Kabil'de Mevlana Günleri - Son Dakika
Güncel

Kabil'de Mevlana Günleri

Kabil\'de Mevlana Günleri

Dha DIŞ HABER- Kabil'de Mevlana GünleriKabil, 11 Nisan, (DHA)-Kabil Yunus Emre Enstitüsü ile Kabil Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümü tarafından Hz Mevlana'nın eserleri, Türk ve Fars edebiyatındaki yeri ile Hz Mevlana'nın hayatının konu edildiği seminer ve toplantıları içeren Mevlana günleri düzenlendi.

11.04.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- Kabil'de Mevlana Günleri

Kabil, 11 Nisan, (DHA)-

Kabil Yunus Emre Enstitüsü ile Kabil Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümü tarafından Hz Mevlana'nın eserleri, Türk ve Fars edebiyatındaki yeri ile Hz Mevlana'nın hayatının konu edildiği seminer ve toplantıları içeren Mevlana günleri düzenlendi.

Mevlana günleri etkinlikleri Türkiye'den Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu'nun katıldığı "Klasik Kültürümüz ve Edebiyatımızda Mevlana" konulu bir konferansla başladı. Türkiye'nin Kabil büyükelçisi Ali Sait Akın, Kabil Üniversitesi yöneticileri ve çok sayıda Kabil Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümü öğrencisinin katıldığı konferansta Pr. Dr. Karaismailoğlu Mevlana'nın Türk ve dünya kültürlerine olan katkısı, eserleri ve Türk edebiyatı ile Fars edebiyatındaki yerini anlatan bir sunuş gerçekleştirdi.

Afganistan'a gelerek Türkiye ve Afganistan'ın ortak değeri olan Hz Mevlana'yı anlatmanın büyük mutluluk verdiğini ifade eden Pr.Dr. Karaismailoğlu Afganistan'da doğan Mevlana'nın Afgan halkının Mevlana Celaleddini Rumi -i Balkhi olarak Afgan kültürü ve edebiyatında da büyük bir yeri olduğunu vurguladı. Karaismailoğlu uzun yıllardır savaşın gölgesindeki Afganistanla Türkiye arasında Kültür ve edebiyat alanında zayıflayan bağların yeniden güçlendirilmesi için Mevlana günlerinin önemli bir adım olduğunu kaydeden Karaismailoğlu Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine teşekkür etti.

Kabil Yunus Emre Enstitüsü müdürü Ersin Şahin'de düzenledikleri bu etkinlikle amaçlarının Türkiye ve Afganistan arasındaki tarihi dostluk bağlarının yanı sıra dil, kültür ve edebiyat alanındaki bağları da güçlendirmek olduğunu ifade etti

Kabil'de düzenlenen Mevlana günleri etkinlikleri çerçevesinde Türk ve Afgan öğretim görevlileri şiir, söyleşi ve seminerlerle Mevlana'nın iki ülke ve dünya kültürüne sağladığı katkıyı anlatacaklar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kabil'de Mevlana Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement