Kadıköy'de Noel baba sokak hayvanları için denize daldı - Son Dakika
Güncel

Kadıköy'de Noel baba sokak hayvanları için denize daldı

Kadıköy'de Noel baba sokak hayvanları için denize daldıİSTANBUL Kadıköy'de 'Derinlere Saygı Dalış Topluluğu' üyesi dalgıçlar, sokak hayvanlarına yapılan şiddete dikkat çekmek amacıyla Caddebostan Sahili'nde dalış yaptı.

31.12.2021 09:34  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'de Noel baba sokak hayvanları için denize daldı

İSTANBUL Kadıköy'de 'Derinlere Saygı Dalış Topluluğu' üyesi dalgıçlar, sokak hayvanlarına yapılan şiddete dikkat çekmek amacıyla Caddebostan Sahili'nde dalış yaptı. Noel Baba kılığına girerek suya giren bir dalgıcın su altında " Sokak hayvanları sahipsiz değil" diye pankart açması dikkat çekti. Renkli etkinlik su altı kamerasıyla böyle görüntülendi.

Kadıköy'de 'Derinlere Saygı Topluluğu' üyesi dalgıçlar son günlerde sokak hayvanlarına yapılan şiddete dikkat çekmek için Caddebostan Sahili'nde dalış topluluğunun danışmanı Metin Karadağ liderliği ve organizasyonunda dalış gerçekleştirdi. Yılbaşı öncesi Noel Baba kılığına girerek suya giren dalgıçlardan Saruhan Singen ise tüm dikkatleri üzerine çekti. Caddebostan'daki Türk Balıkadamlar Kulübü'nün desteğiyle gerçekleştirilen dalışta, 25 dakikada yaklaşık 6 metre dalış yapan ekipler soğuk havaya aldırış etmedi. Öte yandan deniz altında yapılan dalış anları ise dalgıçların su altı kamerasına yansıdı.

"Amacımız hayvanların barınaklara kavuşması için daldık"

Noelbaba kılığında denize dalan dalgıçlardan Saruhan Singen, "Derinlere saygı dalışı elemanı ve bir Atatürk'ün neferi olarak bu sene daldık. Fakat torbada çok kötü şeyler var. Onu şimdi çıkarmıyoruz. Hastalıkları hepsini kovuyoruz. Bu sene 2022 senesi için hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık, sıhhat ve mutluluk diliyorum. En büyük amacımız da hayvanların güzelliklere kavuşması, barınaklara kavuşması için daldık. " dedi.

"Onlara sahip çıkalım"

Derinlere Saygı Topluluğu üyesi, Metin Karadağ ise "Yaklaşık 8 senedir hep toplum için toplumu uyandıracak etkinlikler yapmak için varız. Yeni yıl dalışımızı yaptık ve gündemde olan tek şey sokak canlarımızın yaşam hakkı için dalış yaptık. Denizin içi ve dışı dünya, bizim diğer canlılar ile paylaştığımız yer. Biz onların sahibi değiliz. Biz onlar gibi misafiriz. Onlarda bizim misafirlerimiz, onlara sahip çıkalım. " diye konuştu.

Kadıköy\'de Noel baba sokak hayvanları için denize daldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadıköy'de Noel baba sokak hayvanları için denize daldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement