Şehir Mezarlığı'nda bulunan şehitlikteki törende, şehitler için dua edildi.

Şehit ailelerinin gözyaşlarını tutamadığı törende konuşan Jandarma Yarbay Erdem Ersoy, "Jandarma, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 24 saat esasına göre, vatan sevgisiyle dolu, tevazu, fedakarlık ve kahramanlık ordusu olarak milletimizin hizmetindedir." dedi.

Törene katılan Vali Yardımcısı Mehmet Demirezer, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve askeri erkan, törenin ardından şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit aileleriyle ilgilendi.

Şırnak'ta 25 Şubat 2016'da kent merkezinde sivil kıyafetiyle dolaşırken PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca'nın ailesi de törene katıldı.

Törene annesi Funda Koca'nın kucağında katılan şehidin 15 aylık oğlu Hüseyin'in, babasının üzerinde fotoğrafı olan mezarına çiçek bırakırken "Baba" diye seslenmesi duygu dolu anlar yaşattı.

Bu sırada gözyaşlarını tutamayan şehit eşini, Albay Kanat teskin etti.

Öte yandan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak da etkinlikler kapsamında İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement