Kaan Kançal: "Florya'nın tapusunu tekrar Galatasaray'a kazandırmak istiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Kaan Kançal: "Florya'nın tapusunu tekrar Galatasaray'a kazandırmak istiyoruz"

Kaan Kançal: "Florya\'nın tapusunu tekrar Galatasaray\'a kazandırmak istiyoruz"

Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, Florya'nın tapusunu tekrara Galatasaray'a kazandırmak istediklerini söyledi.

13.11.2019 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, Florya'nın tapusunu tekrara Galatasaray'a kazandırmak istediklerini söyledi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, kasım ayı divan toplantısında açıklamalarda bulundu. Riva ve Florya'nın arazileri için yapılan sözleşmeyi kendilerinin imzalamadığını belirten Kançal, "Bizden önceki yönetim, genel kuruldan aldığı yetkiyle imzaladı. Emlak Konut ile imzaladı. İmzalanmış olan sözleşme üzerinden ben konuşuyorum. Bu sözleşme bir hasılat paylaşımı sözleşmesidir. Bu, 6 yıl içinde 761 milyon TL Riva'dan, 4 yıl içinde de 237 milyon TL Florya'dan minimum gelir beklentisiyle bir hasılat paylaşım sözleşmesi. Galatasaray olarak arsaları verdiğimizi ve paraya ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. 'Sen bunları değerlendir, paralarını bize gelecek olan hasılattan mahsup etmek üzere bize öde' diyoruz. Bu yapılıyor. 388 milyon TL Riva, 120 milyon da Florya değerleniyor. Emlak Konut 5 taksitle bunu bize ödemeyi taahhüt ediyor. Daha sonra biz bu 508 milyonu TL kırdırıyoruz ve 341 milyon TL cebimize alıyoruz. Sonra da kullanıyoruz. Taksit ödemelerinin üçüncüsüne gelmeden önce sözleşmeyi feshediyor. İlk taksit olan 150 milyon ve ikinci taksit olan 101 milyonu ödüyor ama 101 milyon olan üçüncü taksitten önce sözleşmeyi feshediyor. Gerekçe olarak Florya'dan çıkmamamız gösteriliyor. Biz Florya'dan kendi isteğimizle çıkmamazlık etmedik. Mecburiyetler nedeniyle çıkamadık. Bugün geldiğimiz nokta biz de Emlak Konut'a 'Florya'yı bu işin içinden ayır, orası bizim malımız. Biz de bu 120 milyon TL'nin finansmanını bir şekilde üstlenelim. Sen Riva'da villaları yapmışsın, satmışsın, geri almak mümkün değil. Aynı sözleşme şartlarıyla buraya devam et diyoruz' diyoruz. Tüm taraftar ciddi bir mesaiyle konunun çözümü için uğraşıyor. Umarım yakında bir netice almış oluruz. Bizim yapmak istediğimiz Florya'nın tapusunu tekrar Galatasaray'a kazandırmak" diye konuştu.

"YAKIN BİR GELECEKTE İNŞALLAH GALATASARAY'IN DÖVİZ BORCU HİÇ KALMAYACAK"

Galatasaray'ın eksi nakit akışı giden bir kulüp olduğunu belirten Kaan Kançal, "Nakit girişlerimiz vadesinde ödemelerini karşılamıyor. Bunun sebebi uzun yıllar boyuncu kulübümüz yüksek miktarlarda zarar etmiş. Nakit akışında artık faaliyetimizi sürdüremez bir hale gelmişiz. Uzun yıllar zararlarımızdan daha fazlasını kar ederek bunu düzeltebiliriz. Böyle bir şey yakın gelecekte mümkün gözükmüyor. Dolayısıyla kulübümüz bir yapılandırma ihtiyacı hissetmiştir. Toplam 1 milyar 100 milyon TL gibi bir borç yapılandırma sürecindedir. Sözleşme imzalandı ama süreç henüz tamamlanmadı. 5 yıllık bir yapılandırma. İki yıl ana para ödemesi yok. Üçüncü yıl ana paranın yüzde 5'ini, dördüncü yıl yüzde 15'ini, beşinci yıl da yüzde 80'ini ödenecek. Faizler 6 ayda bir ayda ödeniyor. Bu yapılandırma sözleşmesiyle bir kere temerrüt riskimiz azalıyor. Faiz yükümüz yüzde 30'lardan yüzde 13 küsürlere geliyor. 7 milyon Euro dışında tüm borçlarımız TL'ye döndü. Galatasaray için kur riski bertaraf oldu. Yakın bir gelecekte inşallah Galatasaray'ın döviz borcu hiç kalmayacak. Tüm gelirlerimiz temlikliydi, bu yapılandırmayla şu andaki temlikler kalkıyor. Nakit akışımız rahatlıyor. Biz fazladan hiçbir şey vermedik. Bizden bütçe uygunluğu bekleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu talimatnamesine uymamız isteniyor. Bir de artık matematiğe uygun olmayan, popülist hiçbir harcama yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Galatasaray Sportif AŞ'nin uzun yıllar sonra ilk kez kar açıkladığını ve 30.5 milyon TL kar ettiklerini belirten Kançal, "Bu yeterli değil ama yönetim olarak en azından faaliyetimizi kara geçirdik. Her şey tozpembe değil ama en azından bu kötü gidişi bir an olsun frenledik" ifadelerini kullandı. Kaan Kançal ayrıca UEFA'nın Finansal Fair Play kriterlerini tutturmama gibi bir endişelerinin de olmadığını da sözlerine ekledi.

(Oğuzhan Ort - Bora Akyol/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaan Kançal: 'Florya'nın tapusunu tekrar Galatasaray'a kazandırmak istiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement