Japonya'da Anne Frank Kitaplarının Tahrip Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Japonya'da Anne Frank Kitaplarının Tahrip Edilmesi

Japonya\'da Anne Frank Kitaplarının Tahrip Edilmesi

İsrail'in Tokyo Büyükelçiliği, kütüphanelerde tahrip edilen kitapların yerine yenilerini bağışladı.

27.02.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'daki İsrail Büyükelçiliği, Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank ile ilgili kitapların tahrip edildiği Tokyo kütüphanelerine yenilerini bağışladı.

Büyükelçilik görevlileri ve Japonya'daki Yahudi toplumu temsilcileri, aralarında Anne Frank'ın Güncesi'nin de bulunduğu 300 kadar kitabı Tokyo'nun Suginami bölgesi belediye başkanına teslim etti.

Bağışlanan kitapların Tokyo'daki halk kütüphanelerine paylaştırılacağı ifade edildi.

Suginami Belediye Başkanı Ryo Tanaka, "Olanların, Yahudi soykırımından haberdar olmayan Japonlara ders olmasını umduğunu" belirterek, "Bu olay sayesinde, insanların tarihin ve ırkçılığın korkunç gerçeklerini de öğrendiklerine inanıyorum" dedi.

İsrail Büyükelçiliği yetkilisi Peleg Lewi de "Münferit bir olay olarak değerlendirdiği bu vandallığın Japonların duygularını yansıttığına inanmadığını" kaydetti.

Tokyo'daki halk kütüphanelerinde ocak ayından bu yana "Anne Frank'ın Güncesi" ile Frank hakkındaki 265 kitaba sayfaları yırtılarak zarar verildiği bildirilmişti. Son sayımlar bu sayının 300'e çıktığını gösteriyor.

Anne Frank'ın, 2. Dünya Savaşı sırasında Hollanda'da ailesiyle Nazilerden kaçtığı dönemi anlattığı aldığı günce, Yahudi soykırımının gerçeklerini en iyi aktaran kitaplardan biri sayılıyor. Anne Frank, 1945 yılında bir toplama kampında hayatını kaybetmiş, babası kızının 14 yaşındayken yazdığı güncenin yayımlanmasını sağlamıştı. 60'tan fazla dile çevrilen kitap beyaz perdeye de aktarılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japonya'da Anne Frank Kitaplarının Tahrip Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement