Jandarma ve Polis Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmıyor - Son Dakika
3.Sayfa

Jandarma ve Polis Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmıyor

Jandarma ve Polis Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmıyor

Çorum’da Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri yaptıkları başarılı operasyonlarla terör örgütlerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucuya geçit vermezken, zehir tacirlerine de göz açtırmıyor.

27.06.2018 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri yaptıkları başarılı operasyonlarla terör örgütlerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan uyuşturucuya geçit vermezken, zehir tacirlerine de göz açtırmıyor.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından son iki ay içerisinde düzenlenen operasyonlarda 33 kilo afyon sakızı ve 750 kök hint keneviri ele geçirilirken, çok sayıda kişi hakkında işlem yapıldı.

İl emniyet Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerde Narko park, Narko ilçe, Narko metruk ve Narko sokak gibi uygulamalar aralıksız devam ederken, İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından da kırsalda başta din görevlileri olmak üzere muhtarlar ve vatandaşlara yönelik madde bağımlılığı ile mücadele veriliyor.

Sağlık Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Vali Necmettin Kılıç başkanlığında yapılan toplantıda İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ ve Emniyet Müdürü Murat Kolcu, madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan il Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, bağımlılıkla mücadele konusunda büyük bir ilerleme olduğunu belirterek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü madde ve madde bağımlılığıyla mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Mayıs ve Haziran ayında yapılan operasyonlar hakkında bilgi vererek, "Mayıs ayında arasında Narkotimler tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 23 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 9 tanesi gözaltına alındı, bunlardan 8 tanesi tutuklandı. Haziran ayı içerisinde ise 8 tane narkotik olayı meydana geldi. 15 kişi hakkında işlem yapıldı. 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Bu olaylarda 33 kilo 760 gram afyon sakızı, 4 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca madde ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında Narko park, Narko ilçe, Narko metruk ve Narko sokak gibi ülke genelinde yapılan uygulamalarımız var. Bu uygulamalar iki aydır yapılıyor. Narkotik köpeğinin de görev aldığı 50 ekip ve 143 personelin katılımıyla yapılan bu çalışmalarda 767 şahıs hakkında işlem yapıldı. 47 şahısın araması yapıldı. 106 araç sorgulanırken 19 araca yaklaşık 9 bin lira idare para cezası uygulandı. 1 araç trafikten men edildi. İl genelinde 39 park, 203 metruk bina denetlendi. 2 şahıstan bir kuru sıkı ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi" dedi.

İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ ise son iki ay içerisinde il merkezi, Sungurlu ve İskilip ilçelerinde 750 kök hint keneviri ele geçirildiğini açıkladı. Albay Başbuğ, ele geçirilen kenevirlerin ekipler tarafından imha edildiğini söyledi.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekiplerinin narko köpeklerinde katılımıyla yol denetimleri yaptığını dile getiren Başbuğ, bu denetimlerde toz esrar ve kubar esrar maddesi ele geçirildi. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının kırsalda da etkin bir şekilde devam ettiğini dile getiren Başbuğ, bu kapsamda kırsa din görevlilerine eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Turgay Gülenç ise bağımlılıkla mücadele konusunda Çorum'un sorumluluğunun farkında olduğunu belirterek, "Halkımız, kolluk kuvvetlerimiz bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor. Bu konudaki kararlı mücadelemiz devam edecek. Bu mücadele de katkılarını esirgemeyen Valimiz Necmettin Kılıç'a teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan'da Çorum Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kurula her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, "Gerek kurulda gerekse Çorum Belediyesi olarak toplumda bu alanla ilgili üzerimize düşen çalışmalara katılmak üzere personelimizi yönlendirdik. Gençlik merkezlerimizde gençlerimizin ve hemşehrilerimizin bağımlılıkla mücadele konusunda uzmanlar eşliğinde gerekli çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Jandarma ve Polis Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı
    10:58 Gebze'de Park Halindeki Araçta Yangın Çıktı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde park halinde olan ve bir anda hareket ederek içinden dumanların yükseldiği araç, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Olayda araçta ufak çaplı hasar meydana geldi. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı
    10:58 Jandarmadan yasaklı maddeye geçit yok: 1 kişi tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap ve diğer suç delilleri ele geçirildi.

  • Adana'da kamyonet çalan çift kamerada
    10:55 Adana'da kamyonet çalan çift kamerada

    Adana'da bir kadın 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyoneti çalan çift, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama
    10:53 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Tutuklama

    Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir kuyumcuya silahlı saldırı düzenleyen 2 kişi ile onlara yardım eden 1 kişi tutuklandı. Şüpheliler, kuyumcudan çok sayıda ziynet eşyası çaldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, şüphelilerin İstanbul'a kaçtığını tespit etti ve eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çalınan eşyalar ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından tutuklandı.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı
    10:51 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Ankara'da bir kuyumcu dükkanını soyan 2 şahıs ile onlara yardım eden bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri, soyguncuların kimliklerini tespit ederek İstanbul'da yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çalınan takılar, silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Zanlılar mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

  • Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon
    10:49 Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kumar oynatıldığı tespit edilen 4 iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şahsa adli işlem yapılırken, 20 şahsa da idari işlem uygulandı. Toplamda 124 bin 900 TL idari para cezası kesilirken, kumar masalarında kullanılan 420 adet pul ve 300 TL paraya el konuldu. Ayrıca ruhsatsız faaliyet yürüten bir mekan da süresiz kapatıldı.

  • Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası
    10:49 Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası

    Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan 2 sanık, bir kadının değerli eşyalarını ve para miktarını alarak dolandırıcılık suçundan yargılandı. Mahkeme, sanıklara 6 yıl 6'şar ay hapis cezası ve 400'er bin lira adli para cezası verdi.

  • Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı
    10:41 Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı

    Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Seongbuk bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç karıştı ve 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü ve bir araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekipler, kullanılamaz hale gelen araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı
    10:40 Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı

    Çorum merkez ve Kargı ilçesinde yapılan denetimlerde, polis ekipleri tarafından 4 araç sürücüsüne toplamda 58 bin 400 TL para cezası kesildi. Ayrıca yapılan denetimlerde silahlar ve mermiler ele geçirildi.


Advertisement