Jüpiter'in Uydusu Europa'nın Devasa Okyanusunda Sofra Tuzu Tespit Edildi - Son Dakika
Teknoloji

Jüpiter'in Uydusu Europa'nın Devasa Okyanusunda Sofra Tuzu Tespit Edildi

Jüpiter\'in Uydusu Europa\'nın Devasa Okyanusunda Sofra Tuzu Tespit Edildi

NASA, Jüpiter'in Europa isimli uydusunda bulunan devasa okyanusta sofra tuzu keşfetti. Uzay ajansı, Europa uydusuna 2023 yılına uçuş planlamalarını hazırladı.

14.06.2019 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hubble Uzay Teleskobu'nu kullanarak gerçekleştirilen yeni araştırmaların sonucuna göre Jüpiter'in Europa isimli uydusunda sofra tuzu keşfedildi. Astronomların açıklamalarına göre hemen her sofrada bulunan tuz, Europa'da açık bir şekilde görülebiliyor.

Jüpiter'in uydusunda bulunan tuzun ardından uydunun Dünya'ya ilginç derecede benzer olduğu ortaya çıktı. Europa'nın üzerinde bulunan okyanuslarda Dünya dışı yaşam formları yaşıyor olabileceği de ihtimaller dahilinde tutuluyor. NASA, 2023 yılında Dünya'dan Europa'ya hareket edecek bir görevi de planlamalarına ekledi.

Jüpiter'in Uydusu Europa'nın Devasa Okyanusunda Sofra Tuzu Tespit Edildi

Sofra tuzu olarak bildiğimiz sodyum klorür, okyanuslarımızdaki tuzu sağlayan bileşik olarak karşımıza çıkıyor. Sodyum klorürün bulunmasıyla birlikte Europa üzerinde potansiyel dünya dışı yaşamın da rastlanabileceği belirtildi.

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden Profesör Mike Brown "Hubble Uzay Teleskobu yardımıyla bu gözlemi yapabilecek teknolojiye 20 senedir sahibiz ancak oraya bakmak kimsenin aklına gelmedi" açıklamasında bulundu.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Jüpiter'in Uydusu Europa'nın Devasa Okyanusunda Sofra Tuzu Tespit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement