Joseph Stalin, Mao Zedong'un Dışkısını İnceletti - Son Dakika
Dünya

Joseph Stalin, Mao Zedong'un Dışkısını İnceletti

Joseph Stalin, Mao Zedong\'un Dışkısını İnceletti

Eski Sovyet casusu, Joseph Stalin'in, psikolojik portresini çıkarmak için Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong'un dışkısını incelettiğine dair kanıtlar bulduğunu belirtti.

29.01.2016 21:39  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1940'larda Sovyet lideri Stalin'in gizli polis teşkilatı bünyesinde yabancı liderlerin dışkılarını incelemek üzere özel bir birim oluşturulduğu ortaya çıktı.

Bu birimin varlığı, Rus gizli servislerinin arşivlerinde araştırma yapan eski Sovyet ajanı Igor Atamanenko tarafından ortaya çıkarıldı.

Atamanenko, Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda'ya "O zaman gizli servislerin bugünkü gibi dinleme cihazları yoktu. Uzmanlarımız, bu yüzden en abartılı bilgi toplama tekniklerini icat ettiler" dedi. Igor Atamanenko'ya göre, Stalin gizli laboratuvarın başına en sadık adamlarından Lavrenti Beria'yı getirdi. Eski Sovyet casusu, Joseph Stalin'in, psikolojik portresini çıkarmak için Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mao Zedong'un dışkısını incelettiğine dair kanıtlar bulduğunu söyledi.

RUS BİLİM İNSANLARI MAO'NUN DIŞKISINDA NE ARIYORDU?

Atamanenko bu soruyu "Örneğin eğer dışkıda yüksek miktarda amino asit Triptofan varsa bu, o kişinin sakin ve ilişki kurulabilir bir insan olduğuna işaret ediyordu. Ancak dışkıda potasyum eksiliği varsa, bu o kişinin sinirli bir mizacı ve uykusuzluk sorunu olduğunu gösteriyordu" diye yanıtlıyor.

MAO'NUN DIŞKISINI İNCELEDİLER

Aralık 1949'da Sovyet ajanları Moskova'yı ziyaret eden Çin lideri Mao'nun dışkısını incelediler.

MAO'NUN TUVALETİ GİZLİ HAZNELERE BAĞLIYDI

Mao için özel tuvaletler yapıldı. Bu tuvaletler kanalizasyon sistemine değil, gizli haznelere bağlıydı.

HER DEFASINDA DIŞKISI ANALİZ EDİLDİ

10 gün boyunca kaldığı konuta fazla fazla yiyecek ve içecek getirilen Mao'nun dışkısı her defasında hemen alınıp analiz ediliyordu.

Stalin'in, dışkıları incelendikten sonra Mao'yla anlaşma imzalamaya yanaşmadığı öne sürülüyor.

KRUŞÇEV PROJEYİ RAFA KALDIRDI

Joseph Stalin'den sonra iktidara gelen Nikita Kruşçev'in dışkı projesini rafa kaldırdığı ve laboratuvarı kapattığı belirtiliyor.

Kaynak: BBC Türkçe.

Son Dakika Dünya Joseph Stalin, Mao Zedong'un Dışkısını İnceletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • bitlis13: boncuk mu aramışlar 9 2 Yanıtla
  • Abdurrahman Düşüngen: Çok doğaldır.Düşmanının veya dostunun kim olduğunu bilmen gerekir.Bundan yoksun olanların başı beladan kurtulmaz.Unutmayalım ki rahmetlilerin her ikisi de zamanının en büyük devrimci liderleriydi.Birbirlerine rakiptiler.Her ikisi de Dünyaya devrim ihraç ediyorlardı.(Gerçi şimdi de aynı ama.)Belkide birbirlerinden korkuyorlardı.Saygılarımla. 2 8 Yanıtla
  • Şakir: Cem yılmaz ın kayıp dedesi galiba stalin 1 1 Yanıtla

Advertisement