Cristiano Ronaldo, Daha Maça Çıkmadan Juventus'un Kralı Oldu - Son Dakika
Spor

Cristiano Ronaldo, Daha Maça Çıkmadan Juventus'un Kralı Oldu

İtalya'nın yolunu tutarak tarihe geçen bir sözleşmeye imza atan Cristiano Ronaldo, formayı giymeden rüzgarını estirdi.

12.07.2018 03:00  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Juventus'un 100 milyon euro karşılığında Real Madrid'den resmen transfer ettiği Cristiano Ronaldo, 24 saat geçmeden adından fazlasıyla söz ettirdi.

Portekizli yıldız, üzerine formayı giymeden İtalya'da adeta rüzgar estirdi. Juventus'ta taraftarlar forma satışlarına yüklenirken, Torino ekibinin borsa hareketlerindeki canlılık dikkat çekti.

JUVENTUS EKONOMİK OLARAK CİDDİ GELİR BEKLİYOR

Ronaldo'ya dev bir yatırım yapan Juve, sadece 1 gün içerisinde geri dönüşümleri fazlasıyla almaya başladı. Ekonomik anlamda ciddi bir gelir bekleyen İtalyan kulübü, sportif açıdan da çok güçlü bir kadroya kavuştu.

Teknik direktör Massimiliano Allegri'nin elinde bir anda iki farklı sistemde oynayabilecek iki farklı bir 11 çıktı. Öte yandan taraftarlar arasında da büyük heyecan başladı. Juve tribünleri gözünü Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna dikti.

7 NUMARALI FORMA KAPIŞ KAPIŞ

İlk olarak Ronaldo'nun satışa sunulan 7 numaralı forması adeta kapışıldı. Sabah saatlerinde Juventus'un resmi mağazasının internet sitesi çöktü.

Daha sonra Juventus'un resmi ana sistesi de kilitlendi. Taraftarlar direkt olarak kulüp mağazasına giderek, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Borsada da açıklama yapıldıktan sonra yüzde 5.77'lik bir hisse artışıyla son zamanların en iyi rakamı elde edildi. Transferin üzerinden 24 saat geçmeden ve Ronaldo henüz imza töreni yapmadan böylesi bir ekonomik geri dönüş kulüpte sevinçle karşılandı.

Futbol takımı içinde 4-2-3-1 ve 4-3-3'lü farklı sistemler dizilerek, Allegri'nin Ronaldo'yu forvetin en ileri ucunda görevlendireceği kaydedildi.

MANŞETLERDE RONALDO VAR

Real Madrid'le 9 yıllık dönemini bitirerek Juventus'a imza atan Cristiano Ronaldo, İspanya ve İtalya basınında manşetlere çıktı.

İspanya'da Marca Gazetesi, Ronaldo'nun 9 yılda attığı tüm golleri ve rakipleri bir bir manşetine verip, "Onun gibisi gelmeyecek" diyerek bir teşekkür haberi yazdı.

AS da manşetten verdiği haberde, "Ciao-Ronaldo" başlığını kullandı. Gazetede, yıldız futbolcunun her bir sezon için 30 milyon euro alacağı belirtildi.

Corriere Dello Sport, 'FIAT LUX' başlığıyla Ronaldo'nun lüks transferini değerlendirdi, Tuttosport'ta Juventus forması giydirilmiş bir Ronaldo fotoğrafı kullandı.

TAKTİKLER ÇİZİLDİ

Juventus'ta Ronaldo'nun kadroya katılmasıyla nasıl bir ilk 11 oluşacağı konusu da gündeme geldi. Hem İtalya'da yayın yapan SKY Sports hem de İngiltere'de Guardian, 4-2-3-1 ve 4-3-3'lü kadro şablonları verdi. Her iki sistemde de Ronaldo'nun tek forvet olacağı görüldü.

FORMAYLA POZ VERDİLER

Ronaldo'nun resmen duyurulmasıyla beraber Juventus taraftarları, forma satışına yüklendi. Adeta Ronaldo forması yok satarken, özel pozlarla bu an ölümsüzleştirildi. Her forma alan taraftar sosyal medyadan 7 numaralı formayla poz vermeye başladı.

BAŞKANLA KUTLAMA FOTOĞRAFI

Cristiano Ronaldo, Juventus Başkanı Andrea Agnelli ile yaptığı transfer görüşmesinden sonra Yunanistan'dan bir fotoğrafla ortaya çıktı. Transfer anlaşmasının olmasından sonra Başkan Agnelli, Ronaldo ve arkadaşları kutlama yaptıkları fotoğrafları paylaştı.

120: Cristiano Ronaldo, attığı 120 golle Manchester United ve Real Madrid formalarıyla Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncusu konumunda.

10: Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a karşı 10 gol attı. Bu, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir oyuncunun bir takıma attığı en fazla gol sayısı.

Cristiano Ronaldo, Daha Maça Çıkmadan Juventus\'un Kralı Oldu
Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Cristiano Ronaldo, Daha Maça Çıkmadan Juventus'un Kralı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Rızkı: Çok sert futbol oynanan bir lige gitti işi zor. 1 6 Yanıtla Ronaldoo: Ronaldo dan bahsediyoruz messiden değil 11 0

Advertisement