JASAT'ın dikkati 35 faili meçhul olayı aydınlattı - Son Dakika
3.Sayfa

JASAT'ın dikkati 35 faili meçhul olayı aydınlattı

JASAT'ın dikkati 35 faili meçhul olayı aydınlattı Sahte vefacıların 4 kentte 35 kişiyi daha dolandırıp, hırsızlık yaptıklarını JASAT çözdü Jandarmanın dedektifleri JASAT soruşturmayı derinleştirince sahte vefacıların ipliği pazara çıktı Denizli'de kendilerini 'Vefa Sosyal Destek Grubu' üyesi...

06.05.2020 21:27  Güncelleme: 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

JASAT'ın dikkati 35 faili meçhul olayı aydınlattı

Sahte vefacıların 4 kentte 35 kişiyi daha dolandırıp, hırsızlık yaptıklarını JASAT çözdü

Jandarmanın dedektifleri JASAT soruşturmayı derinleştirince sahte vefacıların ipliği pazara çıktı

DENİZLİ - Denizli'de kendilerini 'Vefa Sosyal Destek Grubu' üyesi olarak tanıtıp yaşlı kadının evine girip 3 bakır kazan çalan ve Jandarma Suç Araştırma Timi timi üyeleri tarafından yakalanan şahısların 4 farklı kentte yaklaşık 60 bin TL'lik 35 ayrı dolandırıcılık ve hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi.

Geçtiğimiz 8 Nisan da Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşanan olayda, Korona virisü fırsat bilen 2 şahıs kendilerini yaşlı vatandaşlara yardım etmek amacı ile oluşturulan 'Veda Sosyal destek Grubu' üyesi olarak tanıtıp F.U., isimli kadının evine girdi. Yaşlı kadının evinden 3 bakır kazan çalarak otomobille kaçan Kadir S., ve Veli K., isimli 2 şahıs jandarmanın dedektifleri olan JASAT timinin yaptığı çalışma ile yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıslar ardından tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Şahıslar tutuklanmasına rağmen olayı peşini bırakmayarak soruşturmayı derinleştiren JASAT timi kiraladıkları aracın geçmişe dönük 2 aylık GPRS, Plaka Tanıma Sistemi ve MOBES kayıtlarını detaylı bir şekilde incelemeye aldı.

Yapılan araştırma sonucunda 2 şahsın aynı yöntemle Afyon, Isparta, Manisa ve Burdur'da

aynı yöntemle 35 yaşlı vatandaşın daha evine girerek hırsızlık yaptığı tespit edildi. JASAT timinin dikkati 35 faili meçhul dolandırıcılık ve hırsızlık olayını aydınlatırken, şahısların girdikleri evlerden ise yaklaşık 60 bin TL tutarında hırsızlık yaptıkları öğrenildi.

JASAT\'ın dikkati 35 faili meçhul olayı aydınlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa JASAT'ın dikkati 35 faili meçhul olayı aydınlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement