Juventus İlk Maçta Kazandı: 2-1 - Son Dakika
Spor

Juventus İlk Maçta Kazandı: 2-1

Juventus İlk Maçta Kazandı: 2-1

İtalyan ekibi Juventus, ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini mağlup etti.

24.02.2015 23:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Juventus, Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup ederek avantaj sağladı.

Juventus'un gollerini Tevez ve Morata kaydederken Dortmund'un tek golü Reus'un ayağından geldi.

İki takımın da oldukça tempolu başladığı maçta Juventus, rakibi karşısında oldukça arzuluydu.

Evsahiibi ekip rakip kalede baskı kurarak gol pozisyonları aradı. Dortmund ise savunmanın arkasına atılan uzun toplarla rakip kaleyi zorladı.

MAÇ FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Tevez ve Morata ikilisiyle hücum hattında tehlikeli ataklar olgunlaştıran Juventus'un aradığı gol de 13. dakikada Tevez'in ayağından geldi.

Morata'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği top kaleci Weidenfeller'in elinden sekince Arjantinli golcü Tevez, topu boş filelere gönderdi: 1-0

Juventus'un bulduğu golün ardından rakip kalede daha çok baskı kuran Borussia Dortmund, aradığı pozisyonları da hızlı ayaklarıyla bulmaya başladı.

Dakikalar 18'i göstertiğinde geriye atılan pasta tecrübeli isim Chiellini'nin yere düşmesiyle fırsattı Marco Reus, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 1-1

TEMPO HİÇ DÜŞMÜYOR

İki takımın attığı karşılıklı gollerin ardıdan oyunda temponun daha düşmesi beklenirken taraflar golü arzulamaya devam etti.

Evsahibi Juve, maça iyi başlayan Morata ile 22. dakikada gole çok yaklaştı ama golcü oyuncunun gönderdiği top auta çıktı.

Juventus'un kaçan golünün ardından Dortmund bu sefer rakip kaleye tehlikeli geli ama tecrübeli kaleci Buffon gole izin vermedi.

İtalyan ekibinde Andrea Pirlo, Borussia Dortmund'da ise Schmelzer ilk yarı bitmeden sakatlıkları nedeniyle oyundan alındı.

Baskıyı rakip kalede kuran Juventus, ilk golün kahramanı Morata bu kez golde sahne aldı. 42'de Pogba'nın gönderdiği ara pasında Morata, topu filelere gönderdi. 2-1

İlk yarının kalan dakikalarında etkili bir pozisyon olmayınca Juventus, soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle girdi.

İKİ TARAF DA GOLÜN PEŞİNDE

Maçın ikinci yarısını başlatan düdüğün ardından Juventus, köşe vuruşlarıyla Dortmund kalesini zorladı fakat son vuruşlarda isabet sağlanamadı.

Borussia Dortmund ise Mhkitarian'ın hazırladığı pozisyonlarla rakipş kalede tehlikeler yarattı. 55. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Immobile sağdan iyi vurdu ama Buffon gole izin vermedi.

Juventus 2-1 önde olmasına rağmen ikinci maç adına daha çok gol arayan taraf oldu. Dakikalar 72'yi gösterdeğinde Tevez ceza yayı üstünden yerden gönderdi ama top az farkla dışarı çıktı.

kaçan golün ardından yine Tevez uzaklardan denedi ama Weidenfellery ine iyi pozisyon aldı ve farkın açılmasına izin vermedi.

Juventus'un ikinci yarıdaki en tehlikeli atağı ise 84'te Pirlo'nun yerine oyuna giren Ferreyra'nın sol kanattan kaleye gönderdiği top direği yaladı auta çıktı.

Kalan dakikalarda gol arayan taraf Alman ekibi Dortmund baskıyı kurmasına rağmen maç 2-1'lik üstünlükle sona erdi.

addCustomPlayer('1opxlcm8yyb6w1v6cd918r0htc', '', '', 620, 569, 'perf1opxlcm8yyb6w1v6cd918r0htc','eplayer16', {age:1417474883930});

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Juventus İlk Maçta Kazandı: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement