Jandarmadan 'Kadının Aile İçindeki Rolü' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Jandarmadan 'Kadının Aile İçindeki Rolü' Konferansı

Jandarmadan \'Kadının Aile İçindeki Rolü\' Konferansı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından toplum destekli güvenlik hizmeti kapsamında düzenlenen 'Kadının Aile İçindeki Rolü' konulu konferans büyük ilgi gördü.

31.03.2012 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından toplum destekli güvenlik hizmeti kapsamında düzenlenen 'Kadının Aile İçindeki Rolü' konulu konferans büyük ilgi gördü.

Toplum destekli güvenlik hizmeti kapsamında İl Jandarma Komutanlığı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte kadına şiddet temasının işlendiği 'Kadının aile içindeki rolü' konulu konferans İsabeyli Özel Yüzyıl Bezci Koleji salonunda gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak katılan Çocuk Gelişim Uzmanı Sevim Yetin; 'İletişim-Aile içi iletişim, doğru iletişim kurma', Sosyal Hizmetler Uzmanı Hilal Yılmaz; 'Çatışma- Çatışma Çeşitleri- Çatışma Çözme Yöntemleri' ve Hukuk İşleri Uzmanı Avukat E. Özlem Topuz ise 'Aile ve ailenin korunmasına dair kanun' konularını işleyerek konferansa katılan yaklaşık 500 kişiye önemli bilgiler aktardı.

Düzenlenen toplantıya Aydın Valisi Kerem Al'ın yanı sıra Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Karacasu Kaymakamı Ahmet Gencer, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, Aydın İl Jandarma Komutanı Muharebe Kurmay Albay Bülent Bulut, Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Fuat Alanur, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Güler, AK Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Birkan Şen, Bezci Koleji Kurucusu İrfan Bezci, Bezci Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Ferah Derici, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Başbakanlık Aile Kurumunun verilerine göre Türkiye'de şiddete maruz kalanların yüzde 90'ının kadın ve çocuklar olduğunun altını çizen konuşmacılar, özellikle kadına şiddetin aile içi ve dışı olarak ikiye ayrıldığını vurguladılar. Şiddet çeşitlerinin; fiziksel, sözel, ekonomik, cinsel ve duygusal olarak 5'e ayrıldığını belirttiler. Şiddete maruz kalan kadınların da çok sayıda olumsuz davranışa neden olduğunu belirten konuşmacılar, aileyi koruyan çok sayıda kanun olmasına rağmen bu kanunların kadına şiddete engel olamadığını da önemle vurgulayarak, kanunların değiştirilmesi konusunda yeni çalışmaların mutlaka yapılması gerektiğini belirttiler. Kadın hakları ile ilgili medeni kanunda yapılan düzenlemelere göre 2002 yılından itibaren kadın ve erkeğin eşit olduğu, aile reisinin sadece erkek değil, kadın ve erkeğin eşit olduğu belirlendi. 20 Mart 2012'de yürürlüğe giren 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi konusundaki kanuna göre bundan böyle evlilik şartı aranmadığı gibi şiddete uğrama olasılığına göre de kadının korunma altına alındığını belirttiler. Şiddetin kader olarak kabul edilmemesini isteyen konuşmacılar, şiddetin önlenmesinde yine kadınların üzerine büyük görevlerin düştüğünü anlattı.

"SAĞLIKLI BİR İLETİŞİM SAĞLANIRSA, AİLE İÇİ VE KADINA KARŞI ŞİDDET OLMAZ"

Konferans sonunda konuşmacılara çiçek verdikten sonra davetlilere hitap eden Vali Kerem Al, uygar dünyada kadınlara verilen sosyal hakların, ülkemizde de kadınlara verilmesi gerektiğini ifade ederek, hızla değişen dünyada ilerleyen sosyal yaşamda kadınların ihmal edilmemesini önemle vurguladı. Eğitimin toplum yaşamında ve özellikle kadınların bilinçlendirilmesinde çok etkin bir rol oynadığını belirten Vali Al, "Kadına şiddet çağdaş Türkiye'ye yakışmıyor. Kadına şiddet artık çağın gerisinde kaldı. Kolluk kuvvetleriyle kadın haklarının korunması çağdaş bir Türkiye'ye yakışmıyor. Toplumun temel taşı ailedir.

Ailedeki huzur, toplumun yapısını etkiler. Bu toplantı son derece faydalı bir toplantıdır. Ülke olarak hızlı bir değişim yaşıyoruz. Özellikle kadınlarımızı ilgilendiren kanunlar değişiyor. Kültürel, ekonomik ve sosyal olarak iklimimizi oluşturabilirsek kadınlarımız da uygar ülkelerde bulunan haklara kavuşabilir. Özellikle eğitim sistemimizi sil baştan yeniden ele almamız gerekiyor. Eğitim sistemimiz geliştiğinde toplumsal huzura, dolayısıyla aile huzuruna kavuşabiliriz. Sıhhatli bir iletişim sağlanırsa aile içi ve kadına karşı şiddet olmaz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarmadan 'Kadının Aile İçindeki Rolü' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement