Japonya'da, aralarında Türk bilim insanının da bulunduğu ekip koronavirüs aşısı için tarih verdi - Son Dakika
Güncel

Japonya'da, aralarında Türk bilim insanının da bulunduğu ekip koronavirüs aşısı için tarih verdi

Japonya'da aralarında Türk bilim insanı Dr. Halil İbrahim Çiftçi'nin de bulunduğu bilim insanları koronavirüsün ilacının bulunmasında önemli bir yol kat etti. Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü, ilacın testlerine Nisan ayında başlanacağını açıkladı.

29.03.2020 13:03  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'da aralarında bir Türk bilim insanı Dr. Halil İbrahim Çiftçi'nin de bulunduğu ekip, koronavirüse karşı ilaç geliştirilmesi için önemli mesafe kaydetti. Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden bilim insanların yaptığı çalışma sonucu ilacın bulunmasında önemli mesafe kat edildiği ve Nisan ayında testlere başlanacağı kaydedildi.

VİRÜSÜN ÇOĞALMASI ENGELLENEBİLECEK

Çin'de virüs ortaya çıktığından beri çalışmalarını sürdüren Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden Prof. Junichiro Inoue liderliğindeki bilim insanlarının emekleri, karşılığını verdi. Prof. Inoue'nin ekibinin yaptığı çalışmalar sonucunda Nafamostat Mesylat'ın koronavirüsün insan hücrelerine girmesi ve daha sonra çoğalmasını engelleyebileceği keşfedildi.

NİSAN'DA TESTLER BAŞLAYACAK

Prof. Inoue'nin proje ekibinde uzun yıllar ilaç geliştirmek için çalışan Kumamoto Üniversitesi Eczacılık Fakülte'sinden Prof. Masami Otsuka ve Türk bilim insanı Dr. Halil İbrahim Çiftçi de konu hakkında açıklamalarda bulundu. Araştırmalar, Nafamostat Mesylat'ın koronavirüse oldukça benzer bir diğer virüs olan SARS-CoV-2 enfeksiyonunu çok etkili şekilde önleme potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü ilacın klinik testlerine nisan ayı başında başlanmasının planlandığını açıkladı.

Japonya\'da, aralarında Türk bilim insanının da bulunduğu ekip koronavirüs aşısı için tarih verdi

Son Dakika Güncel Japonya'da, aralarında Türk bilim insanının da bulunduğu ekip koronavirüs aşısı için tarih verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu
    13:43 Seydikemer İlçesinin İlk Kadın Muhtarı Ziyarette Bulundu

    Seydikemer ilçesindeki Minare Mahallesi Muhtarı Şahsene Gündüz, Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli'yi ziyaret etti. Gündüz, projelerini anlatırken kadınların daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Akdenizli ise Gündüz'ü başarısından dolayı tebrik ederek, kadınların toplumun her köşesinde aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı
    13:39 Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatması üzerine cinayet ortaya çıktı. Şüpheli, cami imanına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldığını belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, Türkan A.'nın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Advertisement