Judo'da Bayanlar Dünya Kupası Heyecanı Başlıyor - Son Dakika
Spor

Judo'da Bayanlar Dünya Kupası Heyecanı Başlıyor

Judo\'da Bayanlar Dünya Kupası Heyecanı Başlıyor

Olimpiyat puanlamasının yapılacağı Judo Bayanlar Dünya Kupası, yarın 90 sporcunun katılımı ile İstanbul'da başlıyor.

05.10.2012 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olimpiyat puanlamasının yapılacağı Judo Bayanlar Dünya Kupası, yarın 90 sporcunun katılımı ile İstanbul'da başlıyor.

Bağcılar Spor Salonu'nda 10.00'da başlayacak şampiyonada, 20 ülkeden sporcular kıyasıya mücadele edecek. Konuyla ilgili bugün düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, "2011 yılından beri Dünya Kupası almayla alakalı çalışmalarımız devam ediyordu. Bu yılın başında, bizim açımızdan önemli olan Dünya Kupası Türkiye'ye kazandırılmış oldu. Bizim için önemi şu; Olimpiyat puan müsabakalarından bir tanesi. 2009-2012 yılları arasında Türk judocuları olimpiyat puan müsabakalarına gitmek dünyayı dolaşıyorlardı. O zaman bizim elimizde müsabaka yoktu. Bu yıl itibari ile ilk defa bayanlar kategorisi Türkiye'de başlıyor. Erkekler aynı anda Belarus da başlayacak. Seneye tam tersi olacak. Sporcularımız artık olimpiyat puan müsabakaları için dünyanın her yerine koşturmayacak. İnşallah sporcularımız bu etkinliğinin öneminin farkında olur. Olimpiyatlara iki sporcu ile katıldık ama madalya alamadık. İnşallah 2016 olimpiyatlarına şimdiden hazırlanıp madalya almak istiyoruz" dedi.

NAMIK EKİN'E PLAKET

Emekli SAT komandosu 69 yaşındaki Namık Ekin, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 24 saat boyunca tatamiden ayrılmadan yaptığı 4 bin 627 judo tekliği atışıyla yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Judo Milli Takımı Antrenörü Namık Ekin'e Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal tarafından plaket verildi. Ekin'e rekor belgesi Genesis Dünya Rekorları Derneği Kurucu Asbaşkanı Ufuk Güngör tarafından takdim edildi. Judo sporunun öncülerinden olan Namık Ekin yeni yazdığı kitabını imzalayarak Fatih Uysal'a hediye etti. Judo'nun ilk aşkı olduğunu belirten Namık Ekin, "Bu aşkımdan vazgeçemiyorum. İnşallah el birliği ile judoyu daha iyi yerlere getireceği" dedi.

Basın toplantısına katılan İstanbul Spor ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Güzey'de şampiyonada mücadele edecek sporculara başarılar diledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Judo'da Bayanlar Dünya Kupası Heyecanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement