Uzmanları açıkladı: Delmicron diye yeni bir varyant yok - Son Dakika
Güncel

Uzmanları açıkladı: Delmicron diye yeni bir varyant yok

Omicron varyantı, görüldüğü ülkelerde hızlı vaka artışlarına neden olurken, bu artışla ilgili olarak 'Delmicron' terimi ortaya atıldı. Delmicron varyantının daha tehlikeli olabileceği iddia edilirken, uzmanlar ise Delmicron diye bir varyantın olmadığını açıkladı.

27.12.2021 14:32  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı Türkiye'de de yayılmaya devam ediyor. Bilim insanlarına göre ilk kez Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, Delta mutasyonundan daha hızlı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Artık Omicron'un Delta mutasyonundan önemli ölçüde daha hızlı yayıldığına dair tutarlı kanıtlar var" açıklamasında bulunmuştu.

Omicron varyantı, görüldüğü ülkelerde hızlı vaka artışlarına neden olurken, bu artışla ilgili olarak 'Delmicron' terimi ortaya atıldı.

Konuya ilişkin bir açıklama da ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde Baş Araştırmacı olarak çalışan Prof. Dr. Derya Unutmaz'dan geldi. Prof. Dr. Unutmaz, "Delmicron diye yeni bir varyant yok" dedi.

Hint uzman Dr. Rakesh Kumar Mishra da Delmicron diye bir varyantın olmadığını belirterek, yeni bir varyantın ortaya çıkması halinde, DSÖ'nün yeni varyanta isim vereceğini söyledi.

Mishra, "Şu an bazı ülkelerde iki varyant nedeniyle vaka sayılarında artış yaşanıyor. Bunlar; Omicron ve Delta. Ancak ikisi yeni bir varyant oluşturmuyor" diye konuştu.

VARYANTLARIN İSMİ YUNAN ALFABESİNDEN GELİYOR

Dünya Sağlık Örgütü, herkesin varyantları kolayca takip edebilmesi için ana varyantların her birine Yunan alfabesinin harflerini atadı. İlk olarak Britanya'da tespit edilen B.1.1.7 varyantına alpha, Güney Afrika'da tespit edilen varyant ise beta olarak adlandırıldı.

Uzmanları açıkladı: Delmicron diye yeni bir varyant yok

Son Dakika Güncel Uzmanları açıkladı: Delmicron diye yeni bir varyant yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Neslihan İlhan: Öksürmekten ölüyorum ciğerden gelen bisey ve yeni oldu bn böyle bi hastalik görmedim ülkeyi ne hale getirdiler ya bitsin artik şu illet hastalikkkkk 0 0 Yanıtla

Advertisement