Jet Fadıl'a 15 Ay Sonra Tahliye - Son Dakika
Güncel

Jet Fadıl'a 15 Ay Sonra Tahliye

Jet Fadıl\'a 15 Ay Sonra Tahliye

Jet Fadıl lakaplı iş adamı Fadıl Akgündüz "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2 bin 443 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, 15 ay sonra tahliye edildi.

28.03.2017 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jet Fadıl lakaplı iş adamı Fadıl Akgündüz "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2 bin 443 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davada, 15 ay sonra tahliye edildi. Mahkeme, Akgündüz hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 7'inci duruşmasına tutuklu sanıklar Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut'a Silivri Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanıldı. Duruşmada, çok sayıda mağdur ile avukatları da hazır bulundu. Duruşmada ifadeleri alınan mağdurlar, sanıklardan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmalarını istediğini söyledi. Tutuklu sanıkların avukatları ise delillerin toplanması ve müvekkillerinin tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliyelerine karar verilmesini istedi. Taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, Akgündüz ve Obut'un tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun niteliği, tutuklu kaldıkları süre, şikayetçilerin bir kısmının dinlenmiş olması, delillerin büyük ölçüde toplanması ve delilleri karartma ihtimallerinin bulunmaması gerekçeleriyle, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tahliyesine hükmetti. Bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Mahkeme heyeti, dava konusu Bayrampaşa Caprice Gold projesi kapsamında projenin arsa değeri, projenin hali hazır rayiç değeri, projenin tamamlanması halindeki piyasa değerinin tespiti ile projenin tamamlanma süresinin istenmesine karar verdi. Mahkeme dava konusu Maldivler projesinin ise hangi tarihte sözleşmeye bağlandığı, kimler arasında sözleşme yapıldığı, proje değerinin ne olduğu ve proje ile reklamlar arasında aykırılık olup olmadığının belirlenmesinin istenmesine hükmetti. Duruşma 5 Temmuz 2017'ye ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Akgündüz hakkında 349 kez "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapsi isteniyor. Akgündüz'ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut, yeğenleri Mehmet Salih Obut, Mehmet Fatih Obut ve Nurdan Atağan da iddianamede aynı suçlamalarla sanık olarak yer alıyor.

İddanamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler'de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı, buna rağmen projelerin bitirilmeyerek vatandaşların mağdur edildiği anlatılıyor. Bayrampaşa Caprice Gold projesi bitirilmeden Maldivler'deki projenin satışa çıkarıldığı, bu şekilde nakit akışının sağlandığı, şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu belirtiliyor.

SORUŞTURMA AŞAMASINDA TUTUKLANMIŞTI

Hakkında devre mülk yolsuzluğu iddialarıyla başlatılan soruşturmada ifade veren Fadıl Akgündüz çıkarıldığı mahkemece "tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan 21 Aralık 2015 tarihinde tutuklanmıştı.

(Başak Akbulut/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Jet Fadıl'a 15 Ay Sonra Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün üretimi yeniden yükselişe geçti. Kotanın kaldırılmasıyla birlikte çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri gece saatlerine kadar devam edecek ve ürünün elde edilmesi için çapa, kırma, kurutma ve satışa hazırlık süreci yıl sonuna kadar sürecek.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.


Advertisement