Kaçak avcıların acımasız planını polis bozdu! Film gibi operasyon anları - Son Dakika
Yaşam

Kaçak avcıların acımasız planını polis bozdu! Film gibi operasyon anları

İzmir'in Urla ilçesinde, denizleri temizlediği bilinen deniz patlıcanlarının yasa dışı yollarla avlanıldığına yönelik ihbarlar üzerine harekete geçen ekipler, kaçak avcıların 20 metre derinlikte gizlediği trol ve algarna düzeneklerini yüzeye çıkardı. Söz konusu avcılığın balık popülasyonuna zarar verdiği ifade edilirken, denize temizleyen deniz patlıcanlarının müsilajı da engellediği belirtildi.

29.06.2021 18:25  Güncelleme: 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla'da, yasa dışı yollarla deniz patlıcanlarının avlanıldığına yönelik ihbar yapıldı. Bunun üzerine İzmir Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Amirliği ekipleri hemen harekete geçti. Bölgeye intikal eden ekipler, kaçak avcıların 20 metre derinlikte gizlediği trol ve algarna düzeneklerini tespit etti.

TONLARCA AĞIRLIKTAKİ MALZEMELER YÜZEYE ÇIKARILDI

Kaçak avlanma düzeneklerinin yerini saptayan güvenlik güçleri, tonlarca ağırlıktaki malzemeyi çıkarmak için Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine ait EGESÜF gemisinden yardım istedi. Bu sırada 'kurbağa adamlar' denize dalarak kaçak düzeneklerin su yüzüne çıkartılması için çalışma yaptı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir helikopter de, Körfez'de kaçak avcıların tespit edilmesi için çalışmalar yaptı.

Kaçak avcıların acımasız planını polis bozdu! Film gibi operasyon anları

FİLM GİBİ OPERASYON

Yeni olduğu belirlenen trol ve algarna düzenekleri, 4 saat süren çalışma sonunda EGESÜF Gemisi'ne çekildi. Filmleri aratmayan ve 20 polisin katıldığı operasyonda ele geçirilen kaçak avlanma düzenekleri, Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, helikopter ile havadan yapılan kontrollerde kaçak avcılara ulaşılamadı.

Kaçak avcıların acımasız planını polis bozdu! Film gibi operasyon anları

DENİZ PATLICANI DENİZİ TEMİZLİYOR, MÜSİLAJA ENGEL OLUYOR

Urla'da balıkçı esnafı, kaçak avlanmanın denizlerdeki balık popülasyonuna zarar verdiğini söyledi. Esnaf, kaçak düzeneğin çalışma yöntemi hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Trol ve algarna dediğimiz sistemde, ağların iki ucunda bağlı olan demir levhalar, denizin dibini süpürüyor. Yuvalar talan edilirken, küçük, büyük, yavru tüm deniz canlıları, levhalara bağlı olan ağın içine dökülüyor. Her şeyden önemlisi, bu kaçak avcılık daha çok deniz patlıcanı avcılığı için kullanılıyor. Deniz patlıcanı da denizlerimizin temizlenmesi konusunda çok önemli bir canlı. Kısacası bu yöntemle yapılan avcılıkta, denizin dibinde ne varsa ağlara gidiyor. Bu da yuva ve yumurtaları etkilediği için balık popülasyonu yok oluyor, deniz patlıcanları avlanıyor. Deniz patlıcanlarının avlanmasıyla da müsilaj tehdidi yaşanıyor.

Kaçak avcıların acımasız planını polis bozdu! Film gibi operasyon anları
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kaçak avcıların acımasız planını polis bozdu! Film gibi operasyon anları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tavşanlı'da çıkan ot yangını söndürüldü
    11:52 Tavşanlı'da çıkan ot yangını söndürüldü

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çıkan ot yangını, belediye itfaiye ekipleri ve orman arazözlerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangın sonrası soğutma çalışmaları da titizlikle gerçekleştirildi.

  • Hanönü Belediyesi Park ve Bahçelerde Bakım Çalışması Başlattı
    11:49 Hanönü Belediyesi Park ve Bahçelerde Bakım Çalışması Başlattı

    Hanönü Belediye Başkanlığı, ilçedeki park ve bahçelerde bakım çalışması başlattı. Belediye personeli tarafından ağaçlar budanırken, çimler biçilip çiçeklerin bakımı yapıldı. Belediye Başkanı Metin Yamalı, daha güzel bir Hanönü için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, 'Her bakımdan ilçemizi örnek bir ilçe yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Personelimizle daha güzel bir Hanönü için gece gündüz demeden çalışıyoruz.' dedi.

  • Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor
    11:46 Kahramanmaraş'taki bu yolda iki günde bir trafik kazası oluyor

    Kahramanmaraş'ta bulunan bir yolda iki günde bir trafik kazası meydana geliyor. Bölge esnafı, kazaların sürücü hataları ya da yolun durumuyla ilgili olduğunu belirtiyor. Kahramanmaraş Kuzey Çevre Yolu üzerinde sık sık trafik kazaları yaşanıyor. Esnaf, sürücülerin hızlı seyir halindeyken virajlarda kaza yaptığını ve yolun dar olmasının da kazalara neden olduğunu ifade ediyor. Esnaf, önlem alınması gerektiğini vurgulayarak trafik kontrolünün artırılmasını talep ediyor.

  • Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı
    11:45 Afyonkarahisar'da midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar-Ankara kara yolu Susuz beldesi yakınlarında İscehisar Belediyesine ait midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Afyonkarahisar'daki hastanelere kaldırıldı.

  • Tosya'da mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
    11:33 Tosya'da mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

    Kastamonu'nun Tosya ilçesinde asırlık ağaca tırmanan yavru kedi, 2 gün boyunca mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda kurtarılan kedi sağlık durumunda herhangi bir problem olmadığı tespit edildi.

  • Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti
    11:29 Gemlik'te Yağmur İstinat Duvarını Çökertti

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde etkili yağmur istinat duvarının çökmesine neden oldu. Olayda 2 kişi yaralanırken, uçurumun kenarında kalan otomobiller vinç yardımıyla kurtarıldı. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, olayın ardından gerekli önlemlerin alındığını ve zararın en kısa sürede giderileceğini belirtti.

  • Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar
    11:23 Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu
    11:23 Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu

    Eskişehir'de sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler ve yayalar yollarda güçlük çekerken, polis ve karayolları ekipleri önlem aldı.

  • İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor
    11:23 İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor

    İzmit Belediyesi, mantar üretim tesisinde yetiştirdiği istiridye mantarlarını vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor. Son olarak Belsa A Blok önünde gerçekleştirilen mantar dağıtımıyla vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.


Advertisement