Jurassic World Sergisi, Dinozorları Müzeye Getiriyor - Son Dakika
Güncel

Jurassic World Sergisi, Dinozorları Müzeye Getiriyor

Jurassic World Sergisi, Dinozorları Müzeye Getiriyor

– ABD'nin Chicago şehrinde bulunan Field Museum'da Jurassic World sergisi yer alacak.

24.03.2017 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ABD'nin Chicago şehrinde bulunan Field Museum'da Jurassic World sergisi yer alacak.

Ünlü yönetmen Steven Spielberg'ün gişe rekorları kıran filmi Jurassic Park'tan esinlenen sergi önceki durakları olan Avustralya'nın Melbourne şehrinde ve ABD'nin Filedelfiya şehrindeki Franklin Enstitüsü'nde büyük ilgi gördü.

Dünyanın en iyi durumdaki Tyrannosaurus Rex iskeletine ev sahipliği yapan Field Museum'un Müdürü Richard Lariviere, "Sergiyi heyecanla bekliyoruz. Çekilen filmler bilimsel açıdan pek doğru olmasalar da, pek çok genci paleontoloji ve tarih öncesi çalışmalara yönlendirdi." dedi.

"Dinozorlar ve mumyalar insanları müzeye çekmenin en iyi yoludur." diyen müzenin Jeolojik Koleksiyonlar Müdürü, Paleontolog Bill Simpson sözlerine devam ederek, "Jurassic World sergisiyle onları müzeye çekip sonra onlara müzedeki gerçek dinozorları göstereceğiz." dedi.

Serginin şu anki durağı olan Filedelfiya Franklin Enstitüsü Müdürü Larry Dubinski, "Jurassic World enstitünün en çok ziyaret edilen sergilerinden biri oldu. Her hafta gelen 14 bin ziyaretçiyle, 2007 yılında Tutankhamun sergisinden beri en çok ilgi gören sergi oldu." dedi.

"Dinozorların animatronikleri bir harika." diyen Dubinski ziyaretçilerin kendilerini gerçekten dinozorların arasında hissettiğini söyledi.

Sergiyi gezen Filedelfiyadan bir gazeteci ise, "Animatronik dinozorlar muhteşemler. Dinozorlar şaşırtıcı derecede aktifler, T. Rex bağırıyor, uzun bir mesafeyi yürüyerek içindeki yiyeceği yemek için bir jipi sürüklüyor. Daha önce gördüğümüz en fazla kafasını çeviren dinozorlara hiç benzemiyorlar." dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Jurassic World Sergisi, Dinozorları Müzeye Getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement