Kadester Mahmud Esad Efendi Seydişehir'de anıldı - Son Dakika
Güncel

Kadester Mahmud Esad Efendi Seydişehir'de anıldı

Kadester Mahmud Esad Efendi Seydişehir\'de anıldı

Tapu Kadastro Haftası nedeniyle, tapu kadastronun Osmanlı'daki kurucusu kabul edilen, Defter-i Hakani Nazırı Milletvekili Mahmud Esad Efendi memleketi Seydişehir'de anıldı.

23.05.2022 16:16  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tapu Kadastro Haftası nedeniyle, tapu kadastronun Osmanlı'daki kurucusu kabul edilen, Defter-i Hakani Nazırı Milletvekili Mahmud Esad Efendi memleketi Seydişehir'de anıldı.

Kaymakamlık binası önündeki Mahmud Esad Efendi büstüne çelenk bırakılması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam burada yaptığı konuşmada, Kadaster Mahmud Esad Efendi'nin hayatı ve çalışmaları hakkında gelen davetlilere bilgi verdi.

5. Bölge Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sözel de, "Kadaster Mahmud Esad Efendi, sadece ülkemizin değil, yaptığı çalışmalarla tüm dünyanın önemli bir değeri haline gelmiş devlet adamlarından biridir. Bizlere miras bıraktığı tapu ve kadastro uygulamaları günümüzde halen daha kullanılmaktadır. 100 yıl öncesinde yapmış olduğu çalışmaları değerli kılan, günümüzde halen daha kullanılıyor olmasını sağlayan temel değer ise, Mahmud Esad Efendinin sanattan tarihe, kadastrodan dini ilimlere kadar büyük bir ilim adamı olmasıdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle Kadaster Mahmud Esad Efendi'yi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, tapu ve kadastro haftanızı tebrik ediyorum." dedi.

Mahmud Esad Efendinin sıradan bir kadastrocu olmadığını tefsir, hadis, fıkıh ve kelam ilimlerine hakim olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, "Ülkemize ve insanlığa hizmet etmiş Kadaster Mahmud Esad Efendiyi bu yüzden anmak, hatırlamak ve hatıralarını yaşatmak gerekir. Anmanın yanında ibret alınacak yönlerinin olduğunu unutmamak gerekir." ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık binası önünde düzenlenen programa Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5. Bölge Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Sözel, Seydişehir İlçe Tapu Kadastro Müdürü Muttalip Camcı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, ilçe protokolü, kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadester Mahmud Esad Efendi Seydişehir'de anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement