Julianne Moore Silah Şiddetine Karşı Turuncu Giydi - Son Dakika
Güncel

Julianne Moore Silah Şiddetine Karşı Turuncu Giydi

NEW Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Julianne Moore, "Ulusal Silah Şiddeti Bilinci Günü" dolayısıyla New York'ta düzenlenen, tüm eylemcilerin turuncu kıyafet giydiği protesto gösterisine katıldı.

04.06.2017 03:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Julianne Moore, "Ulusal Silah Şiddeti Bilinci Günü" dolayısıyla New York'ta düzenlenen, tüm eylemcilerin turuncu kıyafet giydiği protesto gösterisine katıldı.

Silahlı şiddete maruz kalmış, silahlı saldırıdan sağ kurtulmuş ve silahlı saldırıda yakınlarını kaybetmiş pek çok kişi ile sivil toplum kuruluşu üyesi bir çok aktivist, Brooklyn Köprüsü'nde yürüdükten sonra Aşağı Manhattan'daki Foley Square'de toplandı.

Gösteriye kendisi de turuncu giysiler giyerek katılan 56 yaşındaki Moore, burada yaptığı konuşmada, bu konuda nasıl aktivist olduğunu anlattı. Moore, 2012 yılında Connecticut'un Newtown kasabasındaki Sandy Hook İlkokulunda meydana gelen silahlı saldırıdan sonra haberi duyan 10 yaşındaki kızının, Queens'teki film setinde kendisine, "Anne bugün bir sürü çocuk mu vuruldu" diye sorduğunu, kızının bu sorusunun kendisini çok etkilediğini söyledi.

Moore, kızının bu sorusunun ardından "Everytown for Gun Safety"ye (Her Kasaba için Silah Güvenliği) ulaştığını, daha sonra da "Everytown Creative Council"i (Her Kasaba Yaratıcı Konseyi) başlattığını belirtti.

Julianne Moore, "Silah güvenliği, bir silah karşıtlığı veya silah destekçiliği değildir. Anayasa'nın ikinci madde sorunu da değildir. Bir güvenlik sorunudur. Bu, bu kadar basit." diye konuştu.

Moore'un "Everytown Creative Council" girişimine, daha sonra Jennifer Lawrence, Amy Schumer, Alec Baldwin ve Jennifer Aniston da katıldı.

Silahlı bir saldırıda yakınını kaybeden Yolanda Hernandez de "Bizim başımıza geleceğini hiç düşünmedik fakat bu herkesin başına her an gelebilir. Silah şiddetine karşı mücadele etmek için birini kaybetmeyi beklemeyin." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Julianne Moore Silah Şiddetine Karşı Turuncu Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Bilim İnsanları, Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Bulunduğunu Ortaya Koydu
    11:20 Türk Bilim İnsanları, Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Bulunduğunu Ortaya Koydu

    Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışma, beyin hücrelerinde mikroplastik bulunduğunu ortaya koydu. Bu çalışma, günlük yaşamda kullanılan plastik ürünlerin Alzheimer, MS, inme ve beyin kanaması gibi hastalıklarda etkili olup olmadığını araştırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Çalışma, Kanada'da hazırlanan bir belgeselde yer aldı ve The New York Times'da makale olarak yayımlandı.

  • Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı
    11:19 Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranması bulunan A.Ç. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, adli işlemlerinin ardından Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul etti
    11:19 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından göreve başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Makar ve üyelerini makamında kabul etti. Vali Ünsal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Genel Meclisi üyelerini tebrik etti ve başarılar diledi. İl Genel Meclisi Başkanı Makar ise Vali Ünsal'a teşekkür ederek, ilin kalkınması ve gelişmesi için çalışacaklarını belirtti.

  • Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    11:18 Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Dörtyol ilçesinde 1 ay hapis cezası ile aranan E.E. gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

  • Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti
    11:18 Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti

    Anadolu Ajansı'nın (AA) İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin galasına katılan büyükelçiler, AA'yı tebrik ederek, Gazze'deki insani krize dikkati çekti. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin ve Dominik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

  • Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı
    11:18 Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı

    Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında mahalle veya köy muhtarlığı seçimlerini kazanan muhtarlar mazbatalarını aldı. Şuhut'un Bademli köyünde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Arife Başyiğit tarihi bir başarıya imza attı ve köyün ilk kadın muhtarı oldu. Başyiğit, mazbatasını alır almaz köyünün yol ve güvenlik kamerası sorunlarını çözmek için çalışmalara başladı.

  • Siverek-Diyarbakır karayolunda kireç yüklü tır devrildi, yol 2 saat trafiğe kapandı
    11:16 Siverek-Diyarbakır karayolunda kireç yüklü tır devrildi, yol 2 saat trafiğe kapandı

    Siverek-Diyarbakır karayolunda seyir halinde olan kireç yüklü bir tır, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrildi. Kazanın ardından Diyarbakır-Siverek istikametindeki kara yolunda 2 saat boyunca trafik durdu. Tırın çekilmesiyle birlikte yol tekrar trafiğe açıldı.

  • Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
    11:16 Arnavutköy'de minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

    Arnavutköy'de servis minibüsü ile bir otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Boğazköy - Bolluca yolu uzun süre trafiğe kapalı tutuldu.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi
    11:15 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıl Dönümünde Panel Düzenlendi

    Adana Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen panelde, Köy Enstitülerinin günümüzdeki anlamı tartışıldı. Panelde konuşmacılar, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminin sosyo-politik özelliklerini, Köy Enstitüleri deneyimini ve günümüzdeki eğitim politikalarını ele aldılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da panelde yer aldı ve Köy Enstitüleri'nin önemine vurgu yaptı.


Advertisement