Kadıköy'de Galericiler Yol Kapattı - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Galericiler Yol Kapattı

Kadıköy\'de Galericiler Yol Kapattı

Kadıköy'de bir grup oto galerisi sahibi, işyerlerinin mühürlenmesini protesto etmek için yol kapattı.

15.08.2011 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'de bir grup oto galerisi sahibi, işyerlerinin mühürlenmesini protesto etmek için yol kapattı. Zaman zaman emniyet mensupları ve vatandaşlarla kavga eden galericilerin eylemi yüzünden trafik bir süre felç oldu.

Kadıköy Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, şehir içindeki oto galerilerinin şehir dışına taşınmasını gerçekleştirmek amacıyla minibüs yolu olarak bilinen Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerindeki oto galerilerini mühürlemeye başladı. Zabıtanın mühürleme çalışmalarını engelleyen esnaf, daha sonra otomobillerle caddeyi çift yönlü olarak taşıt trafiğine kapattı.

Eylemin başladığı Ziverbey'de galericiler ile olay yerine gelen Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler arasında sert tartışmalar yaşandı. Bu tartışmalar zaman zaman yumruklu kavgaya da dönüştü. Yaklaşık 1 saat süren eylem sırasında galereciler, "Esnaf burada, Selami nerede" , "Ölmek var dönmek yok" ve "Zulme karşı omuz omuza" sloganları attı.

YER GÖSTERİLMEDİ

İçişleri Bakanlığı'nın talimatı gereğince işyerlerinin mühürlendiğinin kendilerine tebliğ edildiğini anlatan galericiler, vergi ödediklerini, kendilerine şehir dışında yer gösterilmediğini öne sürdüler. Cadde üzerinde 120 galerinin olduğunu hatırlatan bir galerici ise "Bu kadar çok oto galerisinin kapatılması binlerce kişinin ekmeğiyle oynamak anlamına geliyor. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

ODA BAŞKANI SAKİNLEŞTİRDİ

Eylem nedeniyle caddenin iki yönünde uzun araç kuyrukları oluştu. Emniyet yetkililerinin trafiği açmak için esnafla yaptığı görüşmeler sonuçsuz kaldı, topluluk oturma eylemi başlattı. Bunun üzerine İstanbul Oto Galericileri Oto Alım Satım Yıkama Yağlama Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ da olay yerine çağırıldı. Topluluk, Taşlıdağ'ın Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile konuyu görüşeceğini ifade etmesi üzerine, eylemi sona erdirdi. Otomobiller sahipleri tarafından alınınca, trafiğe kapanan yol açıldı. - İstanbul/ Kadiköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Galericiler Yol Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement