Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Ant İçme Töreni - Son Dakika
Güncel

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Ant İçme Töreni

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son 24 saatte 28 terörist etkisiz hale getirildi.

29.09.2017 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son 24 saatte 28 terörist etkisiz hale getirildi. Biz büyük bir mücadele veriyoruz." dedi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (JSGA) Stadyumu'nda, 2017-2018 eğitim öğretim yılı intibak eğitim safhasını tamamlayan 3 bin 399 astsubay ve 205 subay öğrenci adayı için bugün ant içme töreni düzenlendi.

Törene öğrencilerin ailelerinin yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende, subay ve astsubay öğrenciler, üzerlerinde Türk bayrağı ve silahların olduğu masaya ellerini koyarak yemin etti.

Törende konuşan Soylu, alanda bulunan herkesin hayatında iz bırakacak çok önemli anların yaşandığını belirterek, yemi·nli· görevlerin, sadece kendi·leri·ne deği·l, ülkeye, mi·llete karşı sorumluluğu olduğunu vurguladı.

"Si·ze vatanı emanet edeceği·z, hazır mısınız"

Soylu, yemin eden subay ve astsubaylara şöyle seslendi:

"Gençler, bi·razdan si·ze vatanı emanet edeceği·z, hazır mısınız? Si·ze Sakarya'yı, Dumlupınar'ı, Kahramanmaraş'ı, Gazi·antep'i· Şanlıurfa'yı, Çanakkale'yi·, Ege'yi·, Akdeni·z'i·, Karadeni·z'i· Marmara'yı, İstanbul'u, Ankara'yı emanet edeceği·z, hazır mısınız? Si·ze Cudi·'yi·, Gabar'ı, Tunceli· Kutu Deresi'ni, Pülümür'ü, Di·yarbakır'ı, Ağrı'yı, Van'ı, Hakkari·'yi·, Yüksekova'yı, Ci·zre'yi·, Şırnak'ı size bu ülkenin namusunu emanet edeceği·z, hazır mısınız? Gençler, bi·z si·ze Fi·li·sti·n'i·, Arakan'ı, dünyada zulüm neredeyse orayı adaleti ve hakkaniyeti nakşetmek için emanet edeceği·zi, hazır mısınız? Bi·z si·ze, son teknoloji· si·lahlarla ezi·lmeye çalışılan i·nsanlığı, yok edi·lmeye çalışılan vi·cdanları emanet edeceği·z. Bi·z si·ze dünyanın en onurlu, en şerefli·, belki· de i·nsanlığın son kalesi· olan bi·r medeni·yeti·, Anadolu medeni·yeti·ni·, bu mi·lleti·n di·ni·ni·, i·nancını, manevi· değerleri·ni·, ahlakını, faziletini, aile duygusunu, anne baba sevgisini ve vicadınımızı emanet edeceğiz, hazır mısınız?"

Mezun öğrencilerin aldığı sorumluluğunun ağır olduğuna dikkati çeken Soylu, Türk milletinin tarihin her döneminde büyük sınavlardan geçtiğini anımsatarak, dünyanın en kritik coğrafyasındaki Tükiye'yi yok etmek ve güçsüzleştirmek, esaret altına almak istediklerini anlattı.

Soylu, 15 Temmuz gecesinde milletin darbecilere karşı durduğunu ve "Amerika da arkanızda olsa, dünya da arkanızda olsa bu milletin namusunu kimseye teslim etmeyiz, yedirmeyiz" dediğini ifade ederek, darbecilerden yakalananlara hukuk dışı hiçbir ceza kesilmediğine dikkati çekti.

"Son 24 saatte 28 terörist etkisiz hale getirildi"

Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Son 24 saat içerisinde evlatlarımız bir taraftan Ağrı Doğubeyazıt'ta diğer taraftan Cudi'de diğer taraftan Hakkari Şemdinli'de diğer taraftan Kato Dağı'nda büyük kahramanlıklara imza atıyorlar. Şimdi aldık haberini, göğüs göğüse mücadele ediyorlar ve 10 teröristi anında etkisiz hale getirdiler. Annelerin arkasından Ayetül Kürsi okudukları, eşlerinin onların kılına zarar gelmesin diye dua ettikleri evlatlarımız Kato'ya ay yıldızlı bayrağımızı diktiğimizden itibaren orayı tekrar nasıl geri alabiliriz diye bir plan içerisindeler. Dün oraya bir roket attılar hiçbir şey olmadı. Ama gün o roket atmalarının karşılığını bizim evlatlarımız 8 teröristi etkisiz hale getirerek hem de misliyle beraber verdiler. Yine Van'da 2 terörist, Hakkari Şemdinli'de 3 terörist etkisiz hale getirildi, 5 terörist de teslim oldu. Son 24 saatte 28 terörist etkisiz hale getirildi. Biz büyük bir mücadele veriyoruz."

Subay ve astsubay adaylarına "Ne yaparsanız yapın, hukukun ve adaleti·n i·çi·nde kalın ve unutmayın ki· Allah, doğru olanlarla beraberdi·r." uyarısında bulunan Soylu, bugün Ağrı'da ayrıca teröristlere ait bir mağaranın da ele geçirildiğini söyledi.

"Hiç merak etmeyin, bu kışı onlara karakış yaparak, bu ülkeyle birilerinin maşası olarak oynanmayacağını göstereceğiz." diyen Soylu, daha önce 15-20 ki·şi·li·k gruplarla hareket eden örgüt üyeleri·nin artık 2 i·la 5 ki·şi·li·k gruplar hali·nde gezer hale geldi·ğini ifade etti.

Soylu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bugün telsi·zlerde yalvarmalarını, yakarmalarını ve ağlamalarını di·nli·yoruz. Son bi·r yılda terör örgütleri·ne yöneli·k 68 bi·n 464 operasyon gerçekleşti·rildi. Bunun 40 bi·ni· PKK'ya, 25 bi·ni· FETÖ'ye, 2 bin 109'u da DEAŞ'a yöneli·k operasyonlardır. PKK'ya katılım, şu anda son 30 yılın en düşük düzeyindedir. Bi·zi·m faali·yetleri·mi·z, sadece karada terör örgütüne yöneli·k deği·ldi·r. Biz terörle deni·zlerde de mücadele edi·yoruz. Sahi·l Güvenli·k Komutanlığımız eli·yle gerek teki·l, gerek ortak operasyonlarla terörün en büyük fi·nans kaynağı olan uyuşturucu ti·careti·ne de büyük darbe i·ndi·rdi·k. Daha 3 gün önce deniz üzerinden Fethiye ve İzmir'e gelen ve orayı karıştırmaya çalışanlara karşı sahil güvenliğimiz, jandarmamız ve polisimiz ortak operasyon yaptılar ve orada bunu sağlamaya çalışan teröristleri etkisiz hale getirdiler. 780 bin kilometrekarenin her bir karesini 24 saat inanın ki bu evlatlarımız sayesinde kararlılıkla muhafaza ediyoruz."

Subay ve astsubay adaylarının ailelerine teşekkür eden Soylu, öğrencilere "Bu ülkeyi· zaafa uğratmak i·steyenlere, uğrattığını düşünenlere karşı hep bi·rli·kte vermemi·z gereken büyük bi·r mücadele var. Çok çalışın, çok gayret edi·n ve oyalanmayın, çabuk geli·n." çağrısında bulundu.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Jandarma Genel Komutanlığında yeniden yapılanmaya gidildiğini ve bunun sonuçlarından biri olarak Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin kurulduğunu anımsattı.

Mezun öğrencilerin katılımıyla jandarma teşkilatının devletine ve milletine daha iyi hizmet vereceğine işaret eden Çetin, jandarma personelinin başta terör olmak üzere halkın güvenliğini sağlamaya devam ettiğini belirtti.

Çetin, " Ağrı Dağı'nda şu anda maalesef 2 şehidimiz, 5 yaralımız vardır. Jandarma özel harekat timleri ile polis özel harekat timleri şu anda orada omuz omuza mücadele vermektedir. Şu anda orada jandarma özel harekat timleri, polis timleri, kahraman korucularımız, maalesef 2 korucumuz da şehit olmuştur, 5 personelimiz de yaralı, bu hayatın her anında, her yerinde, bu hem doğuda hem batıda yol kontrolünden, trafik kontrolüne kadar her alanda hizmetini gönül birliğiyle el birliğiyle iş birliğiyle yürütmektedir." dedi.

Terörü ülke gündeminden çıkartmak için bütün güvenlik güçlerinin canla başla mücadele ettiğini vurgulayan Çetin, bugüne kadar 7 bin insanın terörle mücadelede şehit olduğunu, bunun 3 bin 500'ünün jandarma personeli, bin 500'ünün de korucular ve diğer kurumlardan olduğunu anımsattı.

Konuşmaların ardından jandarma bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde tören geçişi yapan subay ve astsubay öğrenciler, daha sonra aileleriyle bir araya geldi.

Subay adayları arasında bulunan 3 Azerbaycanlı, 2 Kazakistanlı öğrenci de ant içti.

Öte yandan Bakan Soylu, tören öncesinde yerleşke içerisinde yapımı devam eden Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Camisi'nin inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Ant İçme Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement