Kadıköy'de "Kadına Şiddete Hayır" Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de "Kadına Şiddete Hayır" Yürüyüşü

Kadıköy'de bir grup kadın, kadına uygulanan şiddeti ve kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

01.03.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'de bir grup kadın, kadına uygulanan şiddeti ve kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Moda Parkı'nda toplanan gruptakiler, ellerinde taşıdıkları "Kadına şiddet insanlığı öldürür", "Çığlık olduk Özgecan'ın sesine", "Kadınlar el ele mücadeleye" yazılı dövizler eşliğinde pankart açtı.

Bahariye Caddesi boyunca kortej eşliğinde İskele Meydanı'na kadar yürüyen grup, burada büyük bir Atatürk posteri ile Türk bayrağı açtı. Burada grup adına konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, toplumda çok ağır cinsiyet eşitsizliği yaşandığını söyledi.

Kadınların yaşamın her alanından uzaklaştırıldığını savunan Arıtman, "Kadına yönelik şiddetin en ağır şekli olan kadın cinayetleriyle her gün sarsılıyoruz. Her gün travma üstüne travma yaşıyoruz. Kadına şiddet uygulamakla, kadın katletmekle erkek olunmaz, ancak canavar olunur" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de kadın cinayeti işleyenlerin, hiçbir şekilde iyi hal indirimine tabi olmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kravat taktı, takım elbise giydi, uslu durdu diye bu canileri iyi halden daha az cezaya çarptıran hakimleri sağ duyuya davet etmemiz gerekir kadınlar olarak. Ben diyorum ki, kadın cinayetlerini kadın hakimler yargılasın. Kadın cinayetlerine kadınlar baksın diyorum. Koruma altındaki kadını korumayan emniyet güçleri onların katlinden sorumlu tutulsun, yargılansın diyorum. Kadını korumayan, kadını öldüren kadar suç işlemiştir çünkü."

Yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile klasik otomobilciler de destek verdi. Gruptakiler, konuşmaların ardından eylemini sonlandırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de 'Kadına Şiddete Hayır' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement