Japonya ile Türkiye'nin Asırlar Öncesine Dayanan Dostluğu Var" - Son Dakika
Güncel

Japonya ile Türkiye'nin Asırlar Öncesine Dayanan Dostluğu Var"

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Japonya ile Türkiye'nin asırlar öncesine dayanan bir dostluğu var. İki ülkenin kültürel olarak birbirine benzer yönleri bulunuyor.

03.10.2018 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Japonya ile Türkiye'nin asırlar öncesine dayanan bir dostluğu var. İki ülkenin kültürel olarak birbirine benzer yönleri bulunuyor. Dünyaya çalışkanlıkları ile nam salmış bir ülke ile ticaret ve turizmi alanlarında alışverişte bulunmanın ülkemizin katma değerine faydası olacaktır." dedi.

Valilikten yapılan açıklamada, Azizoğlu'nun Atatürk Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye-Japonya Kültürel İş Birliği Kapsamında Müzecilikte İyi Deneyimlerin Paylaşılması Paneline katılmak üzere Erzurum'a gelen Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü (JIAA) Başkanı Dr. Sachihiro Omura ile Japon Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Türkiye Temsilcisi Takehiro Yasui ve ekibini makamında kabul ettiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Azizoğlu, "Japonya ile Türkiye'nin asırlar öncesine dayanan bir dostluğu var. İki ülkenin kültürel olarak birbirine benzer yönleri bulunuyor. Dünyaya çalışkanlıkları ile nam salmış bir ülke ile ticaret ve turizm alanlarında alışverişte bulunmanın ülkemizin katma değerine faydası olacaktır." ifadelerini kullandı.

Geçmiş yıllarda Japonya'ya gittiğini ve oradaki gelişmelere yakından tanıklık etme fırsatı yakaladığını hatırlatan Azizoğlu, kültürel benzerliklerin yanı sıra doğal afetler yönünden de benzerlik taşıyan Japonya'nın da Türkiye gibi depremle mücadele eden bir ülke olduğunu belirtti.

Ziyareti sırasında buna şahitlik ettiğini aktaran Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Ziyarette 1995'te yaşanan Kobe Depreminin izlerini hala görmek mümkündü. Ülkeler böyle durumlarda bir dost eli arıyor. Öyle ki, Marmara Depreminde görev alan Japon Arama Kurtarma ekipleri ve 2011 Büyük Doğu Japonya Depreminde görev yapan Türk Arama Kurtarma ekipleri düşünüldüğünde, iki ülkenin ihtiyaç halinde birbirlerinin yardımına koştuğunu görüyoruz. Önemli olan ülkelerin dostluğa, barışa ve refaha katkıda bulunmalarıdır. Bugün de gerçekleşen ziyaretin iki ülkenin dostluğuna katkıda bulunacağına inanıyor, ziyaretlerinden dolayı JIAA Başkanı Omura, JICA Türkiye Temsilcisi Yasui ve ekibine teşekkür ediyorum."

JIAA Başkanı Dr. Sachihiro Omura ise ziyaretler vesilesiyle iki ülke arasındaki bağın gelişeceğine inandığını aktararak, "İleride yapılabilecek işbirlikleri ve bilgi paylaşımları sayesinde Erzurum ile Japonya arasında bir köprü kurulabilecek." ifadesini kullandı.

Misafirperverliğinden dolayı Vali Azizoğlu'na teşekkür eden Japon heyet, kendilerini yeniden Japonya'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Japonya ile Türkiye'nin Asırlar Öncesine Dayanan Dostluğu Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement