Japon Misafir Gezici Sağlık Otobüsüne Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Japon Misafir Gezici Sağlık Otobüsüne Hayran Kaldı

Japon Misafir Gezici Sağlık Otobüsüne Hayran Kaldı

Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile 2011 yılında Japonya’dan 107 bin dolar hibe ile alınarak hizmete giren Giresun Belediyesi Gezici Sağlık Otobüsü bugün özel bir misafirini ağırladı.

21.10.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile 2011 yılında Japonya'dan 107 bin dolar hibe ile alınarak hizmete giren Giresun Belediyesi Gezici Sağlık Otobüsü bugün özel bir misafirini ağırladı.

1989 yılında Japonya'nın Sagae kenti ile kardeş şehir olduklarını, dostluk ve kültür köprüsü kurduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, "Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ikinci katibi Atsushi Muramoto, yerel projeler hibe programı danışmanı Müslüme Gözalu Scarpa Giresun Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Japon misafirlerimize sağlık otobüsü hakkında bilgiler verdik. Sağlık otobüsünün tüm mahalleri dolaşarak vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti verdiğini ifade ettik buda misafirlerimizi çok etkiledi" dedi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ikinci katibi Atsushi Muramoto, Giresun Belediyesi Gezici Sağlık Otobüsünde kan tahlili yaptırıp tansiyonuna baktırdı ve otobüste küçük bir sağlık taramasından geçti.

Sağlık taramasından sonra Atsushi Muramoto verilen bu hizmetin örnek bir hizmet olduğunu ve bu sağlık hizmetinin birçok ülkede bile olmadığını söyledi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Japon Misafir Gezici Sağlık Otobüsüne Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement