John Obi Mikel: "Trabzonspor aile gibi" - Son Dakika
Spor

John Obi Mikel: "Trabzonspor aile gibi"

John Obi Mikel: "Trabzonspor aile gibi"

Trabzonspor Dergisi'nin 167'nci sayısına özel röportaj veren John Obi Mikel, bordo-mavililerden teklif geldiğinde ilk olarak milli takımdan arkadaşları Onazi ve Nwakaeme ile görüştüğünü söyledi.

08.10.2019 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Dergisi'nin 167'nci sayısına özel röportaj veren John Obi Mikel, bordo-mavililerden teklif geldiğinde ilk olarak milli takımdan arkadaşları Onazi ve Nwakaeme ile görüştüğünü söyledi. 32 yaşındaki orta saha, "Onlara şehir ve kulüple ilgili sorular sordum. Onlar da, Trabzonspor'un büyük başarılar hedefleyen, hırslı ve geçen sezon elde edilen başarının üstüne çıkmaya çalışan, başarıları yeterli görmeyen bir kulüp olduğunu söylediler. Takım hakkında çok olumlu şeyler duydum. Daha sonra başkanımızla tanıştım. Kendisi bana kulübün gelecek planlarından bahsetti. Bu görüşme sonrası da tamamen ikna oldum" dedi.

İngiltere Premier Lig'de uzun yıllar süren Chelsea macerasından sonra kısa bir süre Çin'de futbol oynadığını hatırlatan John Obi Mikel, "Sonra tekrar İngiltere'ye döndüm. Kültürünü öğrendiğinizde, içerideki organizasyonu gördüğünüzde size önemli katkılar sağlayacak bir yer Türkiye. Burası kariyerime önemli katkılar sağlayacak. Şu an için takım olarak istediğimiz sonuçları alamadık. Bunu değiştirdiğimizde her şey çok güzel olacaktır. Eksik olan tek şey saha sonuçları" diye konuştu.

John Obi Mikel, "Burada gelince karşımda bir futbol ailesi gördüm. Ailenin içine geldiğinizi hissediyorsunuz. Birbiriyle bütünleşmiş, birbirini çok seven, birlikte çalışan oyuncu grubuyla birlikte teknik heyet ve profesyoneller gördüm. İlk geldiğimde kendi adıma değişimin verdiği zorlukları çektim. Bu normal bir durum. Çünkü yeni bir kültüre ve sisteme alışmanız gerekiyor. Zaman alan bir durum. Ancak kulübe geldiğim andan itibaren herkes tarafından çok iyi karşılandım. Harika bir teknik heyete sahibiz. Oyuncu kadrosu hem yetenek hem de insan olarak çok kaliteli. Ancak biraz önce belirttiğim gibi değişimin zorlukları başlangıçta oldu. Özellikle Sturridge ile birlikte antrenman farklılıklarını gördük. Dolayısıyla buna ayak uydurmaya çalışıyoruz. Fiziksel olarak gün geçtikçe daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. İlk geldiğimde fiziksel olarak takımın gerisinde olduğumu söyleyebiliriz. Ekstra çalışmalarla aynı seviyeye gelmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

'GENÇLER KALİTELİ'

Takıma geldiğinde göze çarpan ilk şeylerden birinin gençlerin kalitesi olduğunu söyleyen deneyimli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonra kulübün sisteminin genç oyuncuları yetiştirip takıma kazandırmak olduğunu gördüm. Genç oyuncuların çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Ben de antrenmanlarda tecrübelerimi paylaşıp, neleri yapıp neleri yapmamaları hususunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Onları iyiye ve doğruya yönlendirme amacındayım. Takımla antrenmanlara çıktığımda Abdürkadir Ömür'ü görüp, 'vauvvv' demiştim. İnanılmaz derecede çok yetenekli bir oyuncu. Sakat olması çok üzücü, keşke böyle bir durum yaşanmasaydı. Ancak sakat bile olsa tüm dünya onun ne kadar yetenekli ve istekli bir oyuncu olduğunu görebiliyor. Böyle oyuncuların olması ve oynayabilmesi takım adına çok olumlu bir durum. Kulüp de onlara gereken şansı veriyor. Bu oyuncuların bir şeyleri başarabilmesi için bu şansı vermeniz gerekiyor."

Misyonunun çok açık ve net olduğunu söyleyen John Obi Mikel, "Geçen sezon çok başarılı bir takım vardı. Takımımız şimdi o başarının üstünü hedefliyor. Dolayısıyla ben de bu hedefe ulaşma konusunda takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Kısaca misyonum, takıma yardımcı olmak. Ancak böyle bir takımın içine dahil olmak zordur. Başlangıçta bu sorunu yaşadım ama şimdi alıştığımı söyleyebilirim. Taraftarın, takımın, hocamızın bizden beklentilerini biliyoruz. Bu beklentilerin karşılanması adına hem tecrübelerimle hem de sahada yaptıklarımla katkı sağlamak istiyorum. Başarıların parçası olmak için buradayım" dedi.

Lig ve Avrupa'yı birbirinden ayrı değerlendirmek gerektiğini belirten John Obi Mikel, "Benzer yarışmalar olsa da farklı nitelikler taşıyorlar. Örneğin Avrupa Ligi kısa mesafeli bir yarışken, lig uzun bir maraton. Ligde oynayacağınız çok fazla maç var ve çok fazla süreç geçirebilirsiniz. Bu kısım bizim için biraz şanssız başladı diyebilirim. Yeni oyuncular transfer ettiğinizde zamana ihtiyacınız vardır. Ancak çok şanslıysanız tüm parçalar hemen yerine oturur. Bu kolay bir durum değildir. İşin doğası gereği zamana ihtiyaç vardır. Takım arkadaşlarınızı tanıyıp, neler yapabileceklerini bilmeniz lazım. Bu yıl önemli bölgelerde oynayan önemli oyuncu arkadaşlarımızın sakatlık yaşaması büyük talihsizlik oldu. Bu durum düzelecektir. Ancak hep dediğim gibi zamana ihtiyaç var" diye konuştu.

John Obi Mikel:

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor John Obi Mikel: 'Trabzonspor aile gibi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı
    13:24 A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı

    2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A Milli Kadın Hentbol Takımı, A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da yürüteceği hazırlık kampına başladı.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu
    13:22 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncuları ve aileleriyle iftar sonrasında bir araya geldi. Başkan Yalçın, çocukların başarılarından dolayı duygulandığını ve gelecekte ülkenin en iyi futbolcularının onlar olmasını istediklerini belirtti.

  • Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı
    13:20 Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil eden sporcular, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuları makamında ağırlayarak başarılarını kutladı ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü
    13:18 Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi Bilek Güreşi Sporcuları, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kabul edildi ve başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel
    13:08 Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel

    24 yaşındaki oyuncu Melisa Döngel ve 51 yaşındaki eski sevgilisi Sergen Yalçın'ın aşkları yeniden alevlendi. Geçen yaz Çeşme'de bir araya gelen çiftin ilişkilerini gözlerden uzak tutmak için özel restoranları tercih ettikleri ve Yalçın'ın takımının maç ve idmanı olmadığı günlerde Döngel'le buluşmak için İstanbul'a geldiği öğrenildi. İkilinin arasında 27 yaş fark bulunuyor.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım
    12:43 Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım

    Futbolculuğu kadar sahip olduğu ultra lüks yaşantısıyla da dikkat çeken Cristiano Ronaldo, Portekiz'de 2.5 milyon euroluk (87 milyon lira) Ferrari Daytona SP3 ile görüntülendi. Ronaldo'nun yeni aracı olan Ferrari Daytona SP3'ten sadece 599 adet üretildi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi
    12:30 MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenciler için Sıtkı Koçman Spor Tesisleri Futbol Sahasında iftar programı düzenledi. Programa üniversite yöneticileri, kaymakam, müftü ve çok sayıda öğrenci katıldı. MSKÜ'de eğitim gören öğrencilerin bütçelerine destek olmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin iftar yemeği Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Ramazan ayının bereketli geçmesini temenni etti.


Advertisement