Kadıköy'de Bir ''Atölye'' - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Bir ''Atölye''

Kadıköy\'de Bir \'\'Atölye\'\'

Atölye'R 14 Eylül 2013,Cumartesi akşamı, 18:00'de karma sergi ile ustaları ve severlerini bir araya getiriyor.

14.09.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

''Galeri Gibi Atölye…''

Kadıköy'de bir ''atölye''

Alfabetik sıra ile; ( Ö.K: Özel Koleksiyon): Adil Salih, Adnan Turani(Ö.K), Ahmet Özol, Alaybey Karoğlu, Bahattin Odabaşı,İrfan Seçkin, Mustafa Albayrak, Mustafa Ayaz (Ö.K), Orhan İlyas, Ramiz Aydın, Remzi İren, Zuhal Arda gibi bir çok usta isimlerin işlerinin yer aldığı açılışa tüm atölye severleri davet ediyor.

Mekan yalnızca isminde ve reklam kitlesinde değil formatında da atölye bazlı. Kişisel- karma sergilerin yanı sıra, resim dersleri, sanat tarihi seminerleri, drama kursları, butik imza ve söyleşi günlerinin dışında bir çok disiplin ile programlar oluşturmuş. Özgün üretimin kullanıldığı çoklu disiplinleri- alanlarında buluşturmak istediklerini dile getiriyorlar.

'Sanatçıların mutfakları artık unutuldu. Kimse atölye kokusunu bilmiyor' dediler ve atölye tabanlı mekanlarını faaliyete geçirmek üzere yola çıktılar. Kadıköy Rıhtım'da ki mekanlarının, '100 mt kapalı- 40 mt açık'kullanılabilir alanı içerisinde canlı performanslar ve sergilerin yanı sıra bir çok projelerini güncel tutacaklarını dile getiriyorlar.

' Sanatçı üretir. Üretim O'nun yaşam belirtisidir'. Eskiden galeri sahipleri bir bir atölyeleri gezer, çalışmalarını yerlerinde inceler, sanatçılar ile tanışırdı. Şimdi sanatçılar galerileri geziyor, sahipleri ile tanışabilmek için. Değişim dediğimiz şey'e maalesef bizlerde uğruyoruz. Bu kaçınılmaz! Önemli olan ziyan oluşu en aza indirgemek. Bireysel yaşam'a'lar sonucunda- kötü bir yaşam parseli çıkıyor ortaya. Herkes herkesten bilgilerini saklamaya, alanlarını daraltmaya başlıyor. Bu yüzden; mekan 'Atölye'R' adını yalnızca reklam kitlesinde değil, hedeflerinde de taşımakta. Biz üretim alanını, sergileme alanına uzak tutmak istemiyoruz. Bildiğimiz ne varsa herkesindir. Bu Atölye'de öğrenciler kendi malzemelerini kendi üretiyor.

Kişi önce ne kullanacağını ve nasıl kullanacağını öğrenmeli. Bunu kendi yaparsa verdiği emeği daha fonksiyonel kullanabilir. Bunun için onlara yeterli alan imkanı sunulmakta. İmkanlarımız yalnızca ders alanları ile sınırlı değil. 'Genç sanatçı' furyasının 'usta sanatçılar' ile neden bir alanı kullanamadıklarını çok düşündük. Üretimi özgünlüğe dayanan her alan bir yeti gerektirmekte. Bizim niyetimiz her sanat alanını içine alıyor. Manifestomuzda bununla başlıyor zaten.. 'disiplinler arası diyaloglar birleşkesi…'' Kişisel bir resim sergisinin orta yerinde, bir anda drama yapan bir oyuncu ile karşılaşabilirsiniz. Bir pandomim sanatçısı size meydan okuyabilir aniden. Bir usta elinde fırçasıyla apar topar resim yapmaya başlayabilir. Sonraki projelerimizde söyleşiler, küratörlü sergiler, video enstalasyonlar bizi yeniden besleyecektir.' diye ifade ediyor, Bardakçı.

Rüzgar FİDAN ve Nur BARDAKÇI' ekip çalışmalarının keyfine ve önemine her defasında dikkat çekiyorlar. Biz yalnızca alan hazırladık. Düş ve düşüncelerimiz 'atölye'liler ile yerini bulacaktır.

'Bu nedenle tüm Atölye'liler ve Atölye severleri görmek bizi keyiflendirecektir…' dediler.

Atölye'R

atolyeatolyer@gmail.com

Rasimpaşa mahallesi, Misak-ı Milli sokak, 39/B, Rıhtım/Kadıköy

Nur BARDAKÇI

0-554-235 27 66

Rüzgar FİDAN

0-541-311 92 99

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Bir ''Atölye'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk ve Afyonkarahisar Spor Lisesi büyük başarı elde etti
    09:27 Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk ve Afyonkarahisar Spor Lisesi büyük başarı elde etti

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk Çok Programlı Lisesi ve Afyonkarahisar Spor Lisesi öğrencileri büyük bir başarı yakaladı. Saadet Yaşar, 43 kg kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde ederken, Taşoluk ÇPAL öğrencileri takım halinde ikinci olarak 2 altın bir bronz madalya kazandı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları tebrik ederek daha büyük başarılar elde edeceklerine inandığını belirtti.

  • İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi
    09:25 İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan üyelik için İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi
    09:13 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde iç ve dış paydaşların destekleriyle ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu’ çalıştayı düzenledi.

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.


Advertisement