Japon firmadan devrim yaratacak yenilik! ''Dijital insan'' hizmeti sunuyorlar - Son Dakika
Teknoloji

Japon firmadan devrim yaratacak yenilik! ''Dijital insan'' hizmeti sunuyorlar

Japon firmadan devrim yaratacak yenilik! \'\'Dijital insan\'\' hizmeti sunuyorlar

Yapay zekanın aramızda dolaştığı bir dünyanın anlatıldığı bilim kurgu filmleri gerçek hayatta karşılık bulmaya devam ediyor. Japon telekomünikasyon şirketi KDDI ve Mawari adlı firma 'Dijital İnsan Hizmeti' adlı bir ürünü bu ay piyasaya sürüyor.

07.12.2021 17:40  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu hizmeti kullananlar, Metaverse'te (sanal evren) belirecek bir dijital asistana sahip olacak. Cep telefonu ekranı aracılığıyla görülecek bu asistan, kullanıcılar kameralarını gerçek hayatta bir yere doğrulttuğunda ekrana yansıyacak 'yükseltilmiş gerçeklikte' belirip bazı yönlendirmelerde bulunacak.

POKEMON GO'YA BENZETİLİYOR

İlk bakışta Pokemon Go oyununda kullanılan sistemden çok farklı gözükmese de iki şirket uygulamanın derinine inildiğinde farklı bir yapıyla karşılaşıldığını söylüyor. Uygulamada KDDI'ın 5G ağı ve Amazon'un çok düşük bekleme süreleriyle işlem olanağı sağlayan AWS Wavelength teknolojisinin sağladığı olanaklarla 'dijital insan', Pokemon GO'daki gibi telefonunuzun hafızasında çalışmak yerine doğrudan telefonunuzda 'yayınlanıyor'.

Firmalar, bu ay kullanıcılar için bir de 'dijital insan kullanma rehberi' yayınlanacağını, uygulamanın alacağı katkılarla önümüzdeki dönemde Japonya dışındaki mekanları da kapsayacağını belirtti.

Son Dakika Teknoloji Japon firmadan devrim yaratacak yenilik! ''Dijital insan'' hizmeti sunuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement