Kaçak Biodizel İmalathanesinde Patlama: 4 Ölü - Son Dakika
Güncel

Kaçak Biodizel İmalathanesinde Patlama: 4 Ölü

Ümraniye'de Atık Yağlar Kullanılarak Kaçak Bio Dizel Üretilen İmalathanede Çıkan Yangında 4 Kişi Hayatını Kaybetti. Birinin 13 Yaşında Olduğu Öğrenilen Cesetlerden İkisinin Kimliği Belirlendi. Diğer İki Kişinin Kimlik Belirleme Çalışmaları İse Sürüyor.

27.01.2007 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye'de atık yağlar kullanılarak kaçak Bio dizel üretilen imalathanede çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti. Birinin 13 yaşında olduğu öğrenilen cesetlerden ikisinin kimliği belirlendi. Diğer iki kişinin kimlik belirleme çalışmaları ise sürüyor.

KAÇAK İMALATHANEDEKİ PATLAMANIN ARDINDAN YANGIN ÇIKTI

Ümraniye Kayışdağı Mahallesi Atilla Caddesi Gülçin Sokak içerisindeki 3 katlı binanın giriş katında bulunan ve Bio dizel üretimi için kullanılan atık yağların depolandığı dükkanda çıkan yangın bir anda büyüdü. Yangına Ümraniye ve Kadıköy müfrezelerine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

Tamamen yanan 3 katlı binanın girişinde kaçak olarak işletilen Bio dizel imalathanesinde atık yağların inceltilmesi sırasında patlama meydana geldi. İçeride bulunan 4 kişi feci şekilde yanarak can verdi. Cesetlerden ikisinin Kemal Durak ile Ali Durak olduğu öğrenildi. Diğer cesetlerden birinin 13 yaşında bir çocuğa, ötekinin ise yetişkin bir kişiye ait olduğu tespit edildi. Polis kimliği tespit edilemeyen diğer iki kişinin kimliklerini belirlemeye çalışıyor.

YATALAK BİR KİŞİ GÜÇLÜKLE KURTARILDI

Ruhsatsız olarak işletilen imalathanenin sahibi Dursun Aksoy patlamada hafif şekilde yaralanarak Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı. İşyerinin çalışma ruhsatı olmadığı, kaçak olarak faaliyet gösterdiği belirtildi.

Yangın sırasında üst katlarda yatalak bir kişinin bulunduğu yönündeki ihbar da hareketli anların yaşanmasına neden oldu. İtfaiye erleri yangın sırasında yan binada mahsur kalan Yatalak Niyazi İnce'yi binadan zorlukla çıkardı. Dumandan etkilendiği öğrenilen İnce bir kişi binadan çıkartılarak ambulansa bindirildi. Yaşlı adamın tedavisi olay yerinde bulunan ambulansın içersisinde yapıldı. İtfaiyenin yaklaşık 30 dakika süren müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

RUHSATSIZ İMALATHANE NASIL ÇALIŞIYORDU?

Lokantalardan ve kızartma yapılan iş yerlerinden toplanan atık ayçiçek yağları burada özel bir cihazdan geçirilerek inceltiliyor. Daha sonra dinlenmeye bırakılan atık yağlar otomobillerde bio dizel yakıt olarak kullanılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçak Biodizel İmalathanesinde Patlama: 4 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement