Japonya'dan gelip, Adana kebabı yapımını öğrendiler - Son Dakika
Güncel

Japonya'dan gelip, Adana kebabı yapımını öğrendiler

Japonya\'dan gelip, Adana kebabı yapımını öğrendiler

JAPONYA'dan yöresel lezzetleri tanımak ve yapımını öğrenmek için Adana'ya gelen Kumi Okabe (48) ve Meiko Ueyama (50), bir restoranda hünerlerini sergiledi.

07.02.2020 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

JAPONYA'dan yöresel lezzetleri tanımak ve yapımını öğrenmek için Adana'ya gelen Kumi Okabe (48) ve Meiko Ueyama (50), bir restoranda hünerlerini sergiledi. Yemek yaparken oldukça eğlenceli vakit geçirdiğini belirten Kumi Okabe, " Japonya'da bu yemeklerin yapılması biraz zor olabilir, ama deneyeceğim" dedi.

Japonya'nın Fuku Oka kentinde turizm acentesi işleten Kumi Okabe ve hediyelik eşya satan Meiko Ueyama, Türk ve Adana kültürünü tanımak istedikleri için kente geldi. Adana lezzetlerine ilgi duyan ikili, özellikle Adana kebabı ve içli köfte yapmayı öğrenmek istedi. Kenti gezen ikili, Adana kebabı ve içli köfte yapmak için bir restorandaki ustalar tarafından misafir edildi. Kebap ustalarıyla Adana kebabı ve içli köfte yapan Japon turistler, yöresel lezzetleri yapmanın çok heyecanlı olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Kente gelmeden önce internette bir süre araştırma yaptığını belirten Ueyama, "Adana'da en meşhur şey 'Adana kebap' diye çıkıyor bu yüzden çok merak ettik ve çok beğendik. Yerken çok mutlu olduk. Tekrar yemekleri tatmak için Adana'ya gelmeyi düşünüyoruz" dedi. YEMEKLER HARİKAAdana kebabı dışında içli köftenin de tadına bakan Okabe ise, "Çok sevdim bu yemekleri, Adana kebabı çok meşhur olduğu için çok merak etmiştik. Bence yapımı biraz zor oldu ve aslında kömürü falan yakması Japonya'da zor olur, özel bir yere gitmek gerekir bunu yapmak için. İçli köftenin de çok lezzetli olduğunu düşünüyoruz. Çok merak ediyordum. Nasıl yapılacağını hiç bilmiyordum ama bugün öğrendim. Yemekler harika, Japonya'da yapmayı düşünüyorum" diye konuştu.Binlerce kilometre uzaklıktan bu lezzetleri tatmak ve yapımını öğrenmek için gelen Kumi Okabe ve Meiko Ueyama Türkiye'ye ve Adana'ya ilerleyen zamanlarda tekrar gelmek istediklerini belirtti.'HEM ONLAR HEM BİZ ÇOK MUTLU OLDUK'

40 yıldır yemek sektöründe olduğunu söyleyen Şevket Aydoğdu (47), Japonya'dan Adana'nın yöresel yemeklerini tatmak ve yapımını öğrenmek için gelen Okabe ve Ueyama'ya yemek yapmayı öğretmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirtti. Aydoğdu, "Japon misafirlerimize ve dışarıdan gelen misafirlerimize Adana'nın kültürünü, Adana'nın en lezzetli en meşhur olan Adana kebabımızı ve yine yöresel lezzetlerimizden olan içli köfteyi hem tanıttık, hem de nasıl yapıldığını gösterdik. Onlarda gayet güzel bir sunumla beraber yaptık zaten çok mutlu oldular, bizde mutlu olduk" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Japonya'dan gelip, Adana kebabı yapımını öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement