Jet Fadıl: "Ortada Bir Eser Var, Bu Yok Hükmünde Sayılamaz" - Son Dakika
3.Sayfa

Jet Fadıl: "Ortada Bir Eser Var, Bu Yok Hükmünde Sayılamaz"

Jet Fadıl: "Ortada Bir Eser Var, Bu Yok Hükmünde Sayılamaz"

“Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz, nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılandığı davada “Yabancı yatırımcıya ulaşamıyoruz.

15.02.2018 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Jet Fadıl" lakaplı Fadıl Akgündüz, nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılandığı davada "Yabancı yatırımcıya ulaşamıyoruz. Tek bir yatırımcıyla şuanda proje olmuyor. 50-100 yatırımcıyla ikna etmeye çalışıyoruz. Ortada bir eser var. Bu yok hükmünde sayılamaz" dedi. Duruşma salonunda bulunan mağdurlar bu sözler üzerine 'Dolandıracağı yeni kişiler arıyor' derken mahkeme raporlarını hazırlamayan bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Jet Fadıl lakaplı iş adamı Fadıl Akgündüz, Akgündüz'ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut'un Caprice Gold ve Maldivler projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya dava kapsamında yaklaşık 15 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz ile bazı mağdurlar katıldı.

"Toplamda 1 milyon 50 bin Euro vererek 30'a yakın devre mülk aldım"

Duruşmada dinlenilen müştekilerden Recep Türker, Bayrampaşa Caprice Gold projesinden, 2 evini, bir ticari taksisi olmak üzere toplamda 1 milyon 50 bin Euro vererek 30'a yakın devre mülk aldığını kaydetti. 9 ay boyunca kendisine sadece aylık 15 bin kira bedeli ödendiğini aktaran Türker, 2014 itibari ile de bu ödemelerin kesildiğini söyleyerek şikayetçi olduğunu ifade etti.

"Bizim hisselerimizin de elimizden alınma durumu olabilir"

Dinlenilen müştekilerden Mustafa Çelik ise, 2011 yılında 12 adet 15'er günlük devre mülk sözleşmesi yaptığını söyledi.

Sözleşme karşılığında 1 milyon 200 bin TL verdiğini belirten Çelik, "Kira bedelini sadece bir yıl aldım. Daha sonra bu ödemeler kesildi. Devre mülk alan iki arkadaşımın hisselerine yönelik dava açıldı, Dava açan kişiler bu şirketten alacaklı olduğunu iddia eden şahıslardır. Burada bizim hisselerimizin de yok elimizden alınma durumu olabilir. Dava açan kişiler bunların adamları da olabilir" diye konuştu.

Müşteki avukatları Akgündüz'ün tutuklanmasını talep etti

Daha sonra söz alan müşteki avukatları da sanık Fadıl Akgündüz'ün tahliye olduktan sonra projeyi tamamlayacağı yönünde mahkeme huzurunda söz verdiğini ancak, müştekilerin mağduriyetlerinin giderilmediğini belirterek Akgündüz'ün yeniden tutuklanmasını talep etti.

"Dolandıracağı yeni kişiler arıyor"

Mahkeme heyeti başkanının projedeki son durumu sorması üzerine Akgündüz, "Yabancı yatırımcıya ulaşamıyoruz. Burada bazı yerli firmalarla görüştük. Yaz aylarında perakende satışa açacağız. Daha düşük fiyatlarla. Tek bir yatırımcıyla şuan da proje olmuyor. 50-100 yatırımcıyı ikna etmeye çalışıyoruz. Yurtdışından yabancı yatırımcının olmasını biz de arzu ederdik. Ortada bir eser var. Bu yok hükmünde sayılamaz" diye konuştu.

Bunun üzerine salonda bulunan mağdurlar, 'Dolandıracağı yeni kişiler arıyor' diye tepki gösterdi.

Rapor hazırlamayan bilirkişiler hakkında suç duyurusu

Ara kararını açıklayan mahkeme, dosyada herhangi bir yeni durumun ortaya çıkmadığı gerekçesiyle Fadıl Akgündüz'ün tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verdi. Bayrampaşa Caprice Gold projesinin gerçek bedelinin ortaya çıkarılması için belirlenen 2 bilirkişinin görevlerini yerine getirmeyerek rapor almadıkları gerekçesiyle bu bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme dosyaya yeni bilirkişi atanmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

Jet Fadıl mağdurları adliye önünde açıklama yaptı

Duruşmanın başlamasından önce, Jet Fadıl mağdurlarından oluşan bir grup adliye binasının karşısındaki meydanda bir araya geldi. Burada açtıkları pankartlar ve dövizlerle mağduriyetlerine dikkat çeken grup sloganlar atarak Fadıl Akgündüz'e tepki gösterdi.

Kalabalık adına yapılan açıklamada "Yıllardır bir hukuk mücadelesi veriyoruz. ve bir türlü bir sonuca ulaşamıyoruz. Çoluk çocuk dışarıda rezil oluyoruz. Yıllardır sürüyor bu. Çekirdek kadar yol alamıyoruz. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Halen daha devasa reklamlar yayınlıyor. Bizim yatırdığımız paralarla. Para yok deniliyor, para var" denildi.

İddianameden

Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz hakkında, 'Caprice Gold' ve Maldivler'de projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörülen suçun 349 kez işlendiğini belirterek, Akgündüz'ün 698 yıldan 2 Bin 443 yıla kadar hapsi cezası ile cezalandırılmasını isteniyor. Akgündüz'ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut da iddianamede aynı suçlamalarla sanık olarak yer alıyor. İddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldivler'de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı, buna rağmen projelerin bitirilmeyerek vatandaşların mağdur edildiği anlatılmıştı. Bayrampaşa Caprice Gold projesi bitirilmeden Maldivler'deki projenin satışa çıkarıldığı, bu şekilde nakit akışının sağlandığı, şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu vurgulanmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Jet Fadıl: 'Ortada Bir Eser Var, Bu Yok Hükmünde Sayılamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı
    14:09 Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı

    Samsun'da husumetli olduğu 3 kişiyi silahla yaralayan hırsızlık hükümlüsü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, adli makamların işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Amasya'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı
    14:09 Amasya'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda B.G. isimli şüpheli yakalandı ve üzerinde 4 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beylikdüzü'nde Bir Dükkanın Camına Ateş Açıldı
    13:39 Beylikdüzü'nde Bir Dükkanın Camına Ateş Açıldı

    Beylikdüzü'nde bulunan bir butik giyim dükkanının camına gece saatlerinde 5 el ateş açıldı. Dükkan sahibi tehdit almadıklarını belirtirken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.


Advertisement