Japonya Başbakanı Abe, İngiltere'de - Son Dakika
Güncel

Japonya Başbakanı Abe, İngiltere'de

İngiltere'ye ziyarette bulunan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, İngiliz mevkidaşı Theresa May ile bir araya geldi.

28.04.2017 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'ye ziyarette bulunan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, İngiliz mevkidaşı Theresa May ile bir araya geldi.

May'in, İngiltere'nin güneydoğu bölgesi Buckinghamshire'da bulunan Başbakanlık özel konutu Chequers'da ev sahipliği yaptığı görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan May, Japon mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık (Brexit) kararına ilişkin gelişmeler, ticari ilişkiler, Asya Pasifik bölgesindeki sorunlar başta olmak üzere küresel konuları ele aldıklarını aktardı.

İngiltere-Japonya ilişkisinin, ülkesinin "refahı ve güvenliği bakımından hayati önem taşıdığı" değerlendirmesinde bulunan May, görüşmede bu ortaklığı derinleştirme ve kuvvetlendirmenin yollarını da görüştüklerini dile getirdi.

Brexit çerçevesinde İngiltere'nin bu konudaki hazırlıklarıyla ilgili Japon mevkidaşını bilgilendirdiğini aktaran Başbakan May, "Yurt içinde ya da yurt dışında faaliyette bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, Avrupa'da iş yapmak ve büyümek için İngiltere'nin en iyi yer olmasını sağlama yönündeki kararlılığımızı yineledim. Japon şirketleri hali hazırda İngiltere'de toplamda 40 milyar sterlinden fazla yatırımda bulundu. İngiltere Japon yatırımında ABD'den sonra en popüler ikinci destinasyon. Ayrıca Honda, Hitachi ve Mitsubishi de dahil olmak üzere yaklaşık bin Japon şirketi İngiltere'de 140 bin kişiye istihdam sağlamakta." diye konuştu.

May, geçen haziranda alınan Brexit kararından bu yana Japon şirketlerinin İngiltere'ye güven göstermeye devam ettiğinin altını çizerek, "Güçlü ekonomimizin, yüksek beceri düzeyinin ve düşük vergi seviyelerinin Britanya'yı yatırım için cazip bir yer haline getirmeye devam ettiği gayet net." dedi.

G7 de dahil olmak üzere uluslararası sahnede Japonya'yla ülkesinin yakın iş birliğini sürdüreceğini bildiren May, G7 ülkelerinin önümüzdeki ay tekrar buluşacağını hatırlatarak, "Bugün Başbakan Abe ile birlikte (G7) zirveye yönelik önceliklerimizi görüştük. İki ülke arasındaki küreselleşmenin faydalarını paylaşan ekonomiler yaratıp, bir kez daha, ticarete engel koyan bariyerleri iteceğiz." açıklamasında bulundu.

Belirsizliklerle dolu dünyada, dostlar ve müttefikler arasındaki birliğin hiç olmadığı kadar önemli olduğunu vurgulayan İngiliz Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Japonya, en yakın Asyalı güvenlik ortağımız. Bugünkü toplantımızda da ister Ukrayna'da olsun ister Suriye'de, Rusya'nın istikrarsızlaştırma eylemleri karşısında sert duruş sergilemeye devam edeceğimiz konusunda hemfikir olduk. Bunu yapmanın yollarından biri de yaptırımlar da dahil olmak üzere ekonomik baskı yoludur. Minsk Anlaşması tam olarak uygulanana kadar da bu yaptırımların devam etmesi gerektiği açıktır."

May, küresel konular arasında Güney ve Doğu Çin Denizi'ne ilişkin gelişmelerin de masaya yatırıldığını anlatarak, "Tüm tarafları, anlaşmazlıklarını barış içinde ve uluslararası hukuka uygun olarak çözmeye teşvik ediyoruz." dedi.

Kuzey Kore'nin Asya Pasifik bölgesinde kışkırtıcı eylemlerini bugün de sürdürdüğünü kaydeden Theresa May, Kuzey Kore'nin agresifliği karşısında istikrasızlaştırma faaliyetlerini kınadıklarını hatırlattı. May, "Başbakan Abe ve ben, Kuzey Kore'ye baskı uygulamayı sürdürme konusunda uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğimiz konusunda mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japonya Başbakanı Abe, İngiltere'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Gediz'in dört bir yanında motosiklet avına çıkarak gerekli denetimleri gerçekleştiriyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları ve gerekli tedbirlere uyulması konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.

  • Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi
    12:19 Bitlis'te düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi

    Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Tatvan ilçe kırsalında toprağa gömülü halde bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 353 adet fişek, telsizler ve diğer yaşam malzemeleri ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınırken, diğer malzemeler ise imha edildi. Güvenlik güçleri, bölge halkının desteğiyle terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

  • Kuşadası'nda Hanutçuluğa Karşı Önemli Adımlar Atıldı
    12:18 Kuşadası'nda Hanutçuluğa Karşı Önemli Adımlar Atıldı

    Kuşadası ilçesindeki kruvaziyer turizminin önemli sorunlarından biri olan hanutçuluğun önlenmesi amacıyla 5326 sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde önemli bir adım atıldı. İlçe Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, mal ve hizmet satmak için yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden iş yerlerine yönelik ciddi tedbirler alındı.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor
    12:18 Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda vatandaşların teveccühü ile Belediye Başkanı olarak seçilen Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Mazbata alım töreninden itibaren bugüne kadar yoğun bir ziyaretçi akını ile karşılaşan Belediye Başkanı Necdet Akel, başkanlık makamında vatandaşların tebriklerini kabul ediyor.


Advertisement