Judo: Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig - Son Dakika
Güncel

Judo: Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig

Judoda Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig müsabakalarında Türkiye'yi kadınlarda temsil eden Galatasaray, üçüncülük maçında Fransız ekibi Limoges'i 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

25.11.2017 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Judoda Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig müsabakalarında Türkiye'yi kadınlarda temsil eden Galatasaray, üçüncülük maçında Fransız ekibi Limoges'i 3-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Türk ekibinde tatamiye ilk çıkan 52 kiloda Melisa Çakmaklı, Eloise Combeau'ya 1-0 yenilince rakip 1-0 öne geçti. İkinci maçta mücadele eden Galatasaraylı yine 52 kiloda Distria Krasniqi, Laury Posvite'yi altın puanla 1-0 mağlup ederek genel skorda 1-1 eşitliği sağladı. 63 kiloda Türk takımından Nora Gjakova, Stephanie Faure'yi ipponla mağlup ederek Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. 70 kiloda 4. maça çıkan Şükran Bakacak, rakibi Fanny Estelle Posvite'ye ipponla kaybedince maça 2-2 eşitlik geldi. Galatasaray'da son maça çıkan +70 kiloda Kübra Kara, Audrey Throel karşısında güzel bir performans ortaya koyunca, rakibine 3 kez ihtar verdirerek müsabakayı kazanmayı başardı. Bu sonuçla Galatasaray, Fransız ekibine 3-2 üstünlük sağlayarak bronz madalyaya ulaştı.

Diğer üçüncülük maçında ise Fransız ekibi Pontault Combault, Sırp temsilcisi Slavia Novi Sad takımını 3-2 mağlup ederek, bronz madalya kazandı.

Erkeklerdeki bronz madalya maçlarında Gürcistan temsilcisi Fighter Tiflis, Fransız SGS Judo'yu 3-2, Portekiz ekibi Sporting Lizbon da Sırp takımı Red Star'ı aynı sonuçla mağlup ederek, üçüncülüğü elde etti.

Açılış töreni

Organizasyonun açılış seremonisinde geçen yıl silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına bir sinevizyon gösterisi sunuldu.

Madalya müsabakaları öncesinde Andrey Karlov için 1 dakikalık saygı duruşu yapılırken, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in mesajı da okundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bakan Bak organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, Rusya ve Türkiye'nin bu coğrafyada dost olarak kalacaklarını belirterek, "Andrey Karlov'u hiçbir zaman unutmayacağız." dedi.

"Öncelikle büyük diplomat ve güzel insan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov adına düzenlediğimiz turnuvaya hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Bakan Bak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin çok iyi arkadaş. Bu iki liderin iki ülkesi olarak dostluğumuz ilelebet sürecektir. Bu spor organizasyonu Ankara'da saldırı sonucunda kaybettiğimiz Andrey Karlov adına yapmayı planladık. Spor ortak bir dil. İki ülke Rusya ve Türkiye spordaki ortak dostlukları tüm alanda gerçekleştirilecektir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın selamlarını getirdim. Tüm misafirlere özellikle de Karlov'un eşine selamlarını ilettiler. Altın ligin son ayağının yapılması için Avrupa ve Dünya Judo Federasyonuna teşekkür ediyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Türkiye ve Rusya bu coğrafyada dost olarak kalacaktır."

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da yaptığı konuşmada, "Bu organizasyonu yaparken hem judo hem de sporda iki ülkenin birleşmesini planladık. Türkiye'nin güzel yerlere gelmesi, Rusya ile iyi bir diyalog kurulması için böyle bir organizasyonu gerçekleştirdik. Türkiye'de böyle bir olayın yaşanması bizi çok üzdü. Andrey Karlov'un eşine Türk halkı adına üzüntülerimi ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Judo: Avrupa Kulüpler Şampiyonası Altın Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement