Koruma altındaki inci kefallerini avlayan 68 kişiye 172 bin TL para cezası verildi - Son Dakika
3.Sayfa

Koruma altındaki inci kefallerini avlayan 68 kişiye 172 bin TL para cezası verildi

Van Gölü'nde yaşayan ve koruma altına alınan inci kefalini 2019 yılı av döneminde avlayan 68 kişi, Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 172 bin 568 TL idari para cezasına çarptırıldı. 2018 yılında 85 bin lira ceza kesen Jandarma Komutanlığı, bu cezayla rekor kırmış oldu.

15.07.2019 11:29  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2019 yılı av yasağı döneminde yakalanan 26 ton 470 kilogram canlı inci kefali balığını Van Gölü'ne bırakırken, yakalanan 68 şahsa ise 172 bin 568 TL idari para cezası uyguladı.

Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin neslinin korunmasına yönelik olarak 15 Nisan- 15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağı döneminde Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak avlanan şahıslara yönelik sıkı bir takip gerçekleştirildi. Van İl Jandarma Komutanlığının son yıllarda aldığı tedbirler sayesinde popülasyonu artan inci kefalinin zorlu göç yolculuğu bu yıl şehir merkezinde bulunan Akköprü Deresi'nde de izlenilebildi.

REKOR KIRILDI

Geçtiğimiz yıllarda aldığı tedbirleri 2019 yılının av yasağı döneminde de artırarak devam ettiren Van İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 102 olaya müdahale ederek av yasağı dönemini rekorla kapattı. 2018 yılında 71 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, bu olaylarda 33 ton 400 kilogram balık, 9 bin 800 metre ağ, 3 adet saç tekne ele geçirirken, 51 şahsa ise 85 bin 735 TL idari para cezası uygulamıştı.

Koruma altındaki inci kefallerini avlayan 68 kişiye 172 bin TL para cezası verildi

26 TON BALIK GÖLE BIRAKILDI

2019 yılında ise 103 olaya müdahale eden jandarma ekipleri; 27 ton 470 kilogramı canlı olmak üzere 72 ton 545 kilogram balık, 16 bin 666 metre ağ, 6 adet saç tekne ele geçirdi. Dönem içerisinde yakalanan 26 ton 470 kilogram canlı inci kefali balığı Van Gölü'ndeki doğal yaşam ortamına jandarma ekipleri tarafından bırakılırken, olaylarda yakalanan 68 şahsa ise 172 bin 568 TL idari para cezası uygulandı.

Koruma altındaki inci kefallerini avlayan 68 kişiye 172 bin TL para cezası verildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Koruma altındaki inci kefallerini avlayan 68 kişiye 172 bin TL para cezası verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Papazabi : Şaşırdıkmi hayır. Van da insana saygi yok hayvana mi olsun 3 5 Yanıtla
  • Vanlı: Sen zaten saygısız bir insansın papaz adın bozuk senin papaz..birdahada vanlıya dil uzatma bilip bilmeden 1 5 Yanıtla
  • papazazsken: papaz vanda hem insana hem de hayvanlara saygı çok ama senin gibi yarrratiklara saygı yok beeee 2 1
  • Dadas: Zehirli suyu dogaya salan fabrikalara ceza yok. balık yakalayan vatandasa var . yazık vallaha yazık su mıllete 2 0 Yanıtla
  • misafir: Ağzı olan konoşuyor.Koruma altındaki inci kefalı deniyor.koruma altındaki. 0 0 Yanıtla
  • MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Rojda Bilen'i etkisiz hale getirdi
    11:34 MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Rojda Bilen'i etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Rojda Bilen'i Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi. Operasyon sonucunda terör örgütüne ağır bir darbe vuruldu.

  • Şişli'de silahla
    11:31 Şişli'de silahla "ağabeyimize yanlış yaptın" kavgası kamerada: Silahla 4 yerinden vuruldu

    İstanbul Şişli'de aralarındaki husumeti çözmek için bir araya gelen grup, tartıştıkları diğer grubu "ağabeyimize yanlış yaptınız" diyerek darbetti. Darbedilen grup silahlanıp yaklaşık 1 saat sonra kendilerine saldıran gruba ateş açtı. Silahlı kavga anları kameralara yansırken, olayda 1'i silahla 2 kişi yaralandı. Polis olaya karışan 2 şahsı yakaladı.

  • Otomobil, durakta bekleyenlerin arasına daldı: 3 ölü, 6 yaralı
    11:30 Otomobil, durakta bekleyenlerin arasına daldı: 3 ölü, 6 yaralı

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobil, otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kaza sonucunda durakta bekleyenler yol kenarına savruldu. Yaralılar tedavi altına alındı ve polis olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

  • Muğla'da Arızalanan Tekne Kıyı Emniyet Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
    11:28 Muğla'da Arızalanan Tekne Kıyı Emniyet Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıçiftlik açıklarında içinde 4 kişinin bulunan 17 metre uzunluğundaki tekne, makine arızası sonrası sürüklenmeye başladı. Tekneden yapılan yardım çağrısı üzerine Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, KIYEM-6 hızlı tahlisiye botuyla tekneyi emniyetle yanaştırdı.

  • Samsun'da Kumar Operasyonu: 12 Kişi Yakalandı
    11:28 Samsun'da Kumar Operasyonu: 12 Kişi Yakalandı

    Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, kumar oynayan toplam 12 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, kumar oynayan kişilere idari para cezası verilirken iş yeri sorumluları hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Kağıthane'de 'Pamuk' isimli ördek taksici tarafından ezilerek öldürüldü
    11:26 Kağıthane'de 'Pamuk' isimli ördek taksici tarafından ezilerek öldürüldü

    Kağıthane'de yaşayan Anahıt Khachatryan, 'Pamuk' isimli ördeğinin bir taksici tarafından ezilerek öldürüldüğünü iddia ederek adliyeye şikayetçi oldu. Khachatryan, ördeğinin canını kaybetmesinin ardından gözyaşları içinde açıklama yaparak, 'Maddi, manevi davacıyım. O bir can, bizim gibi bir can' dedi.

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:21 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 6,72 gram metamfetamin, 42 adet ecstasy ve 275 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
    11:21 Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar

    Denizli'de yaşayan bir yaşlı kadını cezaevine girmekle korkutarak dolandıran 3 şüpheli, jandarma tarafından 4 saat içinde yakalandı. Şüpheliler, yaşlı kadından aldıkları 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise kısa sürede altın ve paralarına geri kavuştu.

  • Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
    11:18 Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde meydana gelen kazada, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Hürriyet Caddesi'nde Naci Kamış Bulvarı kavşağında gerçekleşti. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Melih Özmen, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement