Japon Gazeteciler, Expo 2016 Antalya Alanını Gezdi - Son Dakika
Yerel

Japon Gazeteciler, Expo 2016 Antalya Alanını Gezdi

Japon gazeteciler, EXPO 2016 Antalya sergi alanına zeytin ağacı dikti.

14.09.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japon gazeteciler,  EXPO 2016 Antalya sergi alanına zeytin ağacı dikti.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile ilgili haber çalışması yapmak üzere Tokyo Büyükelçiliği'nin davetlisi olarak Antalya'da bulunan Japon gazeteciler Hiroko Nakano, Miki Yamashita ve Hisayuki Tatsumi Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

Proje ile ilgili sunumu izleyen Japon gazeteciler, ünlülerin alana ağaç dikme görüntülerinden oluşan klipten çok etkilendiklerini ve ülkelerine döndüklerinde Japonya'nın sevilen yazarı Haruki Murakami'ye EXPO 2016 Antalya adına davette bulunacaklarını kaydetti.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan konuk heyet, EXPO projesi sunumu izledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Projenin son derece etkileyici olduğunu belirten Japon gazeteciler, yazacakları haberlerde Türkiye'nin ilk EXPO'suna ayrı bir yer ayıracaklarını ve EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımına katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Aralarında Elijah Wood, İnna, Srebro gibi dünyaca ünlü sanatçıların ağaç diktiği ünlüler ormanı için hazırlanan klibi izleyen Japon gazeteciler, kendilerinin de sergi alanında ağaçlarının olması istediklerini ifade etmeleri üzerine Şengül, Japon heyeti sergi alanında ünlüler ormanına ağaç dikmeye davet etti.

Japon gazeteciler daha sonra, alana Zeytin (Olea Europaea) ağacı dikti.  İsim etiketini ağaca bağlayan gazeteciler, can suyu verdikten sonra ağaçlarıyla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Japon Gazeteciler, Expo 2016 Antalya Alanını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement