Son dakika Mart haberleri, Mart son dakika, son dakika Mart

Son Dakika Mart Haberleri

  • Murat Kurum, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı
    23:35 Murat Kurum, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de düzenlenen '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' programına katıldı. Kurum, şehitlerimize olan borcumuzu geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye'yi inşa etmek olarak tanımladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Çanakkale'nin tarihin akışını değiştiren bir savaş olduğunu vurguladı.

  • Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    22:14 Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kars'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Abuja'da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi
    20:51 Abuja'da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi anma programı düzenlendi

    Nijerya'nın başkenti Abuja'da, '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası' ile '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü' vesilesiyle anma programı düzenlendi. Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) düzenlenen anma programına Abuja Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı İmdat Karakoç, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

  • Ankara'da Bazı Yollar Trafiğe Kapatılacak
    20:45 Ankara'da Bazı Yollar Trafiğe Kapatılacak

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, 19 Mart Salı günü düzenlenecek bir program nedeniyle Sağduyu Caddesi ve çevresindeki yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmaları istendi.

  • Afganistan'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    20:26 Afganistan'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Afganistan'ın başkenti Kabil'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere Hitaben Konuştu
    20:14 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Emeklilere Hitaben Konuştu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere hitaben "Size para yok diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün. Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız" dedi.

  • Suudi Arabistan'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programları Düzenlendi
    20:12 Suudi Arabistan'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programları Düzenlendi

    Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve Cidde kentinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma etkinlikleri organize edildi. Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen programlara, diplomatlar ve Türk vatandaşları katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı Artıyor
    19:14 Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı Artıyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, son 6 ayda üye sayılarının 260 binden 480 bine ulaştığını söyledi. Partinin hızla büyüdüğünü ve 31 Mart seçimlerinde başarılı olacaklarını belirtti.

  • Beyrut'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi
    18:56 Beyrut'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma etkinliği düzenlendi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy'un da katıldığı etkinlikte, İstiklal Marşı okundu ve konuşmalar yapıldı. Etkinlik, video gösterimleriyle sona erdi.

  • İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!
    18:32 İBB ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA!

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 18-24 Mart haftasında 16 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

  • Kamerun'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi
    17:57 Kamerun'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Töreni Düzenlendi

    Kamerun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ile 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Türkiye'nin Yaounde Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi. Törende, Çanakkale şehitlerine saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Büyükelçi Volkan Işıkçı, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinin fedakarlıklarının hala ilham verdiğini belirtti.

  • Efeler Belediye Başkan Adayı Burak Pehlivan, Semt Pazarında Saha Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:20 Efeler Belediye Başkan Adayı Burak Pehlivan, Semt Pazarında Saha Çalışmalarına Devam Ediyor

    Efeler Belediye Başkan Adayı Burak Pehlivan, 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala saha çalışmalarına ağırlık verdi. Efeler ilçesinde kurulan semt pazarını ziyaret eden Pehlivan'a, Efeler'in önceki dönem Belediye Başkanı Mesut Özakcan da eşlik etti. Pehlivan, pazarcı esnafına 'Efeçem' Çiftçi Eğitim Merkezi Projesi'nden bahsederek, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik eğitimler sunacaklarını ve yerli ürünlerin güvenliğini arttırarak marka değeri oluşturacaklarını belirtti.

  • İşkodra'da Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı Anma Etkinlikleri Düzenlendi
    17:08 İşkodra'da Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı Anma Etkinlikleri Düzenlendi

    Arnavutluk'un kuzeyindeki İşkodra kentinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ile 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: '31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz'
    16:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz"

  • Türkiye'de Beyzbol ve Ragbi Şampiyonaları Düzenlenecek
    16:49 Türkiye'de Beyzbol ve Ragbi Şampiyonaları Düzenlenecek

    Türkiye 5'li Beyzbol Şampiyonası 22-23 Mart tarihlerinde Balıkesir'de, Türkiye Erkekler 7'li Ragbi Şampiyonası'nın 1. ayağı ise 23-24 Mart tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek. Beyzbol şampiyonasına 9 kulüp, ragbi şampiyonasına ise 24 kulüp katılacak.

  • Tiflis'te Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı töreni düzenlendi
    16:42 Tiflis'te Çanakkale Zaferi ve İstiklal Marşı töreni düzenlendi

    Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ile 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle tören düzenlendi. Törende konuşan Büyükelçi Orbay, Türk milletinin 109 yıl önce Çanakkale'de işgal kuvvetlerine karşı kazandığı zaferle tüm dünyaya tarihi bir mesaj verdiğini ifade etti.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi'ni Anma Programı Düzenledi
    16:35 Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi'ni Anma Programı Düzenledi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası" ile "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü" vesilesiyle anma programı düzenledi.

  • İstanbul'daki Kürt Seçmenlerin Eğilimleri Araştırılıyor
    16:22 İstanbul'daki Kürt Seçmenlerin Eğilimleri Araştırılıyor

    31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yaklaşırken, İstanbul'daki Kürt seçmenlerin eğilimleri araştırılıyor. Spectrum House Araştırma Merkezi Genel Direktörü Azad Barış, yaptığı çalışmalara göre Kürt Z kuşağının İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini belirtti. Barış, Kürt Z kuşağının kendi kültüründen utanmadığını ve baskıya karşı direnç gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerinde 4 puan önde olduğunu da söyledi. Araştırmalarına göre, Kürt dindarların da İmamoğlu'na karşı ön yargısı olmadığı ortaya çıktı. Barış, İstanbul seçimlerinin sadece yerel bir seçim olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini de etkileyeceğini vurguladı.

  • Bakan Osman Aşkın Bak'tan 31 Mart mesajı: Bize çalışan adam lazım, tatile giden değil
    15:59 Bakan Osman Aşkın Bak'tan 31 Mart mesajı: Bize çalışan adam lazım, tatile giden değil

    Sancaktepe'de yapılan yüzme havuzu ve spor salonu açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve diğer yetkililer katıldı.

  • Çocuk oyuncu olarak tanınan Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti
    15:44 Çocuk oyuncu olarak tanınan Batuhan Berkay Göksu hayatını kaybetti

    2000'li yılların başında popüler dizilerde çocuk oyuncu olarak yer alan Batuhan Berkay Göksu, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

  • Yunanistan'da Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi
    15:18 Yunanistan'da Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi

    Yunanistan'da, Pire'deki Türk Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma töreni düzenlendi.

  • Bakırköy Adliyesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni Düzenlendi
    15:17 Bakırköy Adliyesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Töreni Düzenlendi

    Bakırköy Adliyesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreni düzenlendi.

  • Kozan'da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: Çok Sayıda Ele Geçirildi
    15:04 Kozan'da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: Çok Sayıda Ele Geçirildi

    Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bir hafta boyunca yapılan uygulamalarda, çok miktarda uyuşturucu, silah ele geçirilirken, hapis cezasıyla aranan şahıslarda yakalandı. Polis tarafından 11-17 Mart tarihleri arasında yapılan uygulamalarda, 1 kurusıkı tabanca ve 239 fişek ele geçirildi. 3 araca modifiyeden işlem yapıldı. 10 motosiklet sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Uygulamalarda 9 araç, 3 motosiklet trafikten men edildi. Ayrıca 51.56 gram ve 89 tablet uyuşturucu ele geçirilirken 4 uyuşturucu satıcısı tutuklandı. Aranan şüphelilere yönelik gerçekleştirilen uygulamada ise hapis cezasıyla aranan 3 hükümlü yakalanıp cezaevine götürüldü.

  • Ataköy-İkitelli Metro Hattının Açılışında Konuşan İmamoğlu: '8 Kilometre Yalanını Atanlar, Hadlerini Bilecek, Özür Dileyecekler'
    14:26 Ataköy-İkitelli Metro Hattının Açılışında Konuşan İmamoğlu: "8 Kilometre Yalanını Atanlar, Hadlerini Bilecek, Özür Dileyecekler"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek (Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir), 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattını, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünde hizmete açtı. Ataköy-İkitelli arasını 21,5 dakikaya indiren hattın açılışında konuşan İmamoğlu, “6 milyara yakın bu parayı, bizden 10 ayda aldılar. Onun için 8 kilometre yalanını atanlar, hadlerini bilecek, özür dileyecekler. Bırakın Ekrem İmamoğlu'nu; 65 kilometre metroyu inşa etmek için yer altında ter döken binlerce emekçiden, mühendislerden, yöneticilerden, yüklenicilerinden, onlardan özür dileyecekler. Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin insanlarından, İstanbullulardan özür dileyecekler. Bu halkı öyle kolay kandıracaklarını zannettikleri için özür dileyecekler” dedi.

  • Baraj sularının çekilmesiyle geçtiğimiz yıl gömülen mahalle yeniden ortaya çıktı
    14:08 Baraj sularının çekilmesiyle geçtiğimiz yıl gömülen mahalle yeniden ortaya çıktı

    Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Mutlugün köyü Uysallar mahallesi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında baraj suları altında kalmıştı. Ancak Mart ayında baraj sularının çekilmesiyle mahalle yeniden su yüzüne çıktı. Vatandaşlar, köylerine geri dönerek hatıralarını yad ediyor.

  • Karabük'te Aranan 11 Şüpheli Tutuklandı
    14:06 Karabük'te Aranan 11 Şüpheli Tutuklandı

    Karabük'te çeşitli suçlardan arandığı gerekçesiyle gözaltına alınan 11 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8-15 Mart'ta haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü. Bu kapsamda düzenlenen operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı. Öte yandan hakkında banka veya kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken krediyi sağlamak amacıyla dolandırıcılık suçundan kesinleşmiş 8 yıl 9 ay hapis cezası ile yakalama emri bulunan B.Ü. ekiplerce yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

  • TCDD, Kırklareli ve Edirne'de ilaçlama çalışması yapacak
    13:44 TCDD, Kırklareli ve Edirne'de ilaçlama çalışması yapacak

    TCDD Genel Müdürlüğü, 18 Mart-22 Mart tarihleri arasında Kırklareli ve Edirne il sınırları içindeki hat, gar ve istasyonları arasında ilaçlama çalışması yürütüleceğini duyurdu. Çalışmada kullanılacak ilaçların insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Sphinx Havalimanı'na uçuşlar başladı
    13:40 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Sphinx Havalimanı'na uçuşlar başladı

    İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan gerçekleşen uçuşlara, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Sphinx Havalimanı da eklendi. Pegasus Havayolları, 15 Mart'tan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Mısır'ın başkenti Kahire'deki Sphinx Havalimanı'na uçuş gerçekleştirmeye başladı. İki havalimanı arasında haftada beş kez karşılıklı seferler düzenlenecek. Sphinx Havalimanı, özellikle piramitlerin bulunduğu Giza şehrine yakınlığıyla tercih edilen bir varış noktasıdır.

  • Mardin'de aranan 36 şüpheliden 10'u tutuklandı
    12:59 Mardin'de aranan 36 şüpheliden 10'u tutuklandı

    Mardin'de çeşitli suçlardan aranan ve polis ekiplerince yakalanan 36 şüpheliden 10'u tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 11-17 Mart tarihleri arasında yapılan çalışmalar sonucunda aranan şahısların yakalanması sağlandı. Tutuklanan şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra cezaevine gönderildi.

  • Özbekistan'da Çanakkale Deniz Zaferi ve İstiklal Marşı kutlamaları düzenlendi
    12:56 Özbekistan'da Çanakkale Deniz Zaferi ve İstiklal Marşı kutlamaları düzenlendi

    Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

  • Windows 11 Güncellemesi Sorunlara Yol Açıyor
    12:40 Windows 11 Güncellemesi Sorunlara Yol Açıyor

    Microsoft tarafından Windows 11 için yayınlanan son güncellemenin, bazı bilgisayarlarda sorunlara yol açtığı bildirildi. KB5035853 olarak kodlanan paket, birkaç önemli yenilik sunmayı ve önceki güncellemelerden kaynaklanan sorunları gidermeyi amaçlıyor. Bazı kullanıcılar ise Mart güncellemesini yükledikten sonra ciddi sorunlar yaşadıklarını bildirdi.

  • Van'da polis ekipleri tarafından aranan 17 şüpheli tutuklandı
    11:33 Van'da polis ekipleri tarafından aranan 17 şüpheli tutuklandı

    Van'da polis ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, farklı suçlardan aranan 17 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, aranan kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. 10-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 186 şüpheli gözaltına alındı ve bu şüphelilerden 17'si adli makamlarca tutuklandı.

  • Kars'ta Bahar Ayında Kış Yaşanıyor
    10:53 Kars'ta Bahar Ayında Kış Yaşanıyor

    Kars'a Mart karı yağdı, şehir beyaza bürünürken, ağaçlar kırağı tuttu, kartpostal görüntüler ortaya çıktı. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kentte vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Meteoroloji ise bölge genelinde kar yağışı uyarısında bulundu.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'nun Bu Haftaki Oyunları
    10:25 Bursa Devlet Tiyatrosu'nun Bu Haftaki Oyunları

    Bursa Devlet Tiyatrosu, bu hafta 'Mai ve Siyah', 'Harikalar Mutfağı' ve 'Uçurtmanın Kuyruğu' oyunlarını sahneleyecek. 'Mai ve Siyah' oyunu 21-22 Mart'ta saat 20.30'da ve 23 Mart'ta 15.00 ve 20.30'da, 'Harikalar Mutfağı' oyunu ise 24 Mart'ta 14.00'te Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. 'Uçurtmanın Kuyruğu' ise 19-23 Mart'ta saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Ayrıca, Çanakkale turnesi kapsamında 'Şair, Şiir, Şuur Mehmet Akif Ersoy' oyunu 20 Mart'ta Biga Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde saat 20.30'da ve 22 Mart'ta Çanakkale İçdaş Kongre Kültür Merkezi Sahnesi'nde saat 20.30'da seyirciyle buluşacak.

  • Ekonomistler, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi
    10:21 Ekonomistler, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi

    Aylık Ekonomi Söyleşileri programında Prof. Dr. Işın Çelebi ve Dr. Mahfi Eğilmez, 2024 Mart ayı ekonomi görünümünü değerlendirdi. Dr. Mahfi Eğilmez, hane halkı tüketim oranının gelirden daha fazla olduğunu belirtirken, Prof. Dr. Işın Çelebi ise üretim ve verimliliğin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, enflasyonla mücadele için farklı yöntemlerin denenebileceği ifade edildi.

  • Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı
    09:44 Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

    Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

  • FSM Köprüsü İrlanda Milli Günü için yeşil renkte aydınlatıldı
    00:11 FSM Köprüsü İrlanda Milli Günü için yeşil renkte aydınlatıldı

    İstanbul'un sembol noktalarından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İrlanda Milli Günü olan 17 Mart'ta yeşil renkte aydınlatıldı. Köprüdeki aydınlatma sabaha kadar sürecek.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenlerle İlgili 1 Organizatör Tutuklandı
    17 Mar Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenlerle İlgili 1 Organizatör Tutuklandı

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta hayatını kaybeden 7'si çocuk 22 düzensiz göçmenle ilgili yakalanan organizatörlerden 1'i tutuklandı. Olayın ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, jandarma, Sahil Güvenlik ve emniyet düzensiz göçmenlere organizatörlük eden kişi yada kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince alabora olan botta hayatını kaybeden 7'si çocuk 22 düzensiz göçmene organizatörlük ettiği belirlenen 1 şüpheliyi yakaladı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: '31 Mart'a kadar durmak yok'
    17 Mar DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: '31 Mart'a kadar durmak yok'

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmalarına ilişkin, 'İnsanlara ulaşmak için her yolu deniyor, sokak sokak çalışıyoruz. 31 Mart'a kadar durmak yok.' dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Mardin'e gelen Babacan, partisinin restoranda düzenlediği iftar programına katıldı.

  • Turgut Altınok, Trabzon Of Ağaçseven Derneği üyeleriyle iftarda buluştu
    17 Mar Turgut Altınok, Trabzon Of Ağaçseven Derneği üyeleriyle iftarda buluştu

    Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, köy tanışma ve yardımlaşma derneği olan Trabzon Of Ağaçseven Derneği üyeleriyle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Altınok, konuşmasında yerel seçimlerin 31 Mart'ta yapılacağını hatırlatarak, Ankara'nın trafik ve ulaşım problemlerine dikkat çekti ve sosyal yardımların artırılacağını ve Ankara'nın dünya başkenti olacağını söyledi.

  • Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, büyükbaş hayvanların şap aşılamalarına devam ediyor
    17 Mar Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, büyükbaş hayvanların şap aşılamalarına devam ediyor

    Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, büyükbaş hayvanların şap aşılamalarına devam ediyor. Türkiye genelinde başlayan kampanya kapsamında, büyükbaş hayvanlar için ilk aşı dozu olan 'Baskın Aşılama Programı' 31 Mart 2024 tarihine kadar sürecek. Aşı yaptırmayan üreticiler ise cezalı duruma düşecekler.

  • DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın: 'Kayyum rejimini 31 Mart'ta bitireceğiz'
    17 Mar DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın: 'Kayyum rejimini 31 Mart'ta bitireceğiz'

    DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, İzmir'de düzenlenen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, kayyum rejimine son vereceklerini belirtti. Akın ayrıca, Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın parti logosunu kullanmamasını eleştirdi.

  • CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte Kurtuluş ve Efekent pazaryerlerinde vatandaşlarla buluştu
    17 Mar CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte Kurtuluş ve Efekent pazaryerlerinde vatandaşlarla buluştu

    31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte Kurtuluş ve Efekent pazaryerlerinde vatandaşlarla buluştu. Yetişkin, halka hizmet etmek için el ele vereceklerini ve kent sorunlarını birlikte çözeceklerini söyledi.

  • İstanbul Minyatürleri Sergisi
    17 Mar İstanbul Minyatürleri Sergisi

    Minyatür Sanatçısı Raif Aydın'ın İstanbul'a dair çalışmalarından oluşan sergisi, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak hizmet veren tarihi Alay Köşkü'nde 25 Mart'ta açılacak. Sergide, Aydın'ın ilk ve son dönem minyatürlerinden örneklerle, yurt içi ve yurt dışındaki koleksiyonlarda bulunan çalışmalarından seçilmiş eserlerinin fotoğraf baskıları yer alacak. İstanbul minyatürleriyle tanınan Aydın'ın ince ve detaylı klasik minyatür tekniğini çağdaş resim yorumlarıyla birleştirdiği sergide, çoğu bugüne kadar sergiye çıkmamış yaklaşık 30 minyatür sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

  • Kırıkkale'de 14 Yaş Altı Oryantiring Yarışması Tamamlandı
    17 Mar Kırıkkale'de 14 Yaş Altı Oryantiring Yarışması Tamamlandı

    Türkiye Oryantiring Federasyonu faaliyet programında yer alan Kırıkkale 14 Yaş Altı 2. Kademe Oryantiring Yarışması, Kırıkkale Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlendi. 16-17 Mart tarihlerinde Hacılar beldesi ile Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya 16 ilden 54 kulüp ve 672 sporcu katıldı. Ödül töreninde dereceye giren sporculara ödülleri AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş ve Oryantiring Federasyonu Genel Sekreteri Bora Göktepe tarafından verildi.

  • Okan Bayülgen'in yazdığı ve yönettiği 'Richard' oyunu 50. temsilini yapacak
    17 Mar Okan Bayülgen'in yazdığı ve yönettiği 'Richard' oyunu 50. temsilini yapacak

    Okan Bayülgen'in yazıp, yönettiği ve oynadığı 'Richard' oyunu, 24 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde 50. temsilini gerçekleştirecek. Oyun, 'Yılın Prodüksiyonu', 'Yılın Yönetmeni' ve 'Yılın Oyuncusu' dahil olmak üzere 6 ödül kazanmıştır. Etkinlikte canlı müzik performansları ve oyun sonrası söyleşiler de yer alacak. Oyunda bazı sahnelerde İngilizce üst yazı kullanılacak ve 'Herkes için Shakespeare!' sloganıyla yabancı seyircilere de hitap edilecektir. Oyun, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır ve Adana gibi birçok şehirde turne yapmış olup, mayıs ayında Konya, Antalya ve Denizli'de de sahne alacaktır. Oyunda Okan Bayülgen'in yanı sıra Şenay Gürler, Ebru Unurtan, Nihal Usanmaz, Kevork Türker, Oral Özer ve Volkan Ateş Gündüz rol almaktadır.

  • Pamir Platosu'nda Baharın İlk İşaretleri
    17 Mar Pamir Platosu'nda Baharın İlk İşaretleri

    Çin'in kuzeybatısında yer alan Xinjiang bölgesindeki Pamir Platosu'nda, Mart ayında havaların ısınmasıyla karlar erimeye başladı. Baisha gölündeki yüzen buz kütlelerinin yarısı erirken, yerel yaban hayatı da kışın ardından canlanmaya başladı.

  • Çanakkale'de batan bottaki kayıp düzensiz göçmenler dron ile aranıyor
    17 Mar Çanakkale'de batan bottaki kayıp düzensiz göçmenler dron ile aranıyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları havadan, denizden ve karadan 3'üncü gün de devam ediyor. AFAD ekipleri de karada havadan drone ile düzensiz göçmenleri arıyor.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Düzensiz Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    17 Mar Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Düzensiz Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları havadan, denizden ve karadan 3'üncü günde devam ediyor. AFAD ekipleri de dron ile düzensiz göçmenleri arıyor. Olayda 4 düzensiz göçmen sağ kurtarılırken, 22 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Altındağ Belediye Başkan Adayı Mehmet Altıngöz: 'Altındağ'da CHP'ye verilen oy AK Parti'ye gider'
    17 Mar Yeniden Refah Partisi Altındağ Belediye Başkan Adayı Mehmet Altıngöz: 'Altındağ'da CHP'ye verilen oy AK Parti'ye gider'

    Yeniden Refah Partisi Altındağ Belediye Başkan Adayı Mehmet Altıngöz, Altındağ'ı karış karış gezmeye devam ediyor. Altıngöz, sahada yapılan çalışmalara göre Altındağ'da değişimi başaracak tek parti olduklarını ifade etti. Altıngöz, Altındağ'da ceket siyasetinin bittiğini belirterek, 31 Mart'ta Altındağ'ın hizmet siyasetini seçeceğini söyledi.

  • MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türk milletini yalnız bırakamazsın
    17 Mar MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türk milletini yalnız bırakamazsın

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimlerine ilişkin, "Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim" yönündeki açıklamaları üzerine, "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın, yanındayız.

  • AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür Espiye'de ziyaretlerde bulundu
    17 Mar AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür Espiye'de ziyaretlerde bulundu

    AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Espiye ilçesinde Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Karadere ile görüşerek, caddeleri gezip esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Temür, Espiye halkından destek istedi ve 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için istek ve talepleri dinledi.

  • Ilgaz Dağı'nda Mart ayında kar güzelliği: Ramazan'da kayak keyfi
    17 Mar Ilgaz Dağı'nda Mart ayında kar güzelliği: Ramazan'da kayak keyfi

    Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı, Mart ayında yağan kar ile ayrı bir güzelliğe büründü. Ilgaz Dağı'nı ziyaret eden vatandaşlar ise Ramazan ayında kayak yapma fırsatı buldu. Ramazan ayında ilk kez kayak yaptığını söyleyen Furkan Yaman, '10 yaşından beri kayak yapıyorum. Ilgaz Dağı'nın kar kalitesi ve atmosferi çok güzel. İlk kez Ramazan ayında kayak yapıyorum.'

  • Melikgazi Belediye Başkanı Esnafları Ziyaret Ediyor
    17 Mar Melikgazi Belediye Başkanı Esnafları Ziyaret Ediyor

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında esnaflarla bir araya gelmeye devam ediyor. Hunat Çarşısı ve mahalle esnafını ziyaret eden Başkan Palancıoğlu, yeni dönem için desteklerini istedi ve esnaflarla iş birliğini güçlendirmeye önem verdiklerini belirtti.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçin'de emeklilere seslendi
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçin'de emeklilere seslendi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçin'de emeklilere hitap ederek, AKP iktidarı döneminde emekli maaşlarının düştüğünü ve kaybedilen hakların seçim sandığında aranması gerektiğini söyledi. Ayrıca, altın madeni tehlikesine karşı mücadele edeceklerini ve öğretmenlere destek verdiklerini belirtti.

  • Serebral Palsi Hastası Cankat Ergin, Bilek Güreşinde Türkiye Şampiyonu Oldu
    17 Mar Serebral Palsi Hastası Cankat Ergin, Bilek Güreşinde Türkiye Şampiyonu Oldu

    Serebral palsi (beyin felci) rahatsızlığı bulunan Cankat Ergin, bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. Küçük yaşta serebral palsi tanısı konulan Cankat, tekerlekli sandalye basketbolu ve vücut geliştirme sporuyla ilgilendikten sonra bilek güreşine yönelmiştir. 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde Samsun'da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda altın ve gümüş madalya kazanan Cankat, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etmeyi hedeflemektedir. Cankat, engelli bireylerin spor yapabileceğini ve başarılı olabileceğini vurgulamaktadır.

  • Xiaomi SU7 için on binlerce rezervasyon talebi geldi!
    17 Mar Xiaomi SU7 için on binlerce rezervasyon talebi geldi!

    Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Xiaomi, elektrikli sedan otomobili SU7 için on binlerce rezervasyon talebi aldı. Xiaomi CEO'su Lei Jun, araca olan talebin büyük olduğunu ve şirketin bu talebe yetişebilmek için yoğun mesai yapacağını açıkladı. SU7'nin fiyatı henüz belirlenmedi, ancak iddialara göre 28 bin doların üstünde olması bekleniyor.

  • Paris'te İslamofobi Konulu Konferans Gerçekleştirildi
    17 Mar Paris'te İslamofobi Konulu Konferans Gerçekleştirildi

    Fransa'nın başkenti Paris'te, Müslüman karşıtlığı (İslamofobi) konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış isimler katıldı ve Fransa'da 15 Mart 2004'te yürürlüğe giren başörtüsü yasağının 20. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirildi. Konferansta, İslamofobiye karşı mücadele çağrısı yapıldı ve Müslümanlara her alanda İslamofobi ile mücadele etme çağrısı yapıldı.

  • Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Fatih Camisi'nde başladı
    16 Mar Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Fatih Camisi'nde başladı

    Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından her yıl ramazan ayında düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Fatih Camisi'nde 41. kez okurlarla buluştu. Fuarda birçok yazarın imza günü düzenlendi ve söyleşi programları gerçekleştirildi. Ayrıca çocuklar için özel bir alan ve ramazan gösterileri yapıldı. Fuar, 30 Mart'a kadar Fatih Cami avlusunda devam edecek.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 31 Mart'ta yeni bir demokrasi şöleni yaşayacağız
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 31 Mart'ta yeni bir demokrasi şöleni yaşayacağız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin yeni bir demokrasi şöleni olacağını belirtti. Yılmaz, AK Parti'nin 30 yıllık tecrübe birikimiyle bu seçimlere de damga vuracaklarını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik başarılarından bahseden Yılmaz, enflasyonun temel öncelikleri olduğunu ve bu konuda kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarını tanıttı
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarını tanıttı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'a gelerek Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarını tanıttı. Erdoğan, Erzurum'da her zaman başarılı sonuçlar elde edildiğini ve vatandaşlardan destek istedi. Miting sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adayları da tanıtıldı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Sizin Paranızla Sizin İradenizi Çalmaya Çalışıyorlar'
    16 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Sizin Paranızla Sizin İradenizi Çalmaya Çalışıyorlar"

    Çekmeköy- Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattının 6,5 kilometrelik ilk etap hattının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğindeki anormal artışa tepki gösterdi. "Beşli çeteye para bulan, saray müteahhidine para bulan, yazlık saraya, kışlık saraya, uçan saraya, yüzen saraya para bulan, emekliye para bulmayan Tayyip Erdoğan'a 31 Mart'ta oy var mı?" diye soran Özel, “Başbakanlıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçince örtülü ödeneği Cumhurbaşkanlığına bağladılar. Geçen ay harcanan ödenek 218  milyon TL, bu ay harcanan örgülü ödemek 2 milyar TL. Seçim gelirken faturası olmadan, hesabı olmadan nereye harcandığı bilinmeyen 2 milyar TL harcamış Cumhurbaşkanı. Size yüzde 33 zam verenler bir ayda harcamaları 7 katına, sadece bir yılda kendi örtülü ödeneklerine yüzde 238 zam yapıyorlar. Yani sizin paranızla sizin iradenizi çalmaya çalışıyorlar” dedi. Hat 15 gün süreyle ücretsiz hizmet verecek.

  • Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde Kayak Sezonu Devam Ediyor
    16 Mar Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde Kayak Sezonu Devam Ediyor

    Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı ziyaretçiler, doğal güzelliklerin tadını çıkararak kayak, snowboard ve kızakla kayma imkanı buluyor. Mart ayında bile kar yağışının devam etmesiyle birlikte kayakseverler, Ilgaz Dağı'nda keyifli bir sezon geçiriyor.

  • AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Havza'da ziyaretler gerçekleştirdi
    16 Mar AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Havza'da ziyaretler gerçekleştirdi

    AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Havza'da AK Parti Havza İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Kırcalı, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yüksek başarı oranıyla zafer elde edeceğine inandığını belirtti. Ayrıca Kırcalı, Havza Buğday Pazarı'nda dernek başkanı ve esnaf ziyaretleri yaparak belediye başkan adayları için destek istedi.

  • Erdoğan, Erzurum mitinginde yoğun ilgiyle karşılandı
    16 Mar Erdoğan, Erzurum mitinginde yoğun ilgiyle karşılandı

    31 Mart yerel seçimleri öncesi Erzurum'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Atlı ciritçilerin eşlik ettiği konvoyda, Erdoğan vatandaşları selamladı ve hediye verdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 'Cumhurbaşkanı'mızın Arkasında Dimdik Durmalıyız'
    16 Mar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 'Cumhurbaşkanı'mızın Arkasında Dimdik Durmalıyız'

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum mitinginde yaptığı konuşmada, 14-28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında durduklarını ve 31 Mart'ta da aynı şekilde durmaları gerektiğini belirtti. Tekin, eğitimde yapılan yatırımları anlatarak, halkın desteğiyle mücadele ettiklerini vurguladı ve yerel seçimlerin önemine dikkat çekti.

  • Halepçe saldırısında yaralanan Iraklı pilotları tedavi eden sağlık görevlisi
    16 Mar Halepçe saldırısında yaralanan Iraklı pilotları tedavi eden sağlık görevlisi

    Irak'ta Baas rejiminin 1988'de Halepçe'ye düzenlediği kimyasal saldırıdan yaralı kurtulan İsmail Ahmed, saldırıdan sonra İran'da sağlık görevlisi olarak çalışırken saldırmaya katılan pilotların tedavisine yardımcı olduğunu söyledi. Ahmed, Halepçe saldırısında eşini kaybettikten sonra İran'a kaçtığını ve burada pilotları tedavi ettiğini belirtti. Mahkemede tanıklık yapan Ahmed'in anlattıkları karşısında mahkeme başkanı bile duygulanmıştı.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor
    16 Mar Melikgazi Belediye Başkanı Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çeşitli bölgelerde esnaf ziyaretleri yapan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, sahada her gün vatandaşlarla bir araya geliyor.

  • Kayseri Spor A.Ş. Spor Kulübü Şehitleri Türkiye Kupası'nda 8 madalya kazandı
    16 Mar Kayseri Spor A.Ş. Spor Kulübü Şehitleri Türkiye Kupası'nda 8 madalya kazandı

    Kayseri Spor A.Ş. Spor Kulübü Okçuluk Takımı, 13-15 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 18 Mart Şehitleri Türkiye Kupası'nda 8 madalya kazandı. Fatma Maraşlı ve Kutay Tek Türkiye Şampiyonu oldu.

  • Galatasaray, Milli Maçlar Arasında Antalya'da Kamp Yapacak
    16 Mar Galatasaray, Milli Maçlar Arasında Antalya'da Kamp Yapacak

    Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynayacağı maçın ardından milli maçlar dolayısıyla verilecek arada 25-29 Mart tarihlerinde Antalya'da Cullinan Belek Hotel'de kamp yapacak.

  • KESK, yerel seçimler öncesinde tutum belgesini açıkladı
    16 Mar KESK, yerel seçimler öncesinde tutum belgesini açıkladı

    Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde 'tutum belgesini' açıkladı. Belgede, KESK'in emekten yana, demokratik, katılımcı, şeffaf, toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan, özgürlükçü ve ekolojik bir biçimde yeniden yapılanmayı savunduğu belirtildi. Ayrıca, toplumsal yararı esas alan adaylara oy verilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MUOSB'yi ziyaret etti
    16 Mar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MUOSB'yi ziyaret etti

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Muradiye Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. MUOSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Başkan Cengiz Ergün'e tam destek vereceklerini söyledi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    16 Mar CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Zeybek, beraberindeki heyetle Bozüyük Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nu ziyaret etti. Daha sonra tramvaya binerek şehir turu yaptı ve 31 Mart seçimlerinde sandık başında görev alacak partililere verilen sandık görevlisi eğitimine katıldı.

  • Osmanlı Ocakları Genel Başkanı: 31 Mart Seçimleri Türkiye için kritik
    16 Mar Osmanlı Ocakları Genel Başkanı: 31 Mart Seçimleri Türkiye için kritik

    Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, 31 Mart seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını belirterek, Türkiye'nin kaybetmesi halinde ekonomide kriz yaşanacağını söyledi.

  • Çin Uzay İstasyonunda Malzeme Araç Dışı Maruziyet Testleri Tamamlandı
    16 Mar Çin Uzay İstasyonunda Malzeme Araç Dışı Maruziyet Testleri Tamamlandı

    Çin Bilimler Akademisine bağlı Ulusal Uzay Bilimi Merkezi, ülkenin uzay istasyonundaki malzeme araç dışı maruziyet testlerinin tamamlandığını ve deney ekipmanları ve malzeme örneklerinin ilk partisinin güvenli şekilde yörüngedeki uzay aracına alındığını bildirdi. Deney malzeme ve örnekleri, Dünya'daki bilim insanlarıyla işbirliği içinde ve istasyonun robot kolunun yardımıyla Perşembe günü saat 21.00 itibarıyla uzay istasyonunun dış mekanından istasyonun hava kilidi modülüne alındı. Yörüngedeki taykonot mürettebatı, hava kilidi modülüne alınan deney grubunu sonrasında laboratuvar modülüne götürerek örnekleri parçalara ayırıp depoladı. Merkez, söz konusu örneklerin Shenzhou uzay aracı ile Dünya'ya getirileceğini ve müteakip araştırmalar için bilim insanlarına verileceğini kaydetti. 8 Mart 2023'te fırlatılan malzeme araç dışı maruziyet deney ekipmanı, bir yıldır yörüngede bulunuyordu. 400'ün üzerinde kurulu malzeme örneğinin ilk partisi metalik ve metalik olmayan malzemeler olarak ayrıldı. Merkezden yapılan açıklamaya göre yörüngedeki taykonotlar, Mayıs 2024'te deney ekipmanına yeni bir örnek partisi monte ederek yeni bir uzay maruziyet testi turu gerçekleştirecek.

  • Kars 36 Spor'un Smart Holding A.Ş. karşılaşmasının hakemleri belli oldu
    16 Mar Kars 36 Spor'un Smart Holding A.Ş. karşılaşmasının hakemleri belli oldu

    Kars 36 Spor'un deplasmanda oynayacağı Smart Holding A.Ş. karşılaşmasının hakemleri Göktan Demeli, Erdoğan Çak ve Onur Han olarak belirlendi. Karşılaşma 17 Mart 2024 Pazar günü Çayeli İlçe Stadı'nda saat 13.00'te başlayacak.

  • Bilecik'te İç Sularda Av Yasağı Başladı
    16 Mar Bilecik'te İç Sularda Av Yasağı Başladı

    Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, iç sularda av yasağının başladığını duyurdu. Yoldaş, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar gereği, 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında sazan, yayın, kadife, Tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanmasının yasaklandığını belirtti. Ayrıca, 1 Nisan itibariyle turna balığı avcılığı yasağının serbest kalacağını da söyledi. Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yasak döneminde gerekli yasal işlemleri yapacak ve su ürünleri avcılığı yapanlara yasal işlem uygulanacak.

  • Eskişehir'de 21 hırsızlık olayı aydınlatıldı, şüpheliler yakalandı
    16 Mar Eskişehir'de 21 hırsızlık olayı aydınlatıldı, şüpheliler yakalandı

    Eskişehir'de, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1-15 Mart tarihleri arasında yapılan çalışmalarda, Çamlıca, Şirintepe, Kırmızıtoprak, Emek, Esentepe ve 71 Evler mahallelerinde yaşanan 21 hırsızlık olayı aydınlatıldı. Olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 23 şüphelinin adli işlemleri devam ediyor.

  • Irak'ta Halepçe'de kaybolan çocukların bulunması için çalışmalar devam ediyor
    16 Mar Irak'ta Halepçe'de kaybolan çocukların bulunması için çalışmalar devam ediyor

    Irak'ta Baas rejiminin 1988'de Halepçe'ye düzenlediği kimyasal saldırıda kaybolan çocukların bulunması ve aileleriyle buluşturulması için çalışmalar sürüyor. Halepçe Kayıp Çocukların Akıbeti Bilirkişi Heyeti Sekreteri Adil Mela Salih, 118'den fazla kayıp Halepçeli çocuk olduğunu belirtti. Kayıp çocukların bulunması için DNA testleri yapıldığını ve resmi sürecin devam ettiğini ifade eden Salih, yetkililerin daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. Eski Halepçe Kayıp Çocuklar Derneği Başkanı Şevnem Abdullah ise kayıp çocukların bulunması için çalışmaların sürdüğünü ancak özel bir bütçe olmaması nedeniyle çabaların uzun süreli olmadığını belirtti.

Advertisement