Jirki Aşireti'nin Lideri Tahir Adıyaman'ın Yeğeni Lezgin Adıyaman Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Jirki Aşireti'nin Lideri Tahir Adıyaman'ın Yeğeni Lezgin Adıyaman Vefat Etti

Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın yeğeni ve AK Parti'nin geçtiğimiz dönem Şırnak Milletvekili adayı 45 yaşındaki Lezgin Adıyaman, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

10.08.2017 16:27  Güncelleme: 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şırnak Milletvekili adayı ve Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın yeğeni evli 3 çocuk babası 45 yaşındaki Lezgin Adıyaman, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Tümgeneral Veli Tarakçı ile birlikte Adıyaman'ın taziyesine katıldı.

EVİNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

2015 yılında yapılan genel seçimlerde, AK Parti'den Şırnak'tan 3'üncü sıra milletvekili adayı olan Lezgin Adıyaman, dün akşam Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü'ndeki evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla hemen Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Adıyaman, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Yapılan otopsinin ardından dün gece Ayvalık Köyü'nde defnedilen Lezgin Adıyaman için bugün Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın evinde taziye kuruldu.

Jirki Aşireti'nin Lideri Tahir Adıyaman'ın Yeğeni Lezgin Adıyaman Vefat Etti

VALİ VE İL JANDARMA KOMUTANI TAZİYEYE GİTTİ

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeral Veli Tarakçı, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım ve Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ile bazı kurum temsilcileri, helikopterlerle Beytüşşebap İlçesine bağlı Ayvalık Köyü'ne geldi.

Jirki Aşireti'nin Lideri Tahir Adıyaman'ın Yeğeni Lezgin Adıyaman Vefat Etti

FATİHA OKUDULAR

Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman ve aşiretin önde gelen isimleri tarafından karşılanan Vali Aktaş ve beraberindekiler, daha sonra taziyede merhum Lezgin Adıyaman ruhuna fatiha okudu. Bir süre burada taziyede kalan Vali Aktaş ve bareberindekiler, daha sonra helikopterle Şırnak'a geri döndü.

Jirki Aşireti'nin Lideri Tahir Adıyaman'ın Yeğeni Lezgin Adıyaman Vefat Etti

Jirki Aşireti\'nin Lideri Tahir Adıyaman\'ın Yeğeni Lezgin Adıyaman Vefat Etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jirki Aşireti'nin Lideri Tahir Adıyaman'ın Yeğeni Lezgin Adıyaman Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.


Advertisement