Kaan Ayhan: Fatih Terim'i Baba Figürü Olarak Görüyorum - Son Dakika
Spor

Kaan Ayhan: Fatih Terim'i Baba Figürü Olarak Görüyorum

Fatih Terim'in yeni prensi Kaan Ayhan, verdiği röportajda, "Fatih Terim'i bir baba figürü olarak görüyorum." dedi.

29.10.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fortuna Düsseldorf'un 21 yaşındaki stoper oyuncusu Kaan Ayhan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yeni gözdelerinden.

A Milli forma ile sadece 4 maça çıkan Kaan, takımın savunmada yaşadığı problemler nedeniyle İzlanda maçından sonra eleştiri oklarından nasibini aldı. Kaan bu eleştirilere kulak tıkadığını söylüyor.

"MEDYAYI KAFAMA TAKMIYORUM"

Goal 'e konuşan Kaan Ayhan, bu durumu "Medyayı kafama takmamaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki bir gün kahramanken, ertesi gün günah keçisi olabiliyorsunuz. Türk medyası Alman medyasından daha aşırı bir tavra sahip çünkü Türk futbolunda duygusallık daha fazla rol oynuyor." sözleriyle açıklıyor.

Hırvatistan ve İzlanda maçlarına ilk 11'de başlayan, Ukrayna maçında ise ikinci yarıda oyuna giren Kaan, milli formayı giyerek aldığı sorumluluğun da bilincinde.

"BENİM İÇİN BİLE SÜRPRİZ OLDU"

"Ukrayna maçının ardından büyük övgü topladık çünkü ikinci yarıda 2-0'dan geri döndük. İzlanda maçından sonra ise teknik direktörümüzü, beni oynattığı için eleştirdiler. Ama Türk Milli Takımı'nda oynayan biri olarak böyle şeylerle başa çıkabilmelisiniz. Kendinize inanmalı ve güvenmelisiniz."

Peki kısa sürede, Terim'in tercih ettiği isimlerden biri olmasına şaşırdı mı? Kaan'ın bu soruya yanıtı şöyle: "Bu kadar çabuk ve sık oynamam, hele ki Hırvatistan'a karşı, benim için bile sürpriz oldu. Teknik direktörümün bana duyduğu güvenin tadığını çıkarıyorum ve tecrübemi artırmaya çalışıyorum."

Söz Fatih Terim'e gelmişken, Kaan Ayhan teknik direktörü hakkında ne düşünüyor? 1994 doğumlu savunma oyuncusu, Terim'le tanışmadan önce otoriter bir figürle karşılaşacağını düşünmüş.

"TÜRK FELİX MAGATH"

"Milli takıma ilk kez çağrıldığım anı hatırlıyorum. O ana dek Terim'i sadece televizyonlardan tanıyordum. Dışarıdan bakıldığında çok ciddi ve katı bir havaya sahip. Dolayısıyla, bir nevi 'Türk Felix Magath' ile karşılaşmayı bekliyordum. Ancak kendisi hiç öyle biri değil. Takım içerisinde çok sayılan ve sevilen biri. Bizim için bir baba figürü gibi. Maçlarda bir anda duygusal tepkiler verebiliyor, dolayısıyla sert teknik adam izlenimi ortaya çıkıyor. Terim hem insani anlamda, hem de profesyonel anlamda harika biri ve onun için her oyuncu alevlerin içine dalar. Milli takım için Fatih Terim'den daha iyi bir seçenek olduğunu hayal bile edemiyorum."

"ARDA VE BURAK'IN ALINMAMALARI, TERİM'İN KARARI"

Fatih Terim'in Arda Turan ve Burak Yılmaz'ı kadroya çağırmaması konusunda ise daha çekingen yanıtlar veriyor: "Bu Terim'in kendi kararı. Ben Avrupa Şampiyonası süresince kadroda değildim dolayısıyla orada neler yaşandı bilmiyorum. Ama bu takım içerisinde önemli bir konu değil. Biz, futbolcular olarak, takım içerisine sükunet getirmeliyiz ve maçlara konsantre olmalıyız."

Sezon başında 500.000 avroluk bir bonservis bedeli karşılığında Schalke'den Düsseldorf'a giden Kaan Ayhan, Süper Lig'den teklif alıp almadığına yönelik soruya ise "Türk medyasının işleyiş şekli biraz farklı. Her futbolcunun kendine has bir kariyer çizgisi var. Benim için Düsseldorf doğru bir seçimdi." yanıtını veriyor.

Kaan Ayhan: Fatih Terim\'i Baba Figürü Olarak Görüyorum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Kaan Ayhan: Fatih Terim'i Baba Figürü Olarak Görüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement