John Lennon ve Yoko Ono'nun Hayalleri Artık Satılık! - Son Dakika
Emlak

John Lennon ve Yoko Ono'nun Hayalleri Artık Satılık!

John Lennon ve Yoko Ono\'nun Hayalleri Artık Satılık!

John Lennon ve Yoko Ono’nun “Nutopia Büyükelçiliği”, yaklaşık 50 yılın ardından kiralık konutlar listesinde! 1973’te çiftin basına duyurduğu “kavramsal ülke”lerinin posta adresi Tribeca konağı yeni sakinlerini bekliyor. Deyim yerindeyse John Lennon ve Yoko Ono’nun hayali artık satılık! Kiralık Emlak Piyasasına bir “Yeni-Ütopya” Doğuyor John Lennon ve Yoko Ono tarafından “Nutopia Büyükelçiliği” adresi olarak gösterilen New York tarihinin önemli parçası Tribeca konağı, kiralık konut listelerine 19.

10.11.2017 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

John Lennon ve Yoko Ono'nun "Nutopia Büyükelçiliği", yaklaşık 50 yılın ardından kiralık konutlar listesinde! 1973'te çiftin basına duyurduğu "kavramsal ülke"lerinin posta adresi Tribeca konağı yeni sakinlerini bekliyor. Deyim yerindeyse John Lennon ve Yoko Ono'nun hayali artık satılık!

Kiralık Emlak Piyasasına bir "Yeni-Ütopya" Doğuyor

John Lennon ve Yoko Ono tarafından "Nutopia Büyükelçiliği" adresi olarak gösterilen New York tarihinin önemli parçası Tribeca konağı, kiralık konut listelerine 19.500 dolarla giriş yaparak New York emlak piyasalarını sarstı. Hatırlanacağı üzere, John Lennon ve Yoko Ono, "sınırları olmayan", "kozmik yasalar dışında herhangi bir yasası bulunmayan" "kavramsal ülke"leri Nutopia'nın doğuşunu 1 Nisan 1973'teki basın açıklamalarıyla duyurmuşlardı.

Lennon, aynı yıl sınır dışı edilme tehdidiyle karşılaştığında, Birleşmiş Milletler'den bir Nutopia Büyükelçisi olarak tanınmayı ve diplomatik dokunulmazlık hakkı talep etmiş, "Büyükelçilik" lokasyonu olarak 1 White Street'teki Tribeca konağının adresini vermişti. Birleşmiş Milletler Nutopia'yı tanımayı kabul etmedi, ancak Lennon da ülkeden sınır dışı edilmedi.

Çiftin gerçekte hiç yaşamadığı Tribeca konağı, uzun yıllar boyunca, "Nutopia Büyükelçiliği" aracılığıyla John Lennon ve Yoko Ono adına gönderilmiş postaları kabul etti. Ünlü müzisyen ve barış aktivisti Lennon'ın 1980'deki trajik ölümü sonrasında aynı adres, hayranlarının baş sağlığı dileklerinin hedefiydi.

Emlak Piyasası Nutopia'nın Beyaz Bayrağını Selamlıyor

Nutopia'nın barışı simgeleyen beyaz bayrağı, emlak piyasalarını dalgalandırıyor. İki önemli tadilatla 2010 ve 2013'te satışa sunulan, "toprağı, arazisi, pasaportu olmayan, yalnızca insanlardan oluşan" düşler ülkesi Nutopia'nın efsanevi binası yeni kiracıları için hazır.

Neredeyse 50 yıl sonra, köklü yenilemelerden geçmiş, 242 metrekarelik konak, bugün aylık 19.500 dolar ücretiyle kiralık konut listelerinin üst sıralarında yer alıyor. Dört katlı yaşam alanına sahip konak, 3 yatak odası, 2.5 banyosu, 70 metrekarelik özel Tribeca manzaralı çatı terasıyla, gelecek misafirlerine rock müzik tarihi de içeren masalımsı bir atmosfer vaat ediyor.

Dört katın her biri, yedi büyük penceresinden aldığı tamamen beyaza boyalı duvarlarından yansıyan muhteşem bir doğal ışığa ve dört yatak odası, açık konseptli bir mutfağı ve orijinal odun sobası ile bir ana yaşam alanına sahip bulunuyor. Yalnızca rock'n roll ve The Beatles tarihinin değil, altmışlı yılların politik aktivizminin de mikro evreni haline gelen Tribeca konağı, bugünkü şehir hayatının ortasında tüm o nostaljik duyguları içeriyor.

Lennon ve Ono'nun ütopyasının gerçekleşmesi bugün imkansız gibi görünüyor ancak; ayda sadece 19.500 dolar vererek bu düşsel ülkenin elçiliğinde siz de yaşama şansı yakalayabilirsiniz.

Sadece hayal edin!

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak John Lennon ve Yoko Ono'nun Hayalleri Artık Satılık! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement