Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Heyeti Büyükşehir'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Heyeti Büyükşehir'i Ziyaret Etti

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Heyeti Büyükşehir\'i Ziyaret Etti

Kayseri’nin kardeş şehri olan Rusya Federasyonu’na bağlı Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’ten bir heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

23.07.2017 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin kardeş şehri olan Rusya Federasyonu'na bağlı Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nin başkenti Nalçik'ten bir heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Heyette Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Bakanı Anzor K'uraşınova da yer aldı.

Kardeş şehrimiz Nalçik'ten gelen heyette Farklı Milletler ve Dinlerden Sorumlu Bakan Anzor K'uraşınova'nın yanı sıra eğitim bürokratları Vilademir Bakatsev ve Aminat Şogenova ile medya temsilcileri yer aldı.

Ziyarette, kardeş şehrimizden selam ve esintiler getiren heyete teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin 6 bin yıllık tarihinde olduğu gibi bugünde bölgesinin cazibe merkezi konumunda olduğunu söyledi. Kayseri'nin misafirperver bir şehir olduğunu da belirterek, bu özelliğini her zaman gösterdiğini ifade eden Başkan Çelik, "Türk ve İslam coğrafyasında sıkıntı içindeki dost ve kardeşlerimize bağrımızı açtık ve ev sahipliği yaptık. Bu coğrafyada başı sıkışan dostumuz, soydaşımız, kardeşimizle birlikte yaşıyoruz. Gelen misafirlerimiz zaman içinde ev sahibi oldular. Çerkes kardeşlerimiz de şimdi ev sahibi konumundalar ve başka yerlerden gelenlere kucak açıyorlar. Gelenleri şehrimizin bir zenginliği olarak görüyoruz. Hepimiz birlikte biriz ve büyüğüz" dedi.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Bakanı Anzor K'uraşınova da ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirtti ve Kayseri'yi çok güzel bulduğunu söyledi. Kayseri'ye Uluslararası Uzunyayla Çerkes Festivali için geldiklerini ifade eden Konuk Bakan, Başkan Mustafa Çelik'e festivale verdiği katkı nedeniyle teşekkür etti. Konuk Bakan, "Dünyada en rahat ve en güzel şehir Nalçik bilirdim. Şimdi gördüm ki dünyanın en güzel şehri Nalçik ile birlikte Kayseri'ymiş" diye konuştu.

Ziyarette ayrıca karşılıklı hediyeler takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kabardey-Balkar Cumhuriyeti Heyeti Büyükşehir'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement