Kaddafi'nin Türkiye'de Ele Geçirilen Hançerine Değer Biçilemiyor - Son Dakika
Güncel

Kaddafi'nin Türkiye'de Ele Geçirilen Hançerine Değer Biçilemiyor

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin sarayından yağmalanan ve İstanbul Emniyeti tarafından ele geçirilen mamut dişinden yapılan hançere değer biçilemedi.

01.07.2017 08:46  Güncelleme: 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın linç edilerek öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin sarayından yağmalanan ve İstanbul Emniyeti tarafından ele geçirilen 'Mamut' dişinden hançere iki kurum ve iki bilirkişi tarafından değer biçilemedi.

"13 MİLYON LİRAYA SATIN ALDIM"

Antika olan ve Mardinli bir iş adamı tarafından Suudi bir iş adamına 30 milyon liraya satılmak üzereyken operasyonla ele geçirilen hançere paha biçilemediği için polislere bilgi veren ihbarcı da değerinin yüzde 7.5 oranındaki ödül payını alamadı. Mardinli işadamı A.A. polisteki ifadesinde "Kaddafi'nin hançerini Libya'daki muhalif gruplardan 13 milyon liraya satın aldım" dedi.

PAHA BİÇİLEMEDİ

İstanbul Kuyumcular Odası, hançerin orijinal olup olmadığının tespiti için çalıştı. Türk Gemoloji Laboratuvarı'ndaki bilirkişi incelemesinde hançerin 'Mamut' dişinden yapıldığı ortaya çıktı. Ancak antika değeri nedeniyle hançere paha biçilemeyeceği sonucuna varıldı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede de hançere yine maddi bir değer biçilemedi.

AÇIK ARTIRMADA SATILACAK

İkinci bilirkişi raporundan da sonuç çıkmayınca hançerin değerinin belirlenmesinin ardından müzayedede açık artırım ile satılmasına ve gelirinin hazineye aktarılmasına karar verildi. Ancak ihbarcı yüzde 7.5 oranındaki payını alma hakkını kaybetti.

İşte Kaddafi'nin Türkiye'de ele geçirilen hançeri;

Kaddafi\'nin Türkiye\'de Ele Geçirilen Hançerine Değer Biçilemiyor

Son Dakika Güncel Kaddafi'nin Türkiye'de Ele Geçirilen Hançerine Değer Biçilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement