Joe Satriani KüçükÇiftlik Park'a Geliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Joe Satriani KüçükÇiftlik Park'a Geliyor

Joe Satriani KüçükÇiftlik Park\'a Geliyor

tüm Zamanların En Büyük Gitar Virtüözlerinden Joe Satriani KüçükÇiftlik Park'a geliyor!

02.04.2013 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ses getiren etkinliklerin vazgeçilmez mekanı KüçükÇiftlik Park, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük gitar virtiözlerini ağırlamaya devam ediyor. Steve Vai ve Slash'ten sonra sıra Joe Satriani'de! Satriani, 18 Mayıs Cumartesi günü 2013 Dünya Turnesi kapsamında KüçükÇiftlik Park'ta sahnenin tozunu attıracak!

Enstrümantal müziğiyle rock tarihinde yeni bir yol açmış Joe Satriani, altı yıl aradan sonra yeniden İstanbul'a geliyor. Tekniği ve sounduyla fark yaratan ve tüm zamanların en değerli gitarcısı olarak görülen Satriani, 1986 yılında başlayan profesyonel müzik hayatına 10 milyonun üzerinde albüm satışı ve 14 Grammy adaylığı sığdırdı.

Ustaların ustası!

Satriani davul çalarak başladığı müzik hayatını, Tony Iommi, Jimmy Page, Jeff Beck ve en çok Jimi Hendrix'i dinleyerek şekillendirdi. 70'li yılların başında ise 10 yıl süren bir öğretmenlik macerasına başladı. California'daki "Berklee Müzik Okulu"ndaki eğitmenliği sırasında Steve Vai, Metallica'nın gitaristi Kirk Hammett, Primus'dan Larry LaLonde, Testament'dan Alex Skolnick, Charlie Hunter gibi gitar dünyasında önemli sanatçılar öğrencisi oldu.

Satriani'den "Kara Toprak"

Satriani, 2008'de çıkardığı "Professor Satchafunkilus And The Musterion Of Rock" albümünde doğu ritimlerine yer verdi ve Aşık Veysel'in "Kara Toprak" türküsünü kendi üslubuyla yorumladı. Kara Toprak'ı Satriani'den canlı dinleyebilecek miyiz henüz bilmiyoruz ama jest yapıp Aşık Veysel'e bir selam göndereceğini tahmin etmek zor değil.

Satriani, Bryan Beller, Mike Keneally ve Marco Minnemann'lı yeni grubu ile 18 Mayıs'ta bu topraklarda, KüçükÇiftlik Park'ta!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Joe Satriani KüçükÇiftlik Park'a Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement