Julianne Moore: Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi? - Son Dakika
Magazin

Julianne Moore: Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi?

Julianne Moore: Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi?

? Filme nasıl dahil oldunuz ve neden bu filmi yapmak istediniz?

11.10.2020 10:41  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

 <a class='keyword-sd' href='/julianne-moore/' title='Julianne Moore'>Julianne Moore</a>: Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi?

? Filme nasıl dahil oldunuz ve neden bu filmi yapmak istediniz?

Yönetmenimiz Julie Taymor aradı ve Gloria Steinem'in "My Life on The Road" kitabının adaptasyonunu yapacağını söyledi. Gloria Steinem benim ve dünyadaki birçok kadının kahramanı. Filmi yapmamın birinci sebebi bu. Diğer sebebi ise oyuncu kadromuz. Alicia Vikander, Bette Midler, Janelle Monae... Harika oyuncular ve harika insanlarla çalıştım. Film Gloria'nın geçmişini anlatıyor ama aynı zamanda kadın hareketinin tarihi hakkında.

? Siz sosyal konularda aktif bir oyuncusunuz zaten. Filmi yapmak sizi nasıl etkiledi peki?

Bu filmi yapmanın en iyi yanı, Gloria Steinem hakkında daha çok şey öğrenmek oldu. Kitaplarını, konuşmalarını her şeyi araştırdım. Ne kadar düşünceli olduğunu, insanlar arasında fikir birliğini nasıl kurduğunu, şaşırtıcı derecede iyi bir dinleyici olduğunu film sayesinde öğrendim. Çok komik ve harika bir mizah anlayışı var. Aynı zamanda olaylara geniş bakış açısıyla yaklaşıyor. İlerlediğimizi ve ilerlemeye devam edeceğimizi önemle vurguluyor. Tutarlı baskı uygulamak, her zaman ileriye bakmak, her şey karanlık ve korkunç görünse bile mutlaka bir çıkış yolu olduğunu bilmek bu filmin bana kazandırdıkları arasında.

? İki çocuğunuz var, onları yetiştirirken "cinsiyetçilik" kavramını nasıl açıklıyorsunuz? Eşinizin bu konulardaki düşünceleri ne yönde?

Bu sabah Ruth Bader Ginsburg (Eylül ayında ölen ABD'li yüksek mahkeme yargıcı ve kadın hakları savunucusu) hakkında bir yazı okuyordum. Kocası Marty (Martin Ginsburg) olmadan yaşadığı hayata ve kariyere sahip olamayacağını söylüyordu. Kadın hakları için savaşan bir kadın bunları söylemiş...

Kızımı sadece kızların gittiği bir okula gönderdim. Liseden yeni mezun oldu. Okuluna konuşma yapmak için gitmiştim. Erkek egemen mesleklerde çalışan kadınların hayattan beklentilerinin ne olması gerektiği konusunda konuştum. Konuşmamda, "Aile ve kariyere birlikte sahip olma beklentiniz varsa, bunu ancak sizinle aynı şeylere inanan partnerle başarabilirsiniz" dedim. Böyle bir hayat arkadaşları yoksa, büyük olasılıkla ikisine (aile ve kariyer) birden sahip olamayacaklarını söyledim. Çünkü ortak paydaya sahip olmak bir ihtiyaç. Çocuklar için de aynı durum söz konusu. Aynı konulara inanan ebeveynler olmalı...

Bu şekilde olması gerektiğini düşünen kadın nesli yetiştirmek yetmez, böyle düşünen erkek nesli de yetiştirmeliyiz. Bizim evimizde bu konuda inanılmaz adımlar attığımızı düşünüyorum. Kesinlikle eşimle eşit olduğumuz bir evliliğimiz var. İkimiz de çocuklarımıza ebeveynlik yapıyoruz. İkimizin de kariyeri var, ikimiz de para kazanıp evimize ve topluma katkıda bulunuyoruz.

? Ruth Bader Ginsburg ve Gloria Steinem, değişim için sesleri çıkan insanlardı. Onları özel yapan neydi?

Gloria Steinem insanları dinleme ve işbirliği kurma konusunda inanılmaz yetenekli bir kadın. Hareketi başlatmak ve sesini yükseltmek için insanların desteğini almayı başaran, onları etrafında toplayabilen biri. Bölücü değil, birleştirici olmayı başardı. Ruth Bader Ginsburg da aynı şekilde "Aktivistseniz, aktivizmi başkalarını yanınıza getirecek şekilde yapın" dedi. İkisini de özel yapan birleştirici güçleriydi. Bölmek için değil, birleştirmek için hareket başlattılar.

Julianne Moore: Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi?

HALA AKLIM ALMIYOR YAŞADIKLARIMIZI

? "The Glorias"ı ocak ayında Sundance Film Festivali'nde izledik. Ocak ayından bugüne ne çok şey değişti, öyle değil mi? Nasıl geçiriyorsunuz pandemi dönemini?

Geçen sene ekim ayında Stephen King'in "Lisey's Story" kitabından uyarlanan diziyi çekiyordum . Çekimlerin bitmesine birkaç hafta kala pandemi patladı ve New York kapatıldı. Ben de ailemle sahildeki evime gittim. 6 ay oradaydık. Geçen ay işe dönmem için aradılar. Apple'a yaptığımız diziyi burada, New York'ta çekiyoruz. Biter bitmez Atlanta'ya "Dear Evan Hansen"in çekimlerine gideceğim.

? Hayat normale dönmeye başladı...

Evet... Hala aklım almıyor yaşadıklarımızı. 6 ay hiçbir şey yapmadık. Hiçbir şey... Geçen ay yeniden işimize döndük. Yeni dünyaya adapte olmaya başlamak ve işe dönmek şahane...

? Çocuklar evden eğitim sistemine adapte olabildi mi?

Biri koleje, diğeri lisansüstü eğitimine başladı ve maalesef her şey sanal. Onlar için de kolay değil. Pandemide biri liseden, diğeri kolejden mezun oldu. Dört gözle bekliyorlardı mezuniyet törenlerini, baloları, kutlamaları. Hepsi iptal oldu. Nasıl ilerleyeceğimiz ve yeni normale nasıl uyum sağlayacağımız hakkında çok konuştuk. Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi? Hayatımda tüm dünyayı etkileyen ve sadece insan olarak hepimizi bir araya getiren başka bir şey hatırlamıyorum. Sağlık, iklim, kaynaklarımız ve her konuda aslında birbirimize ne kadar bağımlıyız...

? Filmde Gloria'nın farklı yaş dönemleri birbirleri ile konuşuyordu. Böyle bir şansınız olsa, siz genç Julianne'e neler söylemek istersiniz?

Genç var oluşun ile konuşmak... Genç haline ne dersen de, bir işe yaramayacak.

Mesela genç halime aslında erkek arkadaşıma aşık olmadığımı söyleyebilseydim... Yeminler edip aslında o çocuğu sevmediğimi söyleseydim... Genç halim duymazdı bile. Kendin deneyimleyip anlayana kadar hiçbir şeyi duymayacaksın. İnsanın en iyi öğretmeni kendisi.

Julianne Moore: Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi?

STÜDYOLARIN DRAMALARDAN KAÇMASI YENİ BİR ŞEY DEĞİL

? Size bakıyorum, Nicole Kidman, Julia Roberts, Michelle Williams'a da... İlginç projeler bağımsız sinemada mı artık? Büyük stüdyoların yapmaktan kaçtığı hikayeleri bağımsız filmlerde mi göreceğiz bundan sonra?

Sanmıyorum. Televizyonda da göreceksiniz. Televizyona yapılan ilginç, dramatik, zorlayıcı insan hikayelerinin anlatıldığı filmler var. Stüdyoların derin dramalardan kaçması yeni bir şey değil. Sanat iş olarak görüldüğünde izlenecek görüntü dramanın önüne geçebilir. O yüzden bu filmler için daha küçük bütçeleri ve bu filmleri izleyecek kitleyi bulmalısın.

? "Remake"ler (yeniden çevrimler) ve tekrar tekrar yapılan filmler için neler düşünüyorsunuz?

Tiyatroda da, sinemada da tekrar tekrar çekebileceğimiz hikayeler var. İnsanlar, ilişkiler, tüm Shakespeare oyunları, hanedan hikayeleri, aile hikayeleri, güç, para gibi hikayeler yeterince malzemeye sahiptir. "A Star is Born" dört kere yapıldı. Tekrar tekrar yapılıyor, çünkü insan olarak bizi çeken hikayeler.

Julianne Moore: Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi?

STEPHEN KING HARİKA BİR İNSAN

? Gelelim Stephen King'in kitabından uyarlanan projeye... Biraz anlatır mısınız King'i? Kendisinin de projede yer aldığını duydum...

Harika bir insan. Tüm senaryo ona ait. Kendi de çok heyecanlı bu proje için. "Lisey's Story" ev sevdiği kitaplarından biriymiş. Dizi, evlilik hakkında. Çok uzun yıllardır evli bir çift. Gittikleri bir yer var, kadının inkar ettiği ama adamın gittiği hayali bir dünya var. Dizide kocamı Clive Owen oynuyor. Stephen'ın kusursuz gerçeklik ve fantezi karışımı hikayesi...

? Senaryoyu da kendi yazdığına göre, hikayede değişiklik yaptı mı?

Evet, bazı değişiklikler var. Çünkü kitapları çok yoğun, bu yüzden değişen yerler var ama hikayenin ruhuna sadık kaldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Julianne Moore: Bizi uyandırmak için felaket mi gerekliydi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Eda Ece, Kızıyla İlgili İlk Paylaşımını Yaptı
    23:09 Eda Ece, Kızıyla İlgili İlk Paylaşımını Yaptı

    Eda Ece, kızına Mina İpek adını vermesinin ardından sessizliğini bozarak sosyal medyadan paylaşım yaptı. Oyuncu, yenidoğanla ilgili esprili bir görsel paylaşarak annelik deneyimini anlattı.

  • Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın ve kardeşine dava açmayacağını açıkladı
    21:13 Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın ve kardeşine dava açmayacağını açıkladı

    Yılmaz Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada geçmişte yaşanan ilişkinin gündeme gelmesini garip bulduğunu belirterek, herkesin ve her şeyin sadece iyi yanlarını hatırladığını ve gerisini unuttuğunu söyledi. Erdoğan, Cansu Taşkın ve kardeşine dava açmayacağını da ifade etti.

  • Survivor'da Berna'nın kaşı sarıldı
    21:12 Survivor'da Berna'nın kaşı sarıldı

    Dokunulmazlık oyununda Nefise ile Berna kafa kafaya çarpıştı ve Berna kanlar içerisinde yerde kaldı. Doktorun müdahalesi sonrası Berna'nın kaşı sarıldı. Mavi Takım'da yapılan oylamada Batuhan da Yasin de 4'er oy aldı. Bu durumda takım kaptanı olan Ogeday gitme adayını belirledi. Ogeday dördüncü ve son gitme adayı olarak Batuhan'ı belirledi. Özgür, Yaman, Yunus Emre ve Batuhan gitme adayı oldu. Düelloda eşleşecek yarışmacıları Acun Ilıcalı açıkladı. Yunus Emre Yaman ile eşleşti. Özgür de Batuhan ile oynayacak.

  • Asiye Leto'nun ani ölümü ve Zeynep'in intikamı
    21:10 Asiye Leto'nun ani ölümü ve Zeynep'in intikamı

    Asiye Leto'nun ani ölümü herkesi şok eder. Jandarma tarafından gözaltına alınan Ceylan, kendisini azmettiren kişinin Zeynep olduğunu söyler. Zeynep'in tutuklanmasıyla olaylar iyice karışır. Zeynep'in cezaevinde yaşadığı sorunlar ve Halil İbrahim'in intikam planları merak konusudur.

  • Azra Akın İkinci Kez Anne Oldu
    21:10 Azra Akın İkinci Kez Anne Oldu

    2002'de Türkiye ve dünya güzeli olan Azra Akın, ikinci kez anne olmanın heyecanını yaşıyor. Kızını kucağına alan Akın, güzel haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Bebeğin cinsiyetini doğumda öğrenmek istediklerini belirten Akın, hamilelik sürecinin zor geçtiğini ancak son birkaç haftadır iyi olduğunu söyledi.

  • Kül Masalı 8. bölümde neler olacak?
    19:09 Kül Masalı 8. bölümde neler olacak?

    Jale, odasındaki fotoğrafları gören Tufan'a beş yıl önce olanları ve işlediği suçu itiraf etmek zorunda kalır. Ancak Tufan'ın gizlice dinlediğinden haberi yoktur. Sürpriz bir ziyaretçi Tufan'ı etkisiz hale getirir ve Jale'nin sınırsızlığını gözler önüne serer. Ferman Akdağ'ın ani ziyareti ise Özge'nin annesini bulmak değil, Arat'tan para koparmak amacıyla yapılmıştır. Arat ve Jale için çember daralmıştır ve Cemil ile Müge'nin Rukiye'yi göz altına almasıyla izler hızla ilerlemeye başlar. Arat'ın karşısında Cemil ve Özge'yi bulmasıyla büyük bir yüzleşme zamanı gelmiştir.

  • Hollywood Yapımcısı Carol Baum, Sydney Sweeney Hakkında Sert Eleştirilerde Bulundu
    16:49 Hollywood Yapımcısı Carol Baum, Sydney Sweeney Hakkında Sert Eleştirilerde Bulundu

    Hollywood'un önde gelen yapımcılarından Carol Baum, Sydney Sweeney için 'güzel değil' ve 'oyunculuk yapamıyor' dedi. Baum, Sweeney'in son filmi 'Anyone But You'yu izledikten sonra bu düşüncelere vardığını belirtti. Sweeney, HBO dizisi 'Euphoria' ve 'The White Lotus' ile başarı elde etmişti.

  • Hailey Bieber, Rhode markası için elmas yüzük sergiledi
    16:32 Hailey Bieber, Rhode markası için elmas yüzük sergiledi

    Justin Bieber'ın eşi Hailey Bieber, kendi cilt bakım markası Rhode için yaptığı son fotoğraf çekiminde göz alıcı bir elmas yüzük sergiledi. Hailey, Instagram Hikayeleri'nde Rhode ürünlerini tanıtırken, fotoğrafta dikkat çeken unsur olan yüzüğüyle ilgi çekti. Hailey ve Justin'in ilişkilerinde yaşadıkları zorluklar hakkındaki dedikoduları yatıştırmak amacıyla paylaşılan fotoğraf, çiftin evliliklerini kurtarmak için çalıştıklarını gösteriyor.

  • Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım
    15:43 Oyuncu İpek Tenolcay'dan evlilik itirafı: Boşanacağımızı anlayınca hamle yapıp hamile kaldım

    Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan oyuncu İpek Tenolcay, eşinden boşanacağını anladığı an yaptığı hamleyle hamile kaldığını itiraf etti.

  • WhatsApp, Çevrimiçi Olan Kişileri Gösteren Yeni Bir Özellik Getiriyor
    13:09 WhatsApp, Çevrimiçi Olan Kişileri Gösteren Yeni Bir Özellik Getiriyor

    WhatsApp'ın Android beta sürümünde yer alan yeni özellik sayesinde, kullanıcılar çevrimiçi olan kişilerin listesini görüntüleyebilecek. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, kişilerin son görülme zamanını kontrol etmek zorunda kalmadan aktif olan kişilerle bağlantı kurabilecek.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'ya başvurdu
    11:47 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'ya başvurdu

    Yıllar önce Metin Akpınar'ın evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen ve açtığı babalık davasını kazanan Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı'nın programına katılarak yardım istedi.


Advertisement